שנה חדשה - שאלה חדשה

dorgad

New member
שנה חדשה - שאלה חדשה

האם קיימת אבחנה בין אבר לאיבר? איברים או אברים? דור

dorgad

New member
שנה חדשה - ../images/Emo62.gif

רציתי להסב תשומת-לבכם לטעות שאני נתקלת בה לא אחת: הפן של הדבר הוא היחיד של פנים רבות ל... ואילו הפאן (פא דגושה) הוא חליל-קנים קטן, והפאן (פא רפויה) הוא הכיף. דור נ"ב כן, וישנו גם הפן לייבוש ועיצוב השיער...

or99

New member
אין הבדל.

הכול נכון והכול מופיע במקורות.

dorgad

New member
אבר ואיבר - אני מקשה בכל זאת

ב"מילון הכתיב הנכון" מצאתי הבחנה בין אבר (א' בצירה, ב' בסגול) - חלק בגוף, כנף; לבין איבר (קמץ ב-ב') - חלק מ... אני יודעת שאא"ש אינו מבחין בין אבר לאיבר. אשמח לתגובות נוספות, דור

or99

New member
גם אני לא שמעתי שמשתמשים...

במילה אֵבֶר (צירה סגול) לציון אבר במשוואה או משהו כזה. מצד שני אבן שושן מציין את אברי המשוואה דווקא במונח אֵבֶר (צירה סגול). אני לא יודע מאיפה "מילון הכתיב הנכון" לקח את ההבחנה. היום בכלל לא משתמשים כמעט במילה אֵבֶר לא לאברי גוף ולא לאברי משוואה. אולי התהליך התחיל מכך שהיא יצאה משימוש בתיאור אברים במשוואה, ועדיין שימשה לתיאור אברים בגוף, ואולי המילון הנ"ל מצביע על נקודת זמן כזו. לא נראה לי שיש סיבה מהותית לבידול כזה.

friend9

New member
ואני שמעתי

שמילון הכתיב הנכון יצא לאור בשנת 1988, ומאז היו שינויים רבים בהחלטות האקדמיה. מילון ספיר, גם המרוכז, כתוב עם השינויים האלה (לפחות רובם המכריע). לפיכך גנזתי את "מילון הכתיב הנכון" ואינני משתמש בו. הערה: את מילון אבן שושן לא גנזתי, אבל הוא כבר איננו "סמכות" בענייני כתיב חסר ניקוד.

dorgad

New member
אור וחבר - תודה על ההתייחסויות

המסקנה שלי: ההבחנה בין אבר לאיבר מיותרת. דור

למעלה