שנה טובה ד"ר אלקיים+ שאלה

63111111

New member
שנה טובה ד"ר אלקיים+ שאלה

יש לי כמה שאלות אני חולה פיברומלגיה לאחרונה קיבלתי פרוזק הרופא המשפחה שלי טוען שזאת תרופה לאנשים שחולים בנפשם וניתנת רק לאנשים שסובלים מבעייה נפשית ? ואף כתוב כך בעלון של התרופה ,האם זה נכון ? גם הרופא שנתן לי את התרופה טוען שהוא לא חש בדיכאון אצלי , אבל יש מחקר שחולי פיברומלגיה יש להם חוסר בסירוטונין ולכן פרוזק עוזר להם . 1 . האם אפשר לקבל קישור למחקר כזה ? 2 . האם אני סובל מבעיה נפשית ? כי אני מקבל פרוזק ? 3 . ברצוני לציין שכדור פרוזק דווקא עזר לי , והכאבים פחתו בגב . התקפי פניקה מצידי ירדו , אני יכול לעמוד זקוף עם הגב פיסית . 4 . היום המינון 20 מ"ג שהיה חזק מאוד בהתחלה והיום בקושי מורגש ? 5 . אף כדור אחר כמו לוסטראל , ציפרלקס לא עוזר לי בכלל , מדוע ? הם כדורים החדשים ? 6 . 40 מ"ג פרוזק עוזר יותר נגד כאבים , אבל מבחינה נפשית איך כדור זה פוגע בי ? 7 . לאחר שקיבלתי את הכדור , פניתי לפסיכולוג לטענתו אני בריא נפשית 8 . איך מקשרים בריא נפשית,לכדור שניתן לבעיה נפשית ועוד זה הכדור היחידי שעוזר לי ? בתודה מראש

פרוזאק ופיברומיאלגיה

אכן ההסבר של הרופא שלך נכון - השפעת הפרוזאק היא דרך סרוטונין - התרופה בהחלט יכולה לעזור דרך מנגנון זה ללא קשר לעובדה היותך בדיכאון כן או לא - אנחנו יודעים שתכשיר אחד עשוי לעזור לתופעות שונות וזה נכון לא רק עבור פרוזאק רצ"ב דוגמא של מחקר שהוכיח את היעילות של פרוזאק על חולי פיברומיאלגיה Am J Med. 2002 Feb 15;112(3):191-7. Related Articles, Links זה שהפרוזאק עזר אך תרופות אחרות לכאורה מאותה משפחה לא אינו מפתיע - יש תגובות אינדיבידואליות שונות לתכשירים שונים . אם אין תופעות מידיות תחת 40 מג ליום פרוזאק, אתה לא צריך לחשוש על השפעת התרופה מבחינה נפשית אני שמחה לראות שהתכשיר עוזר

63111111

New member
תודה ד"ר אלקיים + יש בעיה עם הלינק

הלינק שצירפת לא ברור ? הודה על לינק חדש .

למעלה