שנה טובה-ובוקר טוב.

עמיקם10

New member
שנה טובה-ובוקר טוב.

הכי טוב לא לעשות כלום. כנראה שהכנסת זה לא מקום שעושים בו משהו. גם הממשלה הזו לא.
לארגן תקציב זה לא ליצור. האילוצים לא משפיעים כי המשכורת מגיעה בזמן. פי חמש ויותר מהשכר הממוצע במשק.

הדסהש1

New member
שנה טובה ומאושרת לכולם..ומיוחדת ליוליקה

שמנהלת את הפורום בצורה נאותה ...ולכל אחד בנפרד שנה של בריאות...
למדינה מאחלת שלהת שלום ושגשוג כלכלי......

מינהר

New member
הדסה, מה עם שנה טובה מיוחדת לי? אין יחס מיוחד לשכנות?

ברכות לכולם לשנת בריאות ושגשוג.

מינהר

New member
בוקר טוב ושנת ברכה, היום דברו שוב על מנהלי העמותות, שמרויחים

הון על המצוקה של עמך. ברדיו.
יוליקה- בוודאי תשמחי- סקר גלובס מצביע שהליכוד יורד ל-25 ולפיד עולה ל-11.
שניהם לא מוצאים חן בעיני במיוחד - אבל קשה לשכוח ללפיד את העלאת המעמ ל-18% -במקום לקחת מחברות הארנק. [בעלי הכנסות העתק]. וקשה לשכוח לו את האבסורד של מעמ אפס. הבניה נתקעה, המכירות של הקבלנים ירדו, וזוג צעיר שרוצה לקבל הטבה חייב לקנות מקבלן, היכן שזה בונה, ולא יד שניה היכן שהוא רוצה.
לליכוד קשה לשכוח הרבה דברים- למשל הגדלת הפערים בשכר, המונופולים החזקים הנצלנים, עובדי הקבלן המנוצלים ועוד. את אי הגעה להסכם מדיני אני לא זוקפת לחובתם, אין עם מי -בלי להפקיר את בטחון ישראל.

עמיקם10

New member
על חברות הענק והבניה התקועה.

הבוקר חזרתי ללכת-לאחר שבקיץ-נמנעתי-הגעתי לגבול נס-ציונה-ראשון בתחנת הרכבת נבנה קניון נוסף-האתר מלא עגורנים. דבר אחד זה שהתחנות בראשון משני עברי העיר-אינן מחוברות בגלל התנגדות התושבים לתוואי.דיברו שישתנה התוואי לאורך כביש 431-ואז אני אוכל לחנות ברכבת ולנסוע לאיזור התעשיה החדש. היום אני נוסע לשם במכונית.בעצם כולם נוסעים.
דבר שני קבוצת יזרעאלי-שבונה את הקניון החדש-היתה צריכה לקבל את הקשיון בתנאי שתבנה לזוגות צעירים דירות במחירי עלות. וכך גם לגבי קבוצת תשובה שהיו צריכים לאשר להם הארכה של זכיון לחיפוש ומכירת גז- תמורת 'בניה במחירי עלות' מרווחיהם העצומים. מה שהם עושים זה להשקיע בנדל"ן בחו"ל. זה מה שאני קורא ש'הממשלה לא עושה'כלום לא מה שצריך ולא מה שלא צריך. חוץ מלבנות ביו"ש שיחזירו במוקדם או מאוחר. ולכן המצב לא משתנה. יזמה פרטית זה לא אומר שהממשלה רק עוסקת באישור התקציב. ולא יוזמת ולא משנה את המצב. מתעסקת עם שותפיה בנוגע למע"מ אפס. מחליטים ועושים ולא מחכים שבעלי אינטרסים שונים דתיים ואחרים -יאשרו להם כל דבר. שהם יילכו לבג"ץ.כביש 6 וגדר ההפרדה היה הדבר האחרון שעשו כאן. והכבישים לירושלים זה לא תחליף לדירות למגורים.כמו שהתמ"א 38 שהיא התעללות בתושבי הרחוב לא תענה על הביקוש לדירות. כל הדירות מ-2 מליון ומעלה. כמות אפסית ורעש כל היום.

מינהר

New member
עמיקם, העיריות לא מעונינות בבניה עממית. אלא באזורי

תעשיה ומסחר, שמכניסים להם כפול ארנונה. תשובה ועזריאלי ממש לא אשמים. הם יבנו ברצון, אם יהיה כדאי.

עמיקם10

New member
כדאי להם לבנות קניונים ולחפש גז.

מהרווחים שיקדישו למה שהמדינה צריכה.אחרת שהמדינה תיתן למישהו אחר שכן יבנה. שאלו את ראש העיר בראשון למה העירייה לא קנתה את היקב.הוא אמר שהעירייה הציעה 130 מליון וקנה זה שהציע 160 מליון. כעת לעירייה יש חלון להוציא מהקונה משהו לעיר. נניח למצב החניה. לבנות מגדל כמו במינכן..בדיוק באותו מקום. לנהל זה מקצוע לא תחביב. ומה שצריכים זה רעיון. וזה מנסיוני האישי. לפחות בשני מקומות. העיריות עונות למי ששואל על מצב החנייה שיסעו בתחבורה ציבורית. גם ראש העיר בראשון ענה ככה.וגם סגן ראש העיר ברמת גן. כאמור בראשון שתי תחנות הרכבת אינן מחוברות בשני קצוות העיר.
נ.ב.
מי שרוצה לראות רעיון שיסתכל [ביוטיוב]-כיצד נוצר 'מפעל המתכת רמת דוד'.

מינהר

New member
כדאי לנו אם כך להיות טייקונים גם, אם ילך לנו...

אבל זה ש 2 תחנות הרכבת לא מחוברות, זה חוצפה. מי מתנגד? אבירי איכות סביבה?
או סתם תושבים, שלא רוצים רכבת מתחת לחלון, אלא רק אצל השכן?

עמיקם10

New member
תושבי ראשון שהרכבת אמורה היתה לעבור

לידם.לא ראיתי את התוואי אבל זה מה שכתבו במקומונים.יש הבטחה שהמסילה תיסלל בתוואי חלופי לאורך כביש 431 למודיעין. לגבי הטייקונים-ראיתי שמייקרוסופט ואפל תורמים המון כסף למטרות חברתיות.אצלנו יש מס חברות. לגבי אי בניית דירות אומרים שהמינהל עוצר. כל שטח פתוח שעוד נשאר מיד קופצים שזה ריאה ירוקה. בעולם עברו לבניית גורדי שחקים לגובה. אצלנו רק מתחילים. פעם לפני 40 שנה בפריפריה נתנו הלוואות עומדות. אם הרבית היום 0.25 אחוז איך עבור משכנתא הרבית גבוהה יותר ? כי הבנקים הם הנותנים. במקום שהממשלה תפקיע את ענין המשכנתאות ותטפל בזה. תקים בנק למשכנתאות עם רבית אפס.מע"מ אפס. ותשחרר קרקע.
גם בקיבוצים [בגלל שזה הליכוד ?!]עוצרים את הבניה בנימוק של היוון-לעתיד- עבור שיוך הדירות-מחדש כאילו שהדירות לא שייכות לקיבוץ. ושהקיבוץ זה לא החברים. אלא מה זה ? התעללות לשמה. נראה שהממשלה תרצה היוון מתשובה-עפר-ועזריאלי. ואינטל. גם השימוש בשטח של ים המלח דורש ארנונה- לא ?

מינהר

New member
עמיקם, יש סיכוני אשראי, בגלל זה ריבית הבנק גבוהה יותר, וגם-

צריך לשלם את המשכורות השמנות של המנהלים, שבעל הבית חפץ ביקרם ובקשריהם, לא?

מינהר

New member
והנה תמונה מחיפה הירוקה והיפה, באדיבות הבן שלי.

הבכור. שהוא מהנדס בחיפה.

מינהר

New member
יהודית, אפשר את המתכון של קציצות העדשים?

היום אני מבשלת בין קריאה בעיתון ובין עיון במחשב.

מינה, הנה המתכון אבל אני

לא בטוחה שיש לך כל המרכיבים:
0500גרם עדשים אדומות, מבושלות במשך 10 דקות
1 זוקיני מגורד
3-4 שיני שום פרוסות
מעט שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
אני מוסיפה גם 100 גרם קוסקוס מבושל במשך 5 דקות
שמן צמחי לטיגון
לרוטב:
4-5 עגבניות גדולות בשלות, חתוכות גס (רצוי מכמה סוגים)
חופן גדול עגבניות שרי תמר, חצויות או פרוסות גס
חופן גדול של עגבניות שרי צהובות, חצויות
3-4 שיני שום פרוסות
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
שמן זית
מלח
+ מכינים את הרוטב: יוצקים שמן זית לסיר רחב ומניחים בו את פרוסות השום והצ'ילי הקצוץ. מחממים עד שהירקות מתרככים מעט ומעלים ניחוח. מוסיפים את העגבניות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-15 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם עד שהעגבניות מתרככות ומפרישות מיצים. מוסיפים כוס מים, ממליחים וממשיכים לבשל מעל להבה נמוכה.
+ מכינים את הקציצות: מסננים את העדשים היטב ומעבירים למיכל של מעבד המזון. מוסיפים את השום הפרוס ומעט שמן הזית וטוחנים עד לקבלת תערובת יציבה (אם היא מתפוררת מדי סימן שלא טחנתם מספיק). מעבירים לקערת ערבוב.
+ מוסיפים לתערובת העדשים את הזוקיני המגורד, מתבלים, מערבבים וטועמים – התערובת צריכה להיות עזת טעמים ומלוחה, כי הטעם דוהה בטיגון.
+ מחממים שמן צמחי (לא עמוק) במחבת רחבה. יוצרים קציצות שטוחות בכפות הידיים ומטגנים 1-2 דקות עד שהצד התחתון משחים. הופכים ומטגנים כדקה נוספות. מוציאים ומעבירים לסיר עם רוטב העגבניות, בשכבה אחת.
+ ממשיכים לבשל את הקציצות ברוטב העגבניות כ-10 דקות, עד שהן סופגות את רוב הנוזלים ומתבשלות (החלק העליון נשאר פריך ושחום, מחוץ לרוטב).
אני מבשלת את הקציצות ברוטב חמוץ מתוק בנוסח סיני ויוצא משהו מדהים.
בתאבון

מינהר

New member
יהודית, תודה. תתפלאי אבל יש לי הכל.אפילו קוסקוס, אפילו

עגבניות מוארכות-תמר, לגבי צ'ילי- יש לי רוטב צילי.זה ילך?
שאלה- מתי את מספיקה להכין כל זה, כאשה עובדת?
הזוקיני תפקידו לעשות הקציצות לא יבשות?

pri2

New member
מינהר, לא הבנתי מה הקשר לתמונה ולציון זה

שבנך מהנדס.

אם אציג את השכונה של הבת שלי בתל אבי אני צריכה לציין שהיא עובדת סוציאלית
או שזה יעבור גם בלי לציין?

או שלא הבנתי ויש משמעות לציון המקצוע בו הוא נושא?

מינהר

New member
פרי, מותר לאמא לספר שבנה עוסק בדבר זה או

אחר, ברשותך. אם הוא היה מעצב שער, או טייס או מורה, גם הייתי מציינת זאת, אם היה בא לי. שוב, ברשותך.

למעלה