שנה טובה ובקשה מעובדים בתחום החינוך עם בובות

amaya31

New member
שנה טובה ובקשה מעובדים בתחום החינוך עם בובות

אני נמצאת כרגע במיuנים לקבל משרה מעניינת מאוד -לעבוד עם תלמידים כיתות ד-ו יוצאי העדה האתיופית באמצעות בובות על כל מיני תכנים של למידה

למשל, התמדה, תכנון , בקרה עצמית וכו

רציתי לשאום אם יש למשהו כאן חומרים , מערכים של שיעורים בתאטרון בובות לגילאי בית ספר יסודי

אני מבינה שזה עניין רגיש לחלוק תוכנית שנתית ובגלל זה מבקשת דוגמאות על מנת שאוכל לבנות מערכי שיעור, זה יעזור מאוד לראות דוגמה .

אפשר לשלוח במסר או במייל [email protected]

אשמח גם לקבל עצות, הצעות איך נגשים לגיל הזה באמצעות תיאטרון בובות כי לי יש ניסיון בתחום אך עם ילדים צעירים הרבה יותר
יש כאן עניין העיקר- בחירת סוגי בובות שיהיה מעניין לילדים בגילאי בית ספר.
תודה מראש ושנה טובה

פ י ו ל ה

New member
היי :)

לגבי המערכים כתבתי לך במסר.
לגבי גישה עם בובות לגיל הזה, אני רוצה לומר קודם כל שהגישה היא קודם כל עניין של אישיות של המטפל/מחנך, לא חושבת שיש לזה ממש חוקים.
אני יכולה לחלוק איתך את דעתי הפרטית שבכללי זה מאוד משתנה מילד לילד אבל אני חושבת שהקסם של הכלי מגיע כשאת מצליחה להביא את החיבור שלך עם הבובות באופן טבעי לקשר עם הילד/ים, דווקא בגלל שהם כבר יחסית ילדים גדולים. לתת לבובה אופי וקביעות בחדר, לתת לה להכשל, לתת לילד ללמד אותה (ואותך).
עצות שלי:
1. הרבה הומור ולזרום איתם.
2. לתת להם להתנסות: יש הרבה השתכללות מוטורית- הם רוצים וגם יכולים לעשות יותר דברים לבד.
3. להביא כמה אופציות ולתת להם לבחור: מחזיר את תחושת השליטה וזה המקום שהבובות יכולות מאוד לעזור לך ליצור תשתית טובה לעבודה משותפת גם בהקשרים דידקטיים לאחר מכן. תחושת שליטה תורמת לבטחון עצמי וזה כמובן למוטיבציה להצליח וכך הלאה... מוצלח מאוד גם בבניה של בובה ולקיחת החלטות לאורך הדרך, עד להפעלה של המוצר המוגמר..

סוגי בובות (שוב, דעתי הפרטית)-
אם קבוצה, בעיקר בובות פה וכפפה.
ביחידים, תלוי בילד, הכל אפשרי -אם הילד בוגר אפשר אפילו להביא לו מריונטה.

בהצלחה!

amaya31

New member
פיולה תודה על התגובה המפורטת

אני די מבולבלת כי אף פעם לא עבדתע עם ילדים כיתות ו , למשל ומרגישה שמבחינה וטכניט צריך לאתגר אותם , זה בעיקר בנים אז עוד יותר חושבת על סוגי בובות ואם בכלל יתחברו ....אשמח לעוד עצות מאנשים שעובדים בתחום

amaya31

New member
קבוצות של 6 עד 8 ילדים לפי כיתות

אני לא תראפיסטית באמנות , ביקשו ממני להתמקד בכל הקשור לחייהם בבית ספר (זה כמובן קשור הבית ובית הספר ) אך בתכנים של הבית ביקשו לא לגעת.

להתמקד בתכנים כמו תסכול, התמדה, בקרה עצמית, תכנון , קבלת השונה ....

פ י ו ל ה

New member
הבנתי. אז

קודם כל אל דאגה, הבנתי ממך שאת לא באה לטיפול רגשי-דינאמי וההמלצות שלי נוגעות לעבודה עם ילדים בגילאים האלה באופן כללי, גם בהקשר חינוכי.

ועכשיו בהקשר לעבודה עם קבוצה, זה סיפור קצת מורכב עם בנים בכיתה ו'- יקירתי אומר לך את דעתי הכנה, אני לא הייתי מכניסה בובות על ההתחלה במקרה הזה.
הייתי עושה פגישת פתיחה עם משחק פעלתני ונחמד שקשור להיכרות שלכם כדי שתקבלי מושג על מי הם הילדים, מה רמת בעיות ההתנהגות שם, הפלפל, האנטיגוניזם אם יש (לבי"ס, לקבוצה, למבוגרים, לבובות), הדימיקיה הקבוצתית וכדומה.
אחרי 2-3 פגישות שכבר תבנה בינכם איזושהי כימיה ותרגישי שאת יותר מכירה אותם, תדעי כבר מה הדרך הנכונה להפעיל אותם עם הבובות כך שיענה על הצרכים ועל המטרות שהצבת לעצמך, כי יש אלף דרכים לעשות את זה ובשביל לעבוד נכון ולהביא תוצאות, את לא יכולה לדעת את הדברים האלה מראש ולהחליט באקראי..יכול מאוד להיות שיהיו גם הבדלים באופי בין הקבוצות ותחליטי להפעיל אותן בדרך שונה.

וכשתכניסי את הבובות, כל מה שאמרתי בהודעה הראשונה תקף- את צריכה לבוא עם הרבה גמישות וסבלנות.
הבובות מאוד מתאימות לעבודה על התכנים שהזכרת אבל זה צריך לבוא בהדרגה, אתם הולכים לעבור תהליך ביחד.. (הבנתי נכון? זה אותן קבוצות לאורך כל השנה? לא משהו חד פעמי כן?)
אם כן, אז זה מה שאני הייתי עושה.

מקווה שהצלחתי לעזור :) את יותר ממוזמנת להמשיך לשאול ולכוון אותי ו/או לחזור אלינו אחרי הפעם הראשונה ונעזור לך הלאה עם הדרך הטובה ביותר לצקת את התכנים.

ובנתיים אאחל לך שוב שנה טובה!

יהבוליק

New member
סחטיין עלייך פיולה!

בהצלחה amayay עם הבובות והילדים. זה נשמע מענייין ממש ומאתגר!

amaya31

New member
פיולה שלחתי מסר עם עוד שאלה ואני בהחלט אשמח ל

אם בכלל אתקבל לעבודה הזאת , בשביל לעבור את המיונים עלי להגיש תוכנית , מערכים....

amaya31

New member
מעדכנת - בסוף התקן לתפקיד לא נפתח....

אבל אני אתחיל לכתוב ״תוכנית למגירה״ בתקווה שהיא גם תצא לפועל (-:, תודה על העצות וגמר חתימה טובה!

פ י ו ל ה

New member
הי amaya31

מצטערת לשמוע שהתקן לא נפתח....
כתבתי לך בכל מקרה תשובה מפורטת לשאלותייך במסר.
מקווה שיהיו לך לעזר.
בהצלחה!

shir300

New member
הי

מניסיוני ילדים בגיל זה נהנים מאוד לעבוד עם צלליות.

למעלה