שנה טובה וחתימה טובה....

שנה טובה וחתימה טובה....

וכמו כל דבר שקשור לרשויות במדינה גם הסיפור הבא התגלה קצת במקרה, לפני כשבועיים קיבלתי בדואר מביטוח לאומי הודעה כי אנו זכאים להנחה בחברת חשמל, היום התפנתי לבדוק את העניין, אז מסתבר שמיולי 2011 קיימת הנחה בחברת החשמל לתושבים המוכרים בביטוח לאומי כנכים, ביטוח לאומי נזכר להודיע לי רק בספטמבר 2012.... ההנחה היא די משמעותית 50% כדאי לבדוק, מול המוסד המהולל, בטוח לאומי, וצריך להתעקש ולבקש את ההנחה רטרואקטיבית,

אז נא להפשיל שרבולים וקדימה למאבק .

בהצלחה, ניצה.

ענתי44

New member
גמר חתימה טובה

גם לנו הגיע מכתב כזה אבל כתוב שההנחה אוטומטית כי בל"ל העביר את פרטי הזכאים לחברת חשמל. האם צריך להתקשר כדי לקבל הנחה?

אני לא מאמינה

בהנחה אוטומטית, גם בחב' חשמל יעצו לי להתקשר אחרי ה - 25 לחוד ולברר באם אנחנו מופיעים ברשימה, וגם מאיזה תאריך, עניין התאריך יכול להיות בעיה, כי ההנחה היא רטרואקטיבית וחולה כמו בעלי 4 שנים בוודאי מגיע לו מתחילת ההסדר שהוא יולי 2011, ואני קטנת אמונה לכל מה שקשור לתאריך.
לכן העלתי סוגיה זו בפורום כדי שמי שמוכר ע"י ביטוח לאומי ידע שהוא זכאי גם להנחה.

חוץ, מזה מה שלומכן, איך עבר יום כיפור? מקווה שהכל פחות או יותר בסדר.

חיבוק ענק, ניצה.

ענתי44

New member
מי שלא ראה איך אמא מתרגשת מהשופר

לא ראה התרגשות בחייו. הצום עבר קל. בניגוד לדעת הרופאה מצתי, והצום היה קל. והצלחתי להרים את אמא ולטפל בה. הקושי היחיד זה להעסיק אותה, בלי טלוויזיה או מחשב. אבל שיחקנו קלפים ושרנו הרבה. לקראת סוף הצום הלכנו, כרגיל ליד בית הכנסת לשמוע שופר. בתפילה לפני השופר אמא החלה לשיר את התפילה וכולן מסביב התרגשו
טוב שהעלת את נושא ההנחה בחשמל, כדי שכולם ידעו על ההטבה הזו. אני אתקשר גם לברר.

ענתי44

New member
ומי שלא רואה את אמא עכשיו

לא יודע מה זה כאב לב. היא הלכה לישון כרגיל וקמה אחרת. מבולבלת ולא משתפת פעולה. נאבקתי בה כדי לנקות אותה להלבישה לנקי ולקחת אותה לשתות קפה ועוגה. הייתי צריכה להאכיל אותה כי היא לא ידעה איך. ישבתי לידה והתחלתי לשיר לה. היא לחצה את ידי ולא הצטרפה לשיר. אחר כך הקראתי לה את גלגולו של מעיל והיא החלה לדקלם איתי. וחשבתי שהיא התאוששה. הזמנתי חברה שתשאר איתה כי המרכז אצלנו מלא בסוכות, ארבעת המינים והרבה בלגן שביום אחר היה משמח אותה אבל לא במצבה. חזרתי כעבור חצי שעה לסדרת התקפים. חברתי נלחצה לראות אותה ככה. האמת גם אני. בקיצור אני עם הפנייה למיון ואני יושבת בוכה מנסה להחליט מה עדיף עבור אמא, להגיע למיון או להישאר בבית. השכבתי אותה במיטה, כי ראיתי שקשה לה לשבת. אבל היא ממש לא רגועה ואני לא יודעת מה לעשות ואין לי עם מי להתייעץ. תחזיקו לנו אצבעות.

ענתי יקרה, מקווה שהיא נרגעה כבר

הלואי שההתקף יעבור מהר ותחזרו לשיגרה רגועה יותר
מאחלת לך שבת שלום יחד עם אמא בבית
אוהבת מאד ורחוקה מדי
נשיקות לשתיכן
טובה

ענתי44

New member
אני לוקחת אותה לבית חולים

החום עולה ועולה והיא לא מסכימה לשתות ולא מתפקדת. אני אורזת תיק ומזמינה אמבולנס ולוקחת את אמא לבית חולים.

רגינה9

New member
המחלה הארורה הזאת מטלטלת אותנו שוב ושוב

ענתי מצטערת לקרוא על הקשיים והיסורים שאתן עוברות.
מקווה שחזרתן הביתה והדברים השתפרו.
גם אני "ביליתי" את ערב יום כיפור עם אמא במיון. תענוג מפוקפק.
נקווה לבשורות טובות.

ענתי44

New member
אמא עדיין בבית חולים אבל איזה התאוששות

כשבאתי הבוקר היתה על הפנים. לא זיהתה אותי והמשיכה להיות מבולבלת אפאתית ולצעוק מכל דבר. בצהריים היא דיקלמה איתי את גלגולו של מעיל. אחותי החליפה אותי ואני ישנתי כמה שעות. לפני שעה התעוררתי והתקשרתי לאחותי. אמא , ממש מדהימה, לקחה את הנייד ודיברה איתי, סיפרה לי שהיא בבית חולים ואמרה שלא כדי שאגיע הערב, ופשוט לא יאמן מה אינפוזיה ואנטיביוטיקה עושה. מקווה שמחר ישחררו אותנו הביתה.
מקווה שאמא שלך מרגישה טוב.
גמר חתימה טובה.ושנה של בריאות. הייתי שמחה להוסיף שנה של צלילות. אבל ....

ענתי, שבוע טוב,

כמה שעות פספסתי והעולם פה מתהפך לכל הכיוונים, מקווה שאתן כבר מאחורי הכל, ומחר מחרתיים החיים יחזורו למסלול הרגיל,
חוץ מלהוריד את הכובע לא נשאר לי הרבה,
שיהייה שבוע טוב,
עם בשורות טובות,
חיבוק ענק,
ניצה.

טילי66

New member
ענתי הי

מקווה שהכל הסתדר ואתן בבית.לא נכנסתי מספר ימים לפורום פשוט חולה אבל היום אני בכל זאת נוסעת לראות את אישי.
אני מתפללת לקצת שקט נפשי לקראת החג. חיבוק ובשורות טובות תמי

ענתי44

New member
תודה ניצה יקרה

שנה רביעית שחופשת סוכות שלי נהרסת והתכנון שלי להיפגש ליום כיף עם חברה נמוג. זה התחיל עם פגיעה קשה באוטובוס בדרך לאחותי ליום כיף, שנה אחרי אמא ואני נדרסנו במעבר חצייה, לפני שנה השהות עם אמא בבית חולים בגלל השלשולים והשנה... צמקווה שיהיה לי יותר רגוע בשנה הבאה.

מקווה שתגיעו כבר הביתה היום

אמא שלך מדהימה כרגיל ואני שמחה שהיא חזרה לעצמה כל כך מהר
עכשו רק לחזור הביתה ולהיות אתכם בחג
שיהיה חג שמח
אוהבת, המון נשיקות
טובה

ענתי44

New member
עדיין בבית חולים

הוחלט להשאיר את אמא , עשו בדיקות נוספות, מחכים לתוצאות של התרביות. כדי לדעת למה החום עלה ככה. וגם לאושש אותה עם אנטיביוטיקה בווריד ומתן עירויי. והיא אכן מתאוששת. לפחות הפה שלה התאושש. "לאט" היא מבקשת כשמחליפים לה טיטול " אני אישה עדינה וכשאתם עושים לי לאט פחות כואב" והבוקר בטלפון ( אני בבית ואחותי איתה ) שאלתי אותה מה להביא לה מחר והיא ענתה לי " אם את באה לקחת אותי הביתה אז לא צריך שתביאי שום דבר". מצד אחד היא מתאוששת, אבל אין לה כוח אפילו להתיישב במיטה. שוכבת תופסת את המעקה בתנוחה לא נוחה שעלולה לפתוח פצעי לחץ. אבל עובדות הסיעוד לא מוותרות לה והופכות אותה מצד לצד. אני פשוט מוקסמת מהמחלקה הגריאטרית. כל הצוות שם מעולה. מהרופאים, אחיות ועובדי הסיעוד.

למעלה