שנה טובה ומוצלחת

yoovee

New member
../images/Emo74.gif../images/Emo75.gif../images/Emo74.gif שנה טובה../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif

יפה מאוד, אהבתי את הרעיון!
מבטיח לנסות (ולהמשיך) לדאוג לנק' הלפני-אחרונה...
- יובל.

AYELET1

New member
מה שלומך קובי?

מזמן לא ראינוך כאן (מזמן עד לפני כמה ימים
)

cinargy

New member
שלומי מצוין

אז הסיפור המקוצר הוא: בשנתיים האחרונות התמקדתי פחות בפאלם ויותר בדברים אחרים (כמו למצוא עבודה בתחום חדש ובארץ חדשה וכד'). במהלך ביקור מולדת בישראל לפני חודשיים הפאלם M130 האהוב שלי שבק חיים והחלטתי שהגיע זמן לקנות חדש. בעבודה שלי אני תומך קצת במשתמשים עם פוקט פיסי, אבל לא ממש התלהבתי (מצאתי את הפוקטים איטיים, לא אמינים ולא ידידותיים). אז קניתי TX וידעתי מיד שהמקום הנכון להתחיל להתעדכן על החידושים ולקבל עזרה הוא הפורום הזה (מדהים כמה ידע ורצון לעזור יש בפורום הזה...). שמחתי לראות שמות מוכרים והלהבתי מחדש מהפעילות בפורום והתחלתי לקרוא המון דפים ישנים בפורום ובפורומים אחרים באנגלית ולהשלים את הפערים... שנה טובה לכולם!!!

cinargy

New member
אני נהנה מאד אבל גם מאוכזב

המסך הרי מת מהר מאד ואמנם החליפו לי בחינם, אבל באופן כללי TX זה לא היציבות והאמינות לה ציפיתי מפאלם

AYELET1

New member
זה יכול לקרות לכל מכשיר

(סיפור המסך) אותי איכזבו יותר התשובות הראשוניות שקיבלת מהם. לגבי היציבות- יש בעיית זכרון מטמון קטן. חלק גדול מאד מבעיות היציבות נפתרות בעזרת RLOCK. משתמש בה?

cinargy

New member
אני משתמש ב-RLOCK

חייב להגיד שעוד לא הבנתי מה זה בדיוק עושה... לא פתר לי את בעיית היציבות ב- VERSAMAIL ו - BLAZER. אשמח לשמוע מה אפשר לעשות להגברת היציבות

yoovee

New member
מה היא עושה../images/Emo22.gif

פעם, כשהזכרון בפאלם היה פשוט חתיכת RAM אחת שהתוכנות יושבות עליו וגם רצות ממנו, הכל היה פשוט: הן "עלו" מהר (הן פשוט "היו שם"), ואם תוכנה מסויימת הוסיפה הרחבה למע"ה, היא ידעה שהקוד שלה, כאשר ייקרא ברקע, לא יברח לשום מקום. או אז פאלם החליטה לסבך את העניינים עם ה-NVFS שלה - לכאורה דבר נפלא: זכרון בלתי מחיק, שמבטיח שהמידע שלך נשמר גם ללא סוללה. בפועל, הזכרון הזה מעט איטי יותר ולכן קיים "זכרון מטמון" לתוכנות, שצריכות "להיטען" אליו עם הרצתן (צחוק הגורל הוא, שפעולה זו איטית בעצמה). קטונתי מלבקר את גדולי המוחות שם בפאלם, אבל לא מעט מקורות באינטרנט טוענים באופן עיקש שהמימוש במע"ה של כל המנגנון הזה מול ה-NVFS יכל להתנהל בצורה טובה יותר. פאלם עצמה טוענת, שתוכנות שלא עובדות כשורה, הן כאלו שלא תוכנתו ע"פ ההנחיות הרשמיות של פאלם (קרי, שאסור להן להתעסק עם מערכת ההפעלה בצורה שרוב ה"הרחבות" שרצות ברקע עושות). לי אישית זה מזכיר את הטענות של תומכי FF נגד IE על אתרים שלא מוצגים כראוי: "הן לא נכתבו על פי התקן". וואלה. שמחת זקנתו של המשתמש הסופי שבשורה התחתונה האתר פשוט לא עולה לו ב-FF אבל עובד יופי ב-IE. האתר אשם? מעניין אותו כשלג דאשתקד. האמת, כמו שנוהגים לומר, נמצאת אי שם באמצע - אז נכון שרוב התוכנות ה"בעייתיות" הן כאלו שחורגות מקווי היסוד של פאלם (קרי, כפתור חלול עם כיתוב New, כותרת חביבה בצד שמאל למעלה ומקס' 16 קטגוריות בצד ימין), אבל לולא תוכנות כאלו, לא הייתה לנו עברית, ועוד הרבה "האקים" שפשוט מקלים על החיים ותרמו לא מעט להצלחה של הפאלם בדורותיו. בקיצור, כי קצת חרגתי, מה RLOCK עושה? אז ככה - כאמור, פעם תוכנה שקראה לעצמה ברקע ידעה שהקוד שלה לא זז לשום מקום. היום, זה כבר לא טריוויאלי - המטמון הוא זמני, ותוכנה שעלתה אתמול, לא בהכרח תישאר שם גם מחר כשנעלה תוכנה גדולה אחרת. אם קוד מסויים שנשתל ברקע ייקרא לקטע קוד אחר שהיה במקום ההתחלתי ואינו עוד, קרוב לוודאי שתהיה קריסה. RLOCK דואגת לכך שכל התוכנות שמבצעות "דברים מסוכנים" שכאלו (קרי, נרשמות להתראות ברקע), לא יזוזו ממקומן במטמון. למען הדיוק, וזה דבר שהשתפר אאל"ט רק בגרסאות מאוחרות יותר של RLOCK, מה שננעל הוא רק אלמנט הקוד ולא כל האפליקציה - זה מספיק בטוח
סתם לפרוטוקול, זה בדיוק מה שאני כבר מבצע אוטומטית בכל ההרחבות האחרונות שהוצאתי, כאשר הן מזהות שהן רצות על מע"ה מגירסה 5.3+ (=> NVFS)

cinargy

New member
תודה על ההסבר המעמיק

מה שעדיין לא ברור לי זה ההבדל בין נעילה להגנה בתוכנה והאם תוכנות שלא אמורות לבצע דברים ברקע צריכות להינעל. למשל RLOCK מציעה לי לנעול את תוכנת השקפים של D2GO8, למרות שהתוכנה לא אמורה לרוץ ברקע וגם אמורה לתמוך ב-NVFS. ראיתי גם שזיכרון המטמון קטן מאד. האם אתה יודע מה ההשלכות של נעילת כמות גדולה של זיכרון? בתודה מראש, קובי

AYELET1

New member
נעילת כמות גדולה של זכרון תאט

לך את העבודה מאד לכן אל תנעל את כל מה שהתוכנה ממליצה בראש ובראשונה נעל את העברית, ואז בעתיד אם תחשוד בתוכנה כלשהי נעל גם אותה

cinargy

New member
דווקא העברית של PILOC נראית נעולה

ליד PILOC כתוב !LP האם זה לא אומר שהתוכנה נעלה כבר את עצמה בזיכרון ושאין צורך לנעול עם RLOCK? אגב, האם מניסיונכם את J9 Java Launcher כדאי לנעול או לא (יש סימן קריאה ליד התוכנה, אבל פשוט הגודל הוא 903K)? איילת, האם תוכלי לכתוב רשימה קצרה של תוכנות שמניסיונך מומלץ לנעול?

AYELET1

New member
בעיקר עברית

למי שיש 700 קונטקטס אז גם צ'אטופוס
(יש רק אחד כזה ...)

cinargy

New member
סימן קריאה גם ליד NVbackup

עד עכשיו NVbackup היה נעול אצלי, אבל אני מטיל ספק האם יש בזה באמת צורך? מה דעתכם?

ami-g

New member
כדאי אולי להוסיף את המידע של יובל ל

מאמר בנושא?

למעלה