שנה טובה לכולם - ושאלה

שנה טובה לכולם - ושאלה

העברתי 2 סרטים למחשב. כל סרט אורך של שעה. הסרטים הוקלטו במקור ב- VHS. הועברו למצלמת סוני PC115 (מיני די וי) ומשם למחשב ל2 קבצי AVI. חיברתי את 2 הסרטים באמצעות סטודיו 8.8 וביצעתי סרט באותה התוכנה לפורמט MPEG. אני מכניס מדיית DVD+RW לצורב של פיוניר A06 ורוצה לצרוב את ה- MPEG המוכן. ואני נתקל בבעיה. אז אם אומרים לנרו לצרוב DVD הוא מחפש קבצי VOB ואם אומרים לו לצרוב SVCD הוא מגביל את הצריבה לCD-R בגודל של 700M. אם אני מבטל את מגבלת ההתאמה לגודל של ה- סידי. נרו מודיע לי שהקומפילציה לא טובה ולא יהיה ניתן לצפות בסרט. ניסיתי עוד 2 תוכנות נוספות6 ECD ו WINCD CREATOR ללא הצלחה. אני רוצה לציין שגודל ה- MPEG הינו 2.5 גיגה. ואני כן מצליח לנגן אותו במלואו במחשב. כל התוכנית שלי היא לצרוב את הסרט בין השעתיים על מדיית DVD ולצפות בפלייר DVD בטלויזיה. מה אני לא עושה טוב? תודה מראש לכל העונים שנה טובה. דב

תודה רבה

תוכל בבקשה להסביר מה זה תוכנת DVD Authoring? במה היא שונה? אשמח לשמוע מהם התוכנות הכי טובות ל: לכידה וידאו עריכת וידאו כולל תפריט המרת פורמטים (למשל TMPEG) צריבה גם ל SVCD וגם ל DVD (מעל לשעת סרט) תודה מראש דב

Ezer 307XSi

New member
תשובות:

1. DVD Authoring - כשמה כן היא, תוכנה ל"כתיבת" DVD. תוכנןת אלה מאפשרות לך ליצור תפריטים, להמיר וידאו לקבצי VOB - למעשה MPEG2 - ובדרך כלל גם לצרוב. 2. TMPEG נחשבת טובה מאוד להמרה לVCD. 3. לנרו יש תוסף שנקרא NeroVision והוא מאפשר לך DVD Authoring. בדקתי גרסה 2 שלו וגיליתי שהיא מאפשרת לך גם לדגום וידאו, כולל אפשרות לדגום וידאו ישירות אל DVD+RW. לא ניסיתי, ואין לי מושג מה האיכות. לסטודיו 8.8 יש גם אפשרות ליצור DVD. בתפריט יצירת סרט מפרויקט בחר DVD. 4. כמה מילים על סטודיו, התחלתי לעבוד איתה לפני שנתיים ומאוד התלהבתי. מצאה חן בעיני קלות השימוש גם למשתמש ההדיוט. עם הזמן גיליתי שהיא תוכנה דיי מוגבלת. גם בתחום ה-DVD Authoring היא לא ממש מככבת. התחלתי לפני שבועיים להשתמש ב-Premiere לעריכת וידאו והגעתי למסקנה (כפי שאמרו לי לא פעם בעבר) שאם רוצים לערוך וידאו צריך לעבוד עם תוכנת עריכה ולא עם צעצוע. אין רע בתוכנות עריכה למשתמש הבייתי, כגון: סטודיו,CyberLink PowerDirector Pro... ועוד, אך הן מוגבלות. Premiere נראתה לי בהתחלה מאוד קשה לשימוש, אך אחרי משחק קצר הבנתי שצריך לחשוב כמו בפוטושופ (כמה מפתיע
). 5. למרות סעיף 4, ברור שאם אתה רוצה רק להמיר וידאו ל-DVD אין צורך בתוכנת עריכה רצינית (כמו שאין צורך בפוטושופ כדי לצפות בתמונה
). 6. לגבי לכידת וידאו, אני לא יודע כלכך להמליץ. אין לי מצלמת וידאו כרגע, ולכן אני לא דוגם. הסרטונים היחידים שאני מעביר למחשב מגיעים מה-G3 שלי דרך USB כקובץ. אחרי וידוי כזה בטח יזרקו אותי מהפורום
.

אני רואה שאתה מבין בסטודיו 8:

האם ניתן לעשות בסטודיו 8 את הדברים הבאים: בסרט דיוידי הסרט רציף אך יש מקטעים לכל אורך הסרט וניתן לדלג מקטע לקטע. 1. האם ניתן לעשות כך בפורמט VCD? 2. האם ניתן להאיץ יותר מכפול 8 את הסרט תוך כדי צפיה? תודה

Ezer 307XSi

New member
השאלות הללו אינן שאלות סטודיו,

אלה שאלות VCD. אני לא מומחה ל-VCD(או בכלל לוידאו), אך אני יודע כי ניתן ליצור תפריט פרקים ב-SVCD. לגבי האצה של הסרט, תלוי בנגן. אם צופים במחשב - תלוי בתוכנה, ואם בנגן חיצוני - בתכונות שלו. לא ידוע לי על מגבלה של האצת צפייה ב-VCD. יש לציין עם זאת כי לא ניתן לקבל תמונה חלקה כאשר מאיצים VCD.

mrbi 2003

New member
בפורמט SVCD

אתה יכול ליצור פרקים (Chapters) ואתה גם יכול ליצור סרטונים שונים באותו דיסק. פרקים לא יופיעו בדרך כלל ב-MENU הראשי של הדיסק אלא רק הסרטונים השונים (בצריבה פשוטה). ניתן לבצע פרקים וסרטונים עם MENU כמו שצריך עם תוכנות שמיועדות לכך. לPinnacle יש תוכנה שנקראת DVD EXPRESS שמיצרת רק MENU לDVD - מעולה.

omri85

New member
לגבי עריכת וידאו

אני יכול להמליץ(לא מניסיון אישי כי אני עורך בתוכנה שעובדת רק עם מקינטוש) על אביד אקספרס או פרימייר שתי התוכנות מצויינות בעלות מגוון אפשרויות רחב,כמובן שבגרסאות החדישות יותר יש יותר אופציות. יש כאלה שמעדיפים את הפרימייר ויש כאלה שמעדיפים את האביד זה מאוד אינדבדואלי כדאי לנסות ולהתנסות בשתיהן ואז לבחור

נצל"ש.... אני מנסה לצרוב

DVD אבל אין לי מושג בזה... יש לי צורב DVD של NEC. עכשיו יש לי קבצי וידאו השאלה היא מה אני אמור לצרוב בכלל ? איזה סוג קובץ לייצא ? ובכלל הקובץ בדיוידי הוא סאונד נפרד מתמונה או שניהם יחד ? בקיצור מה התהליך ? יש לי כל מיני תוכנות ולא הצלחתי להשתמש בהן בכלל ! יש לי DVDIT ו Ulead pictur show. אגב, יש לי גם כרטיס דגימה מיוחד לדיוידי של דאזל דגם DVC-150. וגם איתו יש כל מיני תוכנות... ועוד דבר קטן מה הוא הפורמט הנכון DVD-R או DVD+R ? בישראל כמובן ? תודה !

נצל"ש.... אני מנסה לצרוב

DVD אבל אין לי מושג בזה... יש לי צורב DVD של NEC. עכשיו יש לי קבצי וידאו השאלה היא מה אני אמור לצרוב בכלל ? איזה סוג קובץ לייצא ? ובכלל הקובץ בדיוידי הוא סאונד נפרד מתמונה או שניהם יחד ? בקיצור מה התהליך ? יש לי כל מיני תוכנות ולא הצלחתי להשתמש בהן בכלל ! יש לי DVDIT ו Ulead pictur show. אגב, יש לי גם כרטיס דגימה מיוחד לדיוידי של דאזל דגם DVC-150. וגם איתו יש כל מיני תוכנות... ועוד דבר קטן מה הוא הפורמט הנכון DVD-R או DVD+R ? בישראל כמובן ? תודה !

Razi284

New member
לגבי הפורמט הנכון

כיום בשוק אין פורמט נכון, ישנן שני קבוצות "שנלחמות" על הפורמט השולט ועדיין אין הכרעה, בעקרון אם יש לך צורב DVD+R אז אתה משתמש במדיה של DVD+R ואם יש לך צורב DVD-R אז אתה משתמש בDVD-R לפני שקונים צורב כדאי לבדוק באיזה פורמט נגן הDVD הבייתי שלך יודע לקרוא. אפשר לבדוק זאת באתר הבא: www.dvdrhelp.com הפתרון הטוב ביותר כרגע הוא לקנות צורב שיודע לצרוב בשתי הפורמטים, דבר שכמובן מייקר את מחיר הצורב. הפתרון האישי שלי הוא לחכות ולא לקנות צורב די וי די כלל, עד שהעסק ירגע! וימצא הפורמט הזוכה. ולמי שמתכנן לקנות צורב די וי די כדאי שיציץ בכתבה הבאה על הדור הבא של הצורבים שמתקרב אלינו במהירות, ויכול להיות שתחשבו פעמיים לפני שתזרקו 400$ על צורב שבעוד שנה כבר יהיה הסטוריה. לינק: http://zdnet.com.com/2100-1103-1001033.html

Ezer 307XSi

New member
דעתי...

1. ניתן להגיד ש"אין פורמט נכון", אך רוב הנגנים יעבדו עם DVD-R. חלק גדול מהנגנים החדשים שיוצאים היום קוראים את כל הפורמטים. 2. לגבי צורב רב-פורמטים - ניתן להשיג בארץ צורב NEC שתומך בכל 4 הפורמטים ב-900ש"ח בלבד
. 3. לגבי הלייזר הכחול, הידיעות עליו אינן חדשות, אך יחלוף עוד זמן עד שנראה אותו בשוק הבייתי, ובודאי במחיר שווה לכל נפש
. 4. לשאלותיו של יוסי הגדול, איני מכיר את התוכנות שציינת, ולא את הכרטיס שברשותך. עיין שוב בתשובתי לדב, שם תמצה תשובות לגבי תוכנות DVD Authoring. אגב, אין קשר בין מדינה לפורמט R+/-. נושא המדינה רלוונטי רק לעינין ה-zone, דבר שלא קיים בצריבה בייתית.

mrbi 2003

New member
אפשר גם להשתמש

בתוכנת Ulead Movie Factory 2 ניתן ליצור DVD עם MENU בפשטות ומהירות.

למעלה