שנה טובה לכולם

effigy

New member
שנה טובה לכולם

אבל זה לא העיקר.. לשם המשפחה שלי יש סיפור.. אלב אני לא אתריך אתכם אבל אני אגיד שהוא מסתיים בזה שהסבא של הסבא שלי מגיע לעיירה וכששואלים אותו מיהוא הוא עונה שהוא אף אחד ושהוא בודד כמו אבן... וכנראה הוא אמר זאת ביידיש.. אני רוצה לאמת את הסיפור שם המשפחה הוא אישטיין אני יודע ששטיין זה אבן אבל מה זה אי

תלוי ../images/Emo4.gif

כשם משפחה אני מכיר איינשטיין. לא א(י) שטיין שפרושו אבן, אמנם. איין-שטיין, זו אבן אחת. שמות המשפחה נקשרו לעיסוקם של בעליהם. מיעוט, אם בכלל, של יהודים עסקו בסתתות. קרוב לוודאי שעסקו באבנים טובות. עיסוק מסורתי יהודי. גודל העסק שניהלו, דורג גם בשמות המשפחה. שטיין,איינשטיין, שטיינמן שטיינברג . או, גולד, גולדמן , גולדשטיין , גולדברג.

effigy

New member
האם ייתכן שזהו

חלק ממשפט... ממה שאני יודע (אם סבא שלי היה בחיים זה היה הרבה יותר קל כי הוא ידע את המשפט המלא) אי שטיין הוא חלק ממשט שפירושו בודד כמו אבן אז יכול להיות שהי´ באי הצטרפה והשם משפחה המקורה הוא אשטיין
וביטוי המילה הוא אישטיין לכן הבילבול?

א- שטיין

אבן בודדת.(שם עצם) אויפן וועג ליגט א שטיין. (על הדרך מונחת אבן) המילה ´אי´ בהקשר לשטיין,לא מוכרת לי בשום הקשר. להוציא כמובן איינשטיין שפרושו אבן אחת. שטיין, ללא אַ שם משפחה נפוץ.

ללא קשר לשם המשפחה

השאלה שסבך נשאל, מי הוא ? והוא ענה: ´אִיך בּין עֶלְנְט וִוי אַ שְטֵיין´ מימרה שגורה באידיש, (אני בודד כמו אבן)

fanti

New member
בודד כמו אבן - זה ביטוי ידוע המעיד

על בדידות ושמעתי אותו פעמים רבות ´עלנט וי אה שטיין´ איין - שטיין זו - אבן אחת ולא בודד כאבן בקיצור , אדם בודד נוהג היה לומר שהוא - "עלנט וי אה שטיין" יום טוב לכולם

fanti

New member
בורך הבא - nonyy נעם אה בעינקל

און זעציך אה וועק צווישן אונץ. האסט געבראכט עפעס אה געשמאקטע (טעים) זאך צו עסען ?

א שיין ווערטל nonyy ../images/Emo140.gif

אידיש רעד-זיך, האט געזאגט ר´ יענק´לה בודו. גיי זאג "מתדברת" אפשר א לידעלע, ´חפשי זה לגמרי לבד" ?

effigy

New member
למה אתם מדברים לידי ביידיש זה לא

נחמד.. תודה לכולם.. נתראה בשמחות

למעלה