שנה טובה לכולם

הליויתן

New member
שנה טובה לכולם

בשנים האחרונות אני עובר מהפך שגרם לי מלהיות דיג וצייד,לנטות לכיוון הצמחונות טבעונות,ומטעמים אידיאולוגיים בלבד רק שכאן אני מתקשה ומחפש את עזרתכם,כל פעם שאני אוכל דג ,עוף או יונק,אני מרגיש סלידה חזקה מהמעשה,מצד שני,זה כל כך טעים לי! היתי רוצה קצת עזרה,אם מישהו כאן חושב שיוכל,להביא אותי להגשים מעשית את מה שהומנית נראה לי נכון תודה
 

vegi force 1980

New member
רק אתה יכול!

גם לי הבשר תמיד היה טעים ואני כל שבת הייתי הולך לדוג לאיזה 8 שעות וביום אחד הפסקתי מה שווה לך יותר? השקט הנפשי שלך או הטעם על הלשון שלך? אתה בעצמך אומר שאתה רוצה להיות צימחוני מבחינה אידיאולוגית בלבד אז תפוס את עצמך ותהיה חזק ותעשה את הצעד הזה בהצלחה
 

Michelle1

New member
גם אני עברתי

את אותו מסלול, שבין הפער בין ההגיון והרגש המורים לנו להפסיק מחד , לבין כליאתנו בתוך ההרגלים הישנים והקושי (המנטלי) להפרד מהתנהגויות מוכרות מאידך. חיכיתי שתיפול עלי איזו הארה או משהו שינער אותי ויוביל אותי סוף סוף לצמחונות. זה קצת מצחיק, כי זה הרי צריך לבוא מבפנים ולא מבחוץ. לפני מספר חודשים, נסעתי ליוטה, ארה"ב, להתנדב במקלט הגדול בעולם לחיות נטושות. זאת בנוסף להיותי מתנדבת מזה שנים במקלט מקומי. שם זה סוף סוף קרה. בקפיטריה של המקום (Best Friends) מגישים רק ארוחות צמחוניות וטבעוניות לאנשי הצוות ולמתנדבים, ארוחות נפלאות, דרך אגב, והדבר שעשה אותן, בין השאר,כל כך טובות, היא העובדה שאתה מסוגל לאכול בלי נקיפות מצפון. סוף סוף נפל האסימון- אי אפשר להקדיש את החיים להצלת בעלי חיים מצד אחד, ולהמשיך לאכול את האחרים. מאז אני צמחונית, נטולת כל חרטה, מאושרת בחלקי. אוכלת אוכל נפלא (מזל שאני גם יודעת לבשל) וטרם נתקלתי במסעדה או אירוח שבו לא מצאתי מספיק אוכל כלבבי. ירדה לי אבן כבדה מהמצפון! לא התפתתי אפילו פעם אחת ואני גם לא מתגעגעת לכלום. רק מצטערת שזה לא קרה קודם. מה שכן, אם אתה רוצה "מתכון" להמנעות: כשאתה חושב על אכילת עוף או פרה, דמיין לך את החיה עצמה, את העיניים הגדולות מלאות ההבעה מביטות בך ושואלות למה, את חוסר האונים שלהם- אני בטוחה שזה יעזור לך להתגבר מיד על הפיתוי. בהצלחה
 

Gal-Mo0D

New member
אולי זה נשמע מזעזע...

אבל כשבהתחלה רציתי לאכול בשר אחרי שהפכתי לצמחוני, מיד חשבתי על סרט המשחטה של אנונימוס ומיד הדחף לאכול בשר עף לי מהראש.
 

haleth

New member
במגוון המטעמים הצמחוניים והטבעוניים

לפעמים צריך להקדים מחשבה לתחושה. כלומר, למרות שעדיין טעים לי לאכול גופות, אני אפסיק ולא אחכה ש"ההרגשה הנכונה" תגיע. ההרגשה, דרל אגב, תגיע, ואפילו יתור מהר ממה שאתה חושב - תקופה של התנסות במגוון המטעמים הצמחוניים והטבעוניים תיצור אצלך תחושה שעשית את הדבר הנכון, גם מבחינה קולינרית. בסוף, הרעיון לחטט במאגר הפגרים שבמקפיאים בסופר נראה בלתי מתקבל על הדעת...
 

lilithmm

New member
בשר טעים

מה הוא טעמו האמיתי של הבשר? מי שבאמת רוצה לדעת שיבשל במיים את הבשר שלו. המומים? בבקשה: הטעם הטוב של הבשר בא מטיגון, גריל, בישול ברוטב טעים וטיבול נכון. אותו טעם יכולים לקבל מזונות שלא מן החי באותה צורה. טיבול מתאים לבשרים, טיבוליות לעצלנים, טיגון ובישול ברוטב טוב.
 

דדי שי

New member
שינוי הדרגתי יהיה קל יותר

התרבות שבה אנו חיים הרגילה אותנו לראות בבשר את החלק העיקרי של הארוחה ובמאכלים הצמחיים רק תוספת. על מנת שנוכל לקיים תזונה צמחית מספקת, עלינו תחילה להכיר את מגוון האפשרויות שיש למטבח הצמחוני להציע. ככל שתלמד לאהוב יותר מזונות מהצומח, יהיה לך קל יותר לוותר על מזונות מהחי. אני מפנה אותך לעמוד המתכונים הצמחוניים של עמותת "אנונימוס", ואחרי שתגמור לבדוק אותו, אני אוכל להפנות אותך לעמודים נוספים.
 

guruyaya

New member
הצעה שמשום מה נעלמה

אחת הצרות בהצתמחנות, כפי שהיא אצלי בתהליך ההיטבענות, היא התחושה שלמה שחסר אין תחליף. לפיכך, מצאתי את מה שאני חושב שהוא שביל הזהב בדרך לצמחונות: קודם מוסיפים לתפריט את המרכיבים הצמחוניים \ טיבעוניים, ולאחריהם מורידים את המרכיבים הבשריים \ איך שלא נקרא להם. ככה - אין תחושה של הפסד. יש תחושה של בחירה ממגוון.
 
למעלה