שנה טובה לכולם!!

HackMachine

New member
שנה טובה לכולם!!

למה אני פה ולא יוצא לחגוג אתם שואלים? כל החברים שלי כבר בצבא, רק אני נתקעתי פה לבד.. לפחות יש אלכוהול!! w00t!!

*GormE*

New member
איזה ביעוס לך?!

אני מצאתי חבר משתמט שלי וביחד הלכנו לדינמו ואף על פי כן, בשנים עברו היה יותר כיף עם כל החברה

comicsgirl

New member
כש...

יגיע ראש השנה אני יגיד שנה טובה ועד אז- יום טוב!
כן כן, אני ילדה יהודיה טובה, לא הלכתי לחגוג ת´סילבסטר...

ailag

New member
סילבסטר

למה לא לחגוג את השנה האזרחית החדשה? מתי נולדתי? ב-20 לאוגוסט. מתי התגייסתי? ב-11 לנובמבר. מה התאריך היום? ה-1 לינואר. אם אנחנו סופרים לפי הלוח הלועזי ולא העברי, יתאים גם שנחגוג אותו. ראש השנה (שבתשרי) הוא מנהג יהודי וגם הוא צריך להחגג, כמו פסח. מה לא מתאים שנחגוג? את הסילבסטר. קדושים נוצריים רבים קיבלו ימים במיוחד בשבילם, ואת זה של סילבסטר (31.12) משום מה אנחנו חוגגים. הוא קדוש נוצרי, אנחנו (לפחות רובנו, אני מתארת לעצמי) יהודים. כמו שלא נחגוג את easter. הוא היה אנטישמי, לפי מה שמספרים. למה לחגוג לו? אמנם אנחנו חלק מהעולם, אבל נוצרים אנחנו לא. ואנטישמים בטח לא.

Scum Bunny

New member
ואתה יודע שזה נכון?

כלומר, לא חסרות אגדות עירוניות ומידע מסולף או מוגזם באינטרנט. אם אתה רוצה לשכנע אותי בדבר כזה, המינימום שאתה יכול לעשות זה למצוא מידע טיפה יותר אמין מ-JPG מרוטר. בכל מקרה, זה לא רלוונטי. מי שחוגג כאן (או בכלל, בעולם) סילבסטר לא חוגג חג של הלל ושבח לקדוש סילבסטר, אלא פשוט את ראש השנה האזרחית. שאל כל אמריקאי, בריטי או אוסטרלי. זה תאריך. כמו יום הולדת. בפני עצמו אין לו שום משמעות. אם אתה רוצה לייחס לו משמעות (כמו: "יום שחוגגים בו") אז שיבושם לך. קרא לו "ראש השנה האזרחית" אם "סילבסטר" מפריע לך, או חשוב עליו כחג לסילבסטר החתול. בשום מקרה אין שום סיבה להציק לפתיל פשוט וחביב שרוצה לאחל לאנשים שנה טובה. לא מוצא חן בעיניכם? אל תחגגו. לקפוץ בראש ולשדר ש"אני לא חוגג סילבסטר כי זה חג לקדוש אנטישמי", או "אני לא חוגג כי אני יהודי וזה חג נוצרי", זה מציק בדיוק כמו שמישהו יאחל לכולם שנה טובה, ואני אקפוץ ואודיע שאסור לחגוג את ראש השנה כי זה שיתוף פעולה עם הכפיה הדתית, וכי השנה העיברית כבר מזמן לא רלוונטית לשום דבר בחיים האמיתיים, וכי זה חג שנותן את ידו לטבח והתעללות בגופות של דגים. זה אידיוטי. אם מישהו רוצה לחגוג משהו- שיחגוג. אם מישהו רוצה לאחל חג שמח למי שחוגג- שיאחל. אתם לא חוגגים? אל תאחלו, או אל תקבלו את האיחול. ושוב אני מצטט את ת´אמפר הארנב: אם אין לך דבר נחמד להגיד, אל תגיד שום דבר בכלל.

../images/Emo13.gif

לא נראה לי שישימו כאלה כתבות גם בעיתון גם בתוכנית טלוויזיה וגם באינטרנט. טוב וויכוח של יהודי\נוצרי אני לא מתכוון לנהל כי זה חסר טעם וזה יהפוך במהירות לאוף טופיק לא ראוי. אתה משווה יהודים לדגים??? אנחנו מדברים על יהודים שסילבסטר הרג חוצמזה פורום הוא מקום להבעת דעה מותר לנו להביע דעה כמו שלכולם מותר. אנחנו אמרנו שזה חג אנטישמי כדי לידע אנשים אחרים שזהו באמת חג אנטישמי. לא חיבים להגיד רק דברים נחמדים,לפעמים גם האמת כואבת אבל חיבים להגיד אותה. אז אני פשוט יגיד לכולם ראש שנה אזרחית מוצלח לכולם
אני סיימתי

comicsgirl

New member
אוי באמת,

לא שזה כזה משנה, אבל אני כן יודעת אותו (כט´ בטבת, אם זה כ"כ מעניין אותך). אני גם הולכת לפי התאריכים הלועזיים כי פשוט יותר קל לזכור אותם, אבל זה לא אומר שאני יחגוג את כל החגים שלהם. אתם יודעים איזו בושה זו להסתובב בתחנה המרכזית בראשל"צ ולראות חנות שלמה שמוקדשת לקריסמס! זה פשוט נוראי! אני פשוט הזדעזעתי! לפי דעתי אנחנו לא צריכים לחגוג שום חג נוצרי, מוסלמי או כל דבר אחר חוץ מיהודי, אנחנו יהודים ובעצם החגיגה של חגים אחרים אנחנו מאבדים את הייחוד שלנו כעם! תחשבו על זה קצת... ושי, למה מחקת ת´הודעות שלי ושל סקאמ ואת כל השאר לא?

effigy

New member
למה? כי זה הוביל לריבים שלא מתאימים

לפורום... אגב שלא תחשבי שבאתי לתקוף אותך על כל העניין של תאריך עברי\לועזי.. דיי הייתי בטוח שתדעי...

HackMachine

New member
אוף איתכם..

זה כולה יום חסר משמעות שמשתכרים עד כלות הנשמה זה הכל! מה אתם פותחים לי דיון על נאצים?!?

למעלה