שנה טובה לכל משתתפי הפורום והקוראים

ברית 10

New member
שנה טובה לכל משתתפי הפורום והקוראים

זוכרים שלא ידעתי אם לקחת את אמא לארוחת החג? בסופו של דבר, אחרי שקראתי את כל התגובות החלטתי לחכות לרגע האחרון כדי לראות איך היא. הרי הכל לא צפוי. בצהריים היא היתה מנותקת, הכניסה ידיים לפה והוציאה את האוכל ואח"כ הטביעה אותו במיץ, סרבה לאכול, היתה רגוזה. אחה"צ בשדרה, אנשים איחלו לך שנה טובה והיא שאלה למה. בשבע כשבאתי לראות אם אפשר לקחת אותה, היא היתה לבושה יפה, עם שרשרת פנינים ואודם (תמיד מסרבת לזה מאז שחלתה) ולידה המטפלת מוכנה ומזומנה. והיה בסדר. במגבלות, אבל שעה שלמה , אולי אפילו יותר, היתה עם כולם, אכלה ואחר כך היתה די מנותקת אבל לא רגוזה. רק רצתה הביתה ולקחנו אותה. היום אפילו נזכרה שהיה שולחן ארוך ויפה והיו המון אנשים. היא לא זכרה למה אבל כולנו שמחנו... אז לפעמים יש הפתעות. כפי שאתם כותבים, יש לנצור כל רגע נחמד ולשמוח בו. שתהיה לכולנו שנה באמת טובה. אני מודה על הפורום הזה שנותן כוחות ותמיכה ברית

שריוש2

New member
שנה טובה!

טוב עשיתם שלקחתם את אמא לארוחה. אני בטוחה שנהנתה. אנחנו חגגנו את החג בבית של סבתא. היא היתה כ"כ שמחה, אכלה יפה, ואפילו איחלה לכולנו שנה טובה. אבל לא זכרה אפ'חד מאתנו. סבתי מהדרום באה לחג וראתה את סבתא אחרי המון זמן שלא פגשה אותה מאז המחלה. היא היתה מודעת למצבה של סבתא, אך מכיוון שלא ראתה אותה פיזית עד החג, לא יכלה להבין עד כמה הוא חמור וקיוותה שסבתא תזכור אותה. היא אמנם לא זכרה, אבל היתה שמחה למשמע אוזנייה, כשברכה אותה ברכת שנה טובה ולילה טוב. פתאום, קפצה ושמחה, כאילו משהו בה זיהה מישהי אהובה ומוכרת...... והיא, עד היום לא מאמינה שזה מה שקרה לה. שמאשה עם כבוד, שהייתה עומדת ומבשלת יום יום, גם את ארוחות כל החגים, והיו נוהגות הן להחליף מתכונים ולדבר הרבה, היא הפכה למישהי כזאתי... עצוב ולא נתפס...

אסתרס

New member
ארוחת חג

השנה לראשונה לא ארחנו ולא התארחנו בערב חג. זו היתה החלטה שלי ,בגלל ירידה במצבו של שלמה בעלי. את ערב החג בלינו בשקט, וכולם הוזמנו למוצש לברביקיו אצלנו. וזה היה מוצלח ביותר,היה שמח ורועש ומלא מלא ילדים בכל הגילאים מחילים ועד בת 3 חדשים. שלמה היה מאושר וישב בראש השלחן כמו מלך לחצי שעה, אחר-כך הלך לנוח בכורסא , ישן מבסוט באמצע כל הבלגן,כי היה לו נוח בביתו, ואנחנו חגגנו עד לפני שעה.אני חושבת שהחלטתי היתה חכמה ,כי לי כבר אין כוח להרים ארוחת חג מסורתית ל40 איש, ואילו ברביקיו עושים על האש הבחורים במשפחה ובסלטים מתחלקות במעמסה הבנות והעיקר העיקר להיפגש עם המשפחה למרות הקשיים , ולעשות זאת בדרך שאפשר לעמוד במשימה, ותאמינו לי כולם הודו לי שהיה נהדר.אז שנה טובה לכולם.

טיקו1

New member
כל הכבוד

ממשיכה להעריך אותך. שנה טובה רותי. נ.ב להת' ביום שלישי בפ"ת.

mor93

New member
שנה טובה ומתוקהה לכולםם../images/Emo24.gif

כולכםם מוזמנים להיכנס לפורום 1577-הפורום של דניאל זילברשטיין

talia olav

New member
ואצלנו הרימו ידיים..

כל המאמצים והנכונות לגמישות מצדנו לא הצליחו. קרובתנו החליטה לציית לבעלה ולהשאר עמו בבית, לבד. בן-זוגי לא רצה לפעול בגישה הכוחנית מעט לבוא למרות ההתנגדות, או לנסות לקחתם למרות ההתנגדות. אני לא ניסיתי לדחוף לכיוון אחר - משום שלא הייתי בטוחה מה נכון לעשות. את מחשבות ההמשך שלי ניסחתי ומחקתי כמה פעמים, והן כבר חורגות מנושא הפורום. אבל נסיונות הניסוח סייעו לי למקד את נושאי השיחה הקרובה עם בני המשפחה, לכשיתעוררו... ושוב שנה טובה ט-א

ענתי44

New member
../images/Emo74.gif../images/Emo75.gif ארוחת החג אצלנו

לפני שבועיים, בשבת בצהריים, ישבתי מול אחותי וגיסי ורציתי לומר להם לאמא כיום לא צריכה חג. ושעדיף שישאירו אותי איתה לבד ויבלו עם הוריי גיסי, שמאז המחלה של אמא זוכים בפחות ביקורים.לא יצאו לי המילים.אחרי שבוע אחותי דיברה בנחישות על זה שהיא תבשל והם יבואו כולם לחג. וכך היה. אז יממת מלכותה של אמא החלה כבר בבוקר. אחרי שיום קודם קיבלה אינפוזיה והיתה מאוששת. קרה דבר מדהים. דיווחתי לה מי התקשר להגיד שנה טובה, ובלי כוונה סיפרתי שוב על צביקה, בן דודה האהוב עליה " עליו כבר סיפרת לי אתמול" היתה תשובתה שהדהימה אותי. אחרכך הצליחה, לדבר עם חלק מהמברכים " איך אפשר לשכוח קול כמו שלך" אמרה לקרובה אחרת. ואז החלו להגיע נכדיה מהבסיס או אחרי עבודת לילה. הם הרעיפו עליה תשומת לב ואהבה. והיא ממש התליחה לערוך עם אחייני הגדול שיחה ארוכה . בערב, אחרי שהלבשתי לה שמלה והושבנו אותה בראש השולחן היא חייכה והתרגשה מהברכות והקידוש. כשקידשנו על תפוח בדבש לאחותי הבריק רעיון. גרבר תפוח ודבש. ואמא אכלה את הכל. אותי זה שיעשע כי היתה מודה כזו של מרפאת שיניים. אמא אכלה שתי חתיכות דג ממולא ( גפילטעפיש) אחותי האכילה אותה ( כמובן מרוסק) אמא לגמה טיפת יין בקידוש והקשיבה מהופנטת לצחוק ולדיבורים בשולחן, ואפילו נזפה באחיינית שלי שדיברה חזק מידי מהתלהבות על קורס הקצינים שהיא עוברת. גם למחרת היה נפלא. אחותי ואני קילחנו אותה והיא אפילו חייכה לחברה של האחיין שלי שהגיעה. איזה מזל שטעיתי. אמא כן נהנתה מכל הלב בחג והוא היה בשבילה למקור שמחה למרות שרצתה לישון בשלב מסויים או שהרעש הכביד לעיתים עליה שנה טובה לכולם.

ענתי44

New member
ועוד ברכה אחרונה לחג

מי יתן אלוהים הטוב, שירבו, כרימון, רגעי החסד והצלילות, של אהובינו, חולי הדמנציה. ושנזכה להרבה רגעים מתוקים מדבש בחברתם. שתהיה שנה ללא הדרדרות נוספת במצבם, ואם אפשר אלוהים הטוב, שתיתן לנו כוח להמשיך ולדאוג להם.... ועוד יותר כוח גם לא לשכוח או לחוש אשמה , לדאוג גם לנו, הבריאים.לפנק ולטפל בנו, ובבני המשפחה האחרים.

טיקו1

New member
ברכות לשנה החדשה

לכל אנשי הפורום ובמיוחד לחוגגים ימי הולדת בימים אלו, גם אם הם כבר אינם מודעים לכך... יכולתי לספר חוויות מצחיקות - מעציבות על נושא זה מהעבר עם אמי ז"ל, אך עדיף להשאיר מקום למי שעובר חוויות כאלו עכשיו. רק רציתי להוסיף לך נילי שאני שמחה בשבילך שנפתחת לפורום, אחרי הסתגרות כה ארוכה... אני כבר זמן רב תוהה מתי זה יבוא לך והנה זה בא... את בוודאי יכולה לתרום לחברים מנסיונך ומחשבותיך. כל טוב ולהתראות במפגש הקבוצה הבא. (בעצם אולי עוד קודם, יש שני ארועים שהעמותה עורכת בחודש הבא ולפחות באחד מהם - יום העיון לרגל 100 שנה לגילוי המחלה כמחלה - אני מקווה שנתראה אז. גרשון וודאי יכניס בקרוב ידיעה על כך בפורום. גם לאתר העמותה נכניס ידיעהעל כך. רותי.

אסתרס

New member
כל הכבוד ענת 44

כל אחד צריך לחשוב יצירתי, אני חשה את התרגשותך ואת תחושת הרווחה והניצחון על הסיטואציה הקשה ,שכולנו עוברים ובעיקר בחגים,בחגים אנו בבינים באמת באמת אם יש לנו משפחה תומכת. כי בקלות זה מפתה לא להכנס למאמצים שתיארת. כל הכבוד ושנה טובה.

אירילה

New member
כמה חשוב אחדות המשפחה והחברים

אני יכול רק לשבח את משפחתה של אישתי בכל הקשור לאהבה והמסירות לאביהם ,אולי בגלל זה אין לנו את הבעיה של ההתנתקות מהמעגל הפנימי של המשפחה ,אבל צריך להיות גם הוגן ולהזכיר כי חמי "תקוע" בהתקדמות מחלה וטוב שכך והלוואי שכך זה יימשך ,יחד עם זאת אנחנו יודעים שהבום עוד יגיע ,אבל מה אכפת...כל עוד אנחנו נהנים מהרגעים הטובים איתו והוא נהנה גם evry one is happy . אני חושב ענת שטוב שפעלת וחשבת בצורה החיובית ,זה למעשה חייב להיות הקו המוביל ,אחרת הכל יראה בשחור ,נחשוב בשחור ונקבל מצב בשחור. אסתר המופלאה שאירגנה בבית ברביקיו ושלמה נהנה - היצרתיותהחיובית היא המנצחת בסופו של דבר. וגם טובה שנסעה עם בעלה לחו"ל ,נוכחה לדעת כי השד אינו נורא וכי אפשר להינות עם החולה. נכון שאלו הם דברים הקשים לנו לחשוב ולעשות ,אבל מסתבר שיש לנו את הכוחות ,אנחנו רק לא מייטיבים לפעמים לנצלם. שיהיה לנו המשך חג שמח ושקט. (מפגש הפורום יתקיים לאחר יום הכיפורים והודעה על כך תצא בנפרד) גרשון

אסתרס

New member
תודה גרשון

תודה על המילים החמות שיש לך תמיד ,תמיד מעודד ותומך, אפילו אם אני מבלבלת לך את המוח בשעות לא מקובלות,אתה תמיד עונה בשיא האדיבות. תודה לך על שהקמת ומפעיל את הפורום החשוב הזה לגבי דידי הפורום הפך ליהיות קבוצת התמיכה שלי.דרישת שלום חמה חמה לכל המשפחה וחיבוקים ואיחולי החלמה להניה. שנה טובה.

אירילה

New member
בשביל זה בדיוק אני קיים... ../images/Emo8.gif

העיקר שמבלבול המוח יצא טוב. הקמת הפורום אכן נבעה מחוסר קיומו עת שנחשפתי למחלת חמי ,אני קורא כאן את העובר על כל משפחה ומברך על כל רגע שתפוז נתן לי את האישור להקמת הפורום ובמיוחד התודה גם לגולשים ,לולא אתם הפורום היה נסגר.

zs1957

New member
מברכת על מפגש הפורום

זו הזדמנות לפגוש את חברינו הוותיקים והחדשים. אנא הודע אלינו מבעוד מועד כדי שנוכל להתארגן ולבוא. בברכת שנה טובה ומאושרת זהבה שחם

למעלה