שנה טובה, מחפשת רעיונות

mikilk

Active member
שנה טובה, מחפשת רעיונות

אשמח אם תשלחו רעיונות חדשים לבישול לילדים, לגיוון, נמאס מהפסטה!!!

גיוון

פתיתים ... אורז לבן , אורז עם תירס ואפונה... פירה רגיל או פירה כתום [בטטה |תפוח אדמה]... אם את רוצה מתכונים ...רק תבקשי

גמדים

New member
ארוחת צהרים

יש ציפס, פתיתים, אורז צהוב, פירה , פשטידות למינם, ירקות מאודים , מוקפצים , אפונה מעוכה, שעועית מעוכה (טעים מאד) בהצלחה ובתאבון.

qt1

New member
mikilk ../images/Emo141.gif בוקר טוב

לא כתבת אם את מחפשת מתכונים לתוספות או גם וגם... איך הילדים שלך מגיבים למאכלים של טבעול? אצלנו זה תמיד "להיט" יש מגוון מאוד גדול ואם רוכשים בחנות המפעל זה גם משתלם כלכלית. לגבי תוספות , את תמיד יכולה גם לנסות תפו"א בתנור , גם שלמים וגם חתוכים . תכתבי בבקשה אילו מתכונים היית רוצה לקבל ואני אחפש וגם אתרום מהידע האישי שלי בשמחה. יום נעים QT

qt1

New member
../images/Emo56.gifיש בצפון בקיבוץ לוחמי הגטאות

חנות מפעל ממש בכניסה לקיבוץ. הטלפון שמצאתי בדפי זהב - טבעול- לוחמי הגטאות 04:9933700 או חיוג חינם : 1800-760750 תשאלי אם את מעוניינת בסניפים באזור מרכז או כל אזור , היכן הם... (ואני מקווה שיש) מקווה שעזרתי QT

גמדים

New member
תודה רבה

מחר בלי נדר התקשר לברר איפה יש במרכז, כי זה יקר ואצלי אוכלים הרבה אז תודה רבה

mikilk

Active member
גם וגם

טבעול - ממש לא בבית ספרינו.... הם אוהבים ג'אנק (נקנקיות, המבורגרים וכו...) שניצלים (רק אלה שאני מכינה לבד) פסטות למינהן (כולל פתיתים ומקרוני), גם תפוחי אדמה. אבל זהו. כל שבוע אותו תפריט בלי ירק מבושל (מכירים את האיכסססס?...) אה, ודגים גם הם אוהבים... יש לי בשר בקר קפוא (נדמה לי מס' 4 או 5) מה אפשר לעשות עם זה?

qt1

New member
mikilk , חיפשתי בפורום מתכונים

כתבתי בשר..... ויש המון דברים שאפשר להכין. באופן אישי , אני לא ממש מתמצאת בבישול של בשר בקר למעט חמין בחורף. מצטערת שלא יכולה לעזור
פורום מתכונים וכן , מכירה את האיכככככככס , גם לביבות תפו"א הם לא מוכנים לאכול אצלך? או לביבות תרד? ביי בינתיים ובהצלחה QT

mikilk

Active member
מכירה... ../images/Emo51.gif

מכירה את הפורום הזה, אבל רוב המתכונים לא ממש מתאימים לילדים והם מבחינתי די גורמה, ולפעמים מסובכים. הם מאוד אוהבים אצלי בשר חמין ולכן חשבתי שאולי יש אפשרויות אחרות להשתמש בבשר - למשהו דומה. לגבי לביבות - מדי פעם אני מכינה- דווקא לארוחת ערב אבל רק אחד מהם ממש אוהב את זה, השניים האחרים אוכלים בקושי לביבה אחת... לא יודעת, חיפשתי שמישהו ימציא גלגל חדש - אבל אני יודעת שכולכם איתי באותה סירה - רק בוורסיות שונות. יום טוב...

גיוונים../images/Emo13.gif מכירה את הקטע

הבן שלי מסרב לאכול משהו שכבר היה אתמול או שלשום בתפריט, ולא משנה איזה רוטב יהיה עליו
אז יש כמה רעיונות, ולפי הפסטה אני מניחה שאת מדברת על תוספות
תפוחי אדמה: פשוט קוביות תפוחי אדמה מבושלות במי מלח, טעים, אפשר להוסיף כל תוספת נוזלית (קטשופ, מיונז, אלף האיים, חרדל וכיו"ב) אורז על כל התוספות: אצלי אוהבים אותו מבושל עם ירקות כמו אפונה או פלפל אדום. אני גם מתבלת אותו במעט כורכום כדי שיצא צהבהב ואז הוא נראה חגיגי
פתיתים - נסי לבשל אותם ברוטב עגבניות, או להוסיף אחרי הבישול רוטב בולונז. ברוקולי אפוי עם מלח ומעליו חמאה מומסת (אהוב על הבן שלי מאוד) ותוספת קצת מוזרה אבל הילדים שלי אוהבים: לוקחים ראשי שומר, מורידים מהם את העלים (אם יש) וגם את הקצה של הפקעת (איפה שכל העלים מתחברים), מסדרים בתבנית עם נייר כסף, מברישים בשמן זית, בוזקים מלח גס והופ לתנור עד שהם משחימים. את השומר אפשר גם לבשל בסיר עם כרעי עוף, מתובל במעט כורכום ואבקת מרק עוף, לשכוח להוסיף מים עד חצי הסיר. מקווה שעזרתי

אה ואם כבר לביבות וכאלה

לפעמים אני עושה מעין "קציצות בצל": הכמויות הן "לפי העין" מטגנת הרבה רצועות בצל, מסננת מהשמן והנוזלים. ביצה מעט קמח מצה המון פטרוזיליה מעט שום מלח קורט תבלין קציצות מרוקאי (נקרא גם "מושיה", בחנויות התבלינים יש לבקש "מושיה טחונה"). אם העיסה יוצאת לכם נוזלית מדי, הוסיפו עוד קמח מצה. אפשר גם להחליף את הבצל בכרישה - רק החלק הלבן.

mikilk

Active member
אוי ויי - הלוואי

שומר, בצל, ברוקולי - זה במסגרת ה"קללות" האסורות למאכל, את צריכה לראות אותי מגישה להם מרק או כל תבשיל המכיל בצל - אני פשוט מפשפשת ומחפשת ומוציאה כל בדל של משהו שמזכיר בצל או ירק... הלוואי שהיו אוכלים ירקות מבושלים. נראה לי שאני הולכת על קוסקוס עם מרק עוף הכולל כל מה שניתן - משם אני "דולה" לכל ילד את הירק אותו הוא מוכן לאכול...

qt1

New member
mikilk אל תתייאשי ../images/Emo24.gif

תראי אותי , אפילו לי יצא מרק מוצלח .........
השארתי הודעה במתכונים , יש הרבה אמהות שם , אולי יקרה נס ויהיה לך מה להכין עם הבשר , אני מקווה שאין הרבה הבדל בין מס' 4 ל 5 ... נראה מה אם בכלל יכתבו שם .......... תנסי לכתוב מה הילדים שלך כן אוהבים , זה מאוד יעזור למצוא לך לא מעט דברים שתוכלי להכין להם. חומוס שעועית ....... כל דבר שאת יכולה להיזכר בו יכול לעזור , ירקות חיים הם כן אוכלים? אל יאוש!!! QT

קישלורן

New member
מתכונים לקטנטנים

אפשר למצוא באתר לול. אני עשיתי משם היום לביבות תירס מאוד טעימות.

qt1

New member
וואו גדול , תודה רבה רבה ../images/Emo24.gif

הכנסתי למועדפים...... גמר חתימה טובה! QT

למעלה