שנה טובה! שאלה בקשר לזהוי מין פיתון

Lonesome George

New member
שנה טובה! שאלה בקשר לזהוי מין פיתון

נתקלתי במידע באנטרנט ורציתי לדעת אם הוא נכון, האם אפשר לקבוע מין בפיתון מתכדר עפ" אורך הגוף ביחס לאורך הזנב? קראתי שאורך הזנב אצל זכרים הוא בין עשירית לשמינית אורך הגוף ואצל נקבות - פחות. אשמח לדעת האם האנפורמציה הנ"ל נכונה.. תודה רבה!

Lonesome George

New member
עוד פרטים -

אורך הנחש -121 אורך הזנב - 8.5 מה שיוצר כאן יחס של 1/14 בין אורך הגוף לאורך הזנב. הפער בין המידע שכתבתי בהודעה הקודמת לתוצאות שקיבלתי הוא דיי גדול, האם מכך אוכל להסיק שברשותי בודאות נקבה?

naja

New member
שאלה מעניינת.

לא נתקלתי במידע הזה עד היום אבל בהחלט אפשרי שבבוגרים יש פער כזה גדול. ההבדלים החיצוניים היחידים שמוכרים לי הם בדורבנות, אבל גם זה לא משהו שאפשר לבנות עליו. מצד שני, יש נחשים שבדקתי את הנושא ובהחלט יש הבדלים בין הזויגים. הפיתרון הוא ,שכל מי שמגדל מתכדרים בוגרים ויודע את מינם יבדוק וירשום את ממצאיו ואולי נגלה שזה אכן כך. אני אשתדל לעשות את זה מאוחר יותר. דרך אגב, היכן קראת את זה?

Lonesome George

New member
היי אסף,

קודם כל תודה על התגובה.. קראתי את המידע הזה בפורום מסויים, נתקלתי בו במקרה. מה שזכור לי שהכותב כתב כי בעזרת המידע הזה אפשר לקבוע מין בוודאות בפיתונים ולכן החלטתי למדוד. קניתי את הנחשה כנקבה ואני מאמין שהיא אכן נקבה למרות שמעולם לא בדקתי אותה בעזרת פרוב. (ד"א אני ממליך למי שרוצה למדוד את אורך הנחש שלו על שיטה קלה ופשוטה למדידה - תנו לו לזחול על ספה. הנחש נצמד לנקודת המפגש בין המשענת לבין המושב ותוך כדי כך מתיישר ונמתח, כך הרבה יותר נוח למדוד אותו.)

רן333

New member
אמנם לא מדדתי את הזנבות של הפיתונים

המתכדרים שלי, אבל אני בספק רב מאוד אם האינפורמציה הזו נכונה. אגב, בניגוד למצב אצל מיני נחשים אחרים, אצל פיתונים מתכדרים אין הבדלים עקביים בין זכרים לנקבות בגודל הדורבנות או בעובי בסיס הזנב.

למעלה