שנה טובה

כוכב114

New member
שנה טובה

שלום שנה טובה
יש לי נתח אוסובוקו עגל במשקל 700 גרם
ראיתי את המתכון הזה
השאלה שלי כתוב שם יין אדום מתוק
יש לי בבית יין רשום עלין דלתון כנען יין אדוםיבש.
האם זה מתאים ? במידה ולא האם יין לקידוש שכתוב עליו תירוש יתאים ?
כמו כן במתכון היא מדברת על נתח של קילו לי יש נתח של 700 גרם האם זה אומר לחלק בחצי את הכמויות ?
ואחרון אין לי שזיפים האם יעבוד בלי שזיפים ?
תודה
http://www.tavshilim.co.il/archives/recipe-items/אוסובוקו-עם-ירקות-שורש-ושזיפים
 

כוכב114

New member
בנוסף יש לי בפריזיר שקית ארטישוק ירושלמי

זה יכול להתאים למתכון ?
ואם כן מתי מוסיפים אוות ?
האם מקלפים ? מבשלים לפני ?
תודה
 

TCHM

New member
ככה...

- אינני יודע מה כוונתה ב"יין אדום מתוק" אבל זה לא יין שבד"כ
מיועד לבישול, דלתון כנען הוא יין מצוין לשתיה ובישול והוא
חצי מתוק, אם תרצי להמתיק יותר הוסיפי מעט יותר סוכר
כמבן בטעימה לקראת סוף הבישול.
- את צריכה להשתמש בשליש פחות מהכמויות הרשומות.
- יעבוד גם בלי שזיפים.
- לגבי הארטישוק זה ענין של טעם, אני לא הייתי מוסיף לסביבה
של יין אדום ובטח לא לסביבה מתוקה אבל זה אני. את הארטישוק
יש לקלף ולהוסיף בערך באמצע זמן הבישול.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
"יין לקידוש" שכתוב עליו תירוש הוא מיץ ענבים

הוא אמנם מתוק אבל יין הוא לא.
&nbsp
לכי על העצה של TCHM.
 
למעלה