שנה טובה

סופהו 1

Well-known member
"הבטחה ללידה של זמן חדש"
בתקווה שיגיע זמן חדש, טוב יותר,
לכולנו

נ.ב: צילום מעניין, היכן מסתתר הירח?

קבצים מצורפים

• שנטובה.jpg
    שנטובה.jpg
    KB 65.2 · צפיות: 2

אבח"י

Well-known member
בצד ימין למטה מאחורי הסל? זה ירח ולא שמש?
OMG @סופהו 1
שום קשר בין השאלה שלך לבין התשובה שלי שהתייחסה לתמונת ה"שנה טובה" שצירפת. בכלל לא הבנתי שאת שואלת אותי היכן מסתתר הירח שבהאיקו.
ראש השנה מתחיל בדיוק כשהירח לא נראה, ומתחיל את מחזור מילואו. הוא מסתתר, וכך נוצרת מעין הקבלה של יציאה מהלדן לאורו של עולם.

קלייטון.ש

Well-known member
שנה טובה.

הייתי אומר תכלה וקללותיה אבל השנה החולפת היתה בסדר מבחינתי. אני יודע שהרבה מתלוננים עליה אבל אני לא.
חוץ מזה אני לא בעד להכפיש את השנה כשהיא כבר לא יכולה להגן על עצמה. השנה החדשה שבאה שומעת שמשמיצים את אחותה הגדולה, והיא אומרת בטח גם עלי ידברו ככה בסוף. והיא הרי צודקת. אז למה שתהיה נחמדה? עדיף לדבר על השנים יפה, הן לא אשמות שהן כאלה. ואולי אז נקבל יחס יפה בחזרה.

אומרים גם שנהיה לראש ולא לזנב ואני מסכים. בעיני עדיף להיות ראש לשועלים מאשר זנב לאריות. שועלים אני מכיר, פוגש אותם ביער, והם בסדר. אמנם פעם שועל התקרב אלי יותר ממה שהיה לי נוח - לא בגללו, אני באופן כללי לא נוח לי שמתקרבים אלי - אבל חוץ מזה תמיד אנחנו רק עושים הי מרחוק וממשיכים כל אחד בדרכו.
לעומת זאת אריות אני לא מכיר. כנראה אם אריה יפגוש אותי ביער הוא יתקרב אלי בצורה שממש לא תהיה לי נוחה. ההכרות כנראה תהיה קצרה.
מלבד זאת לא מתאים לי להיות זנב במקום שבו הזנב ממוקם כיום. אם הזנב היה יוצא מהעורף אז מילא. אבל איפה שהוא עכשיו?

הולכות להיות גם ארוחות החג. לא יהיו סופגניות, שאלתי ואמרו לי לא. יהיה תפוח עם דבש. אני לא אוהב, הדבש מקלקל את התפוח ולא מרגישים לא תפוח ולא דבש, אבל אתנהג יפה ואשתף פעולה, לטובת הילדים. כי אלה יראו שסבא לא רוצה גם לא ירצו.

אז כאמור שתהיה לכולם שנה טובה.
(אני כבר שאלתי את נשותי על מה אני צריך לבקש סליחה. אמרו לי שהן עובדות על הרשימה)

צליליתה1

Well-known member
שנה טובה, הרבה בריאות ואושר לכולם.

מדבקות ״השנה טובה״ בווטסאפ נמאסו תחת. ואם חייבים, נא להסתפק באחת. שנה טובה אחת, נשיקה אחת, הבנתי את הרעיון.
ולא יגרע מכבודכם אם תכתבו משפט אישי כלשהו.

לקראת השנה החדשה שמתי לב שסכיני קצת קהות, וכידוע, לא מומלץ להשתמש בכאלה, במיוחד למופרעת קשב שתוך כדי חיתוך קיצוץ מסוגלת לעשות עוד אי אילו דברים, הצלחתי להשתחל לחנות כלי בית ברגע שקט, רכשתי סכין, בדיוק כזותי שאני אוהבת וכבר זמן רב לא מצאתי, הבאתי הביתה ובעודי חותכת פלפל דק דק לסלט חתכתי גם את האצבע. נוהל יוד+פלסטר (שלא שורד את המים ואת חיי היום יום יום ) ובבוקר שפכתי כוס מים רותחים על (אותה) היד. זה כואב.

והבית והמטבח מלא מטלות שצריך להספיק לפני פרוץ החג.

ויכול להיות שאם אמש הייתי במטבח במקום לבלות הייתי עכשיו במקום יותר טוב. סתמתי חורצ׳יק בהשכלה וראיתי את סרטו (המאוד יפה) של טרנס דיוויס 1988: קולות רחוקים דוממים. סיפורים משפחתיים קטנים, אבל צילום נפלא והמון מוסיקה. לא סרט מוסיקלי במובן של הדמויות שרות את מה שרוצות לומר, אלא הדמויות פשוט חיות את חייהן ושרות. למשל בפאב. איך הייתי רוצה פאב שכונתי כמו באנגליה. פעם, מזמן, מישהו פתח פאב קטן בצ׳כונת מגורי דאז, היינו מגיעים בפיג׳מה ובעיקר נעלי קיפי, כולם הכירו את כולם, מהר מאוד הוא סגר.

ואחרכך נכנסתי לסופרפארם, היה לי משהו לאסוף בבית מרקחת, היה מפוצץ. חשבתי שב2000 אנשים רואים חדשות, אך לא, הם עומדים בתור לבית מרקחת בסופרפארם. טוב לדעת. אני חשבתי שכל החברה הטובים נפגשים בבוקר, בבית מרקחת של קפוט חולים, מסתבר שיש עוד מועדונים ברחבי העיר.

שנה טובה!

1630926919457.png

סופהו 1

Well-known member
שנה טובה, הרבה בריאות ואושר לכולם.

מדבקות ״השנה טובה״ בווטסאפ נמאסו תחת. ואם חייבים, נא להסתפק באחת. שנה טובה אחת, נשיקה אחת, הבנתי את הרעיון.
ולא יגרע מכבודכם אם תכתבו משפט אישי כלשהו.

לקראת השנה החדשה שמתי לב שסכיני קצת קהות, וכידוע, לא מומלץ להשתמש בכאלה, במיוחד למופרעת קשב שתוך כדי חיתוך קיצוץ מסוגלת לעשות עוד אי אילו דברים, הצלחתי להשתחל לחנות כלי בית ברגע שקט, רכשתי סכין, בדיוק כזותי שאני אוהבת וכבר זמן רב לא מצאתי, הבאתי הביתה ובעודי חותכת פלפל דק דק לסלט חתכתי גם את האצבע. נוהל יוד+פלסטר (שלא שורד את המים ואת חיי היום יום יום ) ובבוקר שפכתי כוס מים רותחים על (אותה) היד. זה כואב.

שנה טובה!

צפה בקובץ המצורף 32942
אאוץ, החלמה מהירה.

אפרופו מדבקות, אני אוהבת להתקשר או לכתוב כמה מילים, כך שעד שלא כתבת עליהן, לא בדקתי את מלאי המדבקות.
די הופתעתי לטובה, ובהודעה הבאה, כנראה שאכתוב משהו ואוסיף "קישוט" של מדבקה.
חלק מהמבחר.jpg
ולגבי הכנות- אני מוכנה ומזומנה לצאת לדרך (לא לפני איזו שנ"צ בעוד רגע). מוזמנת הערב ומארחת מחרתיים.
לצערי הרב, הנכדים לא יהיו כי הבכורה בבידוד, אחרי שתלמידה בכיתתה אובחנה כחולה.
זהו, אפשר לגמור עם העניין הזה של הקורונה המחו... הזותי?
שנה טובה וחג שמייח!

צליליתה1

Well-known member
אאוץ, החלמה מהירה.

אפרופו מדבקות, אני אוהבת להתקשר או לכתוב כמה מילים, כך שעד שלא כתבת עליהן, לא בדקתי את מלאי המדבקות.
די הופתעתי לטובה, ובהודעה הבאה, כנראה שאכתוב משהו ואוסיף "קישוט" של מדבקה.
צפה בקובץ המצורף 32956
ולגבי הכנות- אני מוכנה ומזומנה לצאת לדרך (לא לפני איזו שנ"צ בעוד רגע). מוזמנת הערב ומארחת מחרתיים.
לצערי הרב, הנכדים לא יהיו כי הבכורה בבידוד, אחרי שתלמידה בכיתתה אובחנה כחולה.
זהו, אפשר לגמור עם העניין הזה של הקורונה המחו... הזותי?
שנה טובה וחג שמייח!
הרבה בריאות. הילדים נכנסים/יוצאים מבידוד, כבר מתקשה לעקוב. מסתבר שהטיינאיג׳רים די נהנים מהקטע.
מה רע? טלפון, מסך,שקט מהורים, אוכל עד הדלת

תודה על ההזמנה, כפפה כחולה (זכר להיסטריית הקורונה הראשונה) על היד החבושה.
למרבה שמחתי בקשתי מבעוד מועד שהמוזמנים יגיעו עם סירים, נשאר לי לעשות, אבל עיגלתי אי אילו פינות, יהיה בסדר.
_(הכי פחדתי מקילוף הרימון, שדווקא, עם הכפפה, התברר כדי קלי קלות)

חג שמח, אחלה מדבקות!

צליליתה1

Well-known member
בוקר טוב לתשפב. (מישהו מסוגל להגיד תשפב, 3 פעמים, מהר? אני! אני! אבל זה לא מרגיש טוב בפה)
לא רק מי שטרח בערב ראש השנה זוכה לאכול היום שאריות, כי חילקתי בנדיבות. היה המון.
למעט התפוחי אדמה, שגם היו המון, אבל שכחתי להוציא בזמן מהתנור, נזכרתי שהיינו במחצית המנה העיקרית
הוצאתי, מצמצמתי, והם נעלמו. אפילו לא יודעת מה כל כך הלהיב את הנוער.

(תכלס, ככל שהפחמימה ריקה יותר היא נעלמת מהר יותר)

סופהו 1

Well-known member
בוקר טוב לתשפב.
לא רק מי שטרח בערב ראש השנה זוכה לאכול היום שאריות, כי חילקתי בנדיבות. היה המון.
למעט התפוחי אדמה, שגם היו המון, אבל שכחתי להוציא בזמן מהתנור, נזכרתי שהיינו במחצית המנה העיקרית
הוצאתי, מצמצמתי, והם נעלמו. אפילו לא יודעת מה כל כך הלהיב את הנוער.

(תכלס, ככל שהפחמימה ריקה יותר היא נעלמת מהר יותר)
(מישהו מסוגל להגיד תשפב, 3 פעמים, מהר? אני! אני! אבל זה לא מרגיש טוב בפה)- מרגיש הרבה יותר טוב מתשס"ה, תשס"ה (תְּשַׁסֶּה), למשל.

סיפור תפוחי האדמה שלך- לעיתים אני מצטערת שנתתי לקטנה את סיר הטיגון ללא שמן, הידוע גם בשם AIR FRYER
תפוחי האדמה, שיצא להם שם רע והם לא ממש כאלו נוראיים, אם מכינים אותם בדרך ה"נכונה", מקבלים את ה"מרקם" של המטוגנים אך אינם נוטפי שמן כמו בטיגון וממש טעימים.
(תכל'ס, ארוחת ערב חג, שהנוער ובעצם כל מי שרוצה, מותר לו ויכול, יהנה גם מפחמימות , קלוריות, ושאר ערכים תזונתיים, בלי מגבלות)
נעשיתי רעבה. אוכל, קדימה, אוכל!
בתיאבון.

למעלה