שנה למסע....

שנה למסע....

אז אחרי שחפרתי לכם שבוע שלם שעוד כמה ימים זה שנה למסע שלי בפולין, אז היום הזה הגיע. שנה שעברה באוקטובר 2004 טסתי לפולין. לא ידעתי בדיוק למה לצפות, לא ידעתי איך זה ישפיע עלי אבל ידעתי דבר אחד אני שם בשביל לזכור. 7 הימים שהייתי בפולין עברו מאוד מהר, לוח זמנים צפוף, מאובטחים ע"י השב"כ והמשטרה הפולנית, עוברים ממקום למקום מתייחדים לפעמים ולפעמים רק חולפים. עומדים במחנות השמדה ושרים את ההימנון, עומדים מחובקים אולי בגלל הקור ואולי בגלל שפשוט קשה לעכל. בערב במלון מדברים, כל אחד מדבר ופורק את מה שראה וחווה באותו היום. שומעים הסברים מפי המדריכה והמחשבות נודדות לאז, מנסים לחשוב איך היה פה אז ואיך אנשים שרדו בתת- תנאים. חוזרים לארץ, פתאום מבינים קצת יותר מה זאת מדינת ישראל, פתאום יש חשיבות מכרעת למשפחה לחברים לבית הספר. מנסים לחזור לשגרה, חלק מצליחים ולחק זה לוקח קצת יותר זמן וספק אם הם בכלל חוזרים. אני יודעת אישית שאצלי זה לא רק עניין חולף ועברה כבר שנה ויעברו עוד כמה שנים, אני לפולין עוד אחזור ואני עוד אספר את הסיפור ואדאג שיהיה מי שיעביר הלאה..................... "שיגידו לי שואה"- סמדר פולק " עכשיו כשיגידו לי - 'שואה' כבר לא אצטרך לדמיין. עכשיו כשיגידו לי - 'שואה' כבר לא אצטרך להפעיל את כל נימי הנפש כדי להרגיש... עכשיו שיגידו לי - 'שואה' אני אראה הכל בצבעים ניגר מתוך תאי המוח האפורים כי עכשיו כשיגידו לי - 'שואה' אני אדע את הכל את כל הפרטים המצמררים ושוב אני ארגיש רחוקה כל כך קטנה עד כדי שיגעון ושוב לא אבין... " שיגידו לי שואה אני אגיד גם אני הייתי שם........ משלחת 255 אוקטובר 2004 "לזכור ולא לשכוח...........

אוי עלוה עלוה העיינים שלי ספוגות

עכשיו בדמעות. צמרמורת מטורפת עוברת לי עכשיו בגוף הצלחת כל כך לרגש אותי במה שכתבת עכשיו קצת סערת רגשות עכשיו בי בגלל מה שכתבת קשה לכתוב קשה להוציא מה יושב על הלב.! אם היתי לידך היתי נותן לך מזה חיבוק נראה לי אני צריך יותר את החיבוק הזה חחח אבל חפיף בקיצור תחשבי שקיבלת חיבוק ענק עכשיו

Juramento

New member
עלוה

כמו תמיד, את מצליחה לרגש אותי בצורה בלתי תאומן...תודה תודה תודה על הדברים שאת כותבת...פשוט תודה! אגב, בדיוק חזרתי ממעלות...ולא הספקתי להודיע לך כי הכל היה במהירות...היה גשום וקרררר

אלונוש........

אם כבר תודה אז גם אני רוצה להגיד לך תודה, קודם כל כי כיף לדבר איתך גם על פולין וגם על דברים אחרים אז תודה ענקית....... אמממ מעלות חחחחחחח פעם הבאה חסר לך שאתה לא מודיע ברור?! אני הייתי בקריות היום והיה קררררררר וירד גשם אבל היה כיף.....................

טיפקסית

New member
ואם כבר קריות מחר בערב אני בק. חיים

אם מישהו פה גר בקריית חיים ורוצה לבוא לפגוש אותי חפשו אותי מחר בערב בפאב האלפנט [ליד האיצטדיון של קריית חיים] יהיה שם חם ומדליק

irashady

New member
ואני מחר בערב באכזיב

בהופעה של משינה בתקווה שלא תתבטל!!! התגעגעתי להופעות שלהם! הייתי חייבת לכתוב חחח

Juramento

New member
התודה היא הדדית מותק

גם לי ממש כיף לדבר איתך גם על פולין וגם על כל השאר
את יודעת, הלכתי עם סבתא לואדי(את יודעת איפה שהמערה הזו) אל תשאלי אותי למה הלכתי עם החולה בנפש הזאת(פולניה פולניה אבל מגניבההה בטירוף) וראינו חזיר בר ענק!!! זה יכול לקרות רק אצלכם..חחח

חחחחחח

סבתא פולניה זה הכי כיף חחחחחח יש לי אחת כזו (השניה ממוצא הונגרי זה לא כל כך שונה). חחחח וואי הוואדי הזה מאגניב, אבל אם הייתי רואה חזיר בר הייתי בורחת ומשאירה את סבתא מאחור להגן עלי חחחחחחחחחחחחח בכפר ורדים יש חזירים אבל בעיקר שועלים וכאלו..........

סתם כיף שם.....

ויש לי זכרונות טובים משם חחחחחחחח אז זה די מאגניב...... אההה דרך אגב אלון שירן גם גרה במעלות אז אני אעשה היכרות בינכם שירן- אלון אלון- שירן חחחחח

CrazyDude2

New member
חצי שנה בערך לא כתבתי פה....

שלום לכולם. גם אצלי אתמול היה ה'שנה לפולין' והכל...מסע שלא אשכח בחיים. היום כנראה אנחנו עושים איזה משהו לכבוד זה. סתם רציתי לשתף:)

lihi r

New member
וואו....

כל מה שכתבת שם פשוט צמרר אותי והשיר במיוחד שיר מרגש וכל כך נכון לגבי ואני חושבת שלגבי כל מי שיוצא למסע עוד 4 ימים יהיה שנה למסע שלי ולקרוא את זה לפני זה מאוד מרגש

למעלה