משימת חיים - אינדיבידואלית לגמרי ומורכבת מאוד
אין בעצם תשובה לשאלה "מה עושים".
יש תשובה (מורכבת מאוד) לשאלה "מה אני יכולה לעשות בנתונים שלי".
התשובה תלויה בגיל, באישיות, בהיסטוריית ההשמנה, בהיסטוריית ההרזיה, בדרך בה חישבת את עודף המשקל, במצבך הבריאותי (נותחת ב-BMI נמוך יחסית - יש לכך סיבה), באורח החיים שלך, בסוג התזונה שלך, במצבך המשפחתי והרגשי.
יש אדם שהתזונה שלו אינה עם מודעות מספקת, והוא צריך לרכוש מודעות לשינוי אורח חיים (קשה להשתמש במילה דיאטה, כי דיאטה מתורגמת לנו בראש כמבצע זמני, וכאן צריך אורח חיים לא זמני, אלא לכל החיים. אז מדובר ברכישת הרגלי קבע לחיים, מתוך מודעות למחלה ולבעיה המטבולית הבלתי הפיכה של הגוף שהגיע להשמנה מורבידית).
יש אדם שהתזונה שלו בריאה, אבל הוא מרזה רק בכמויות קטנות מאוד של אוכל.
יש אדם שכמויות האוכל שלו גדולות כי אכילתו רגשית. ויש אדם שפשוט רעב יותר.
יש מחלות שמפריעות למטבוליזם, כגון תת פעילות של בלוטת התריס.
יש עוד הרבה סוגים של מצבים.
לפעמים אין באמת בעיה של עודף משקל, אבל יש בעיה בחשיבה...
כדי להבין איפה את נמצאת בכל המצבים האפשריים, צריך לשמוע ממך את כל הפרטים, ולתת לך את כיוון הפעולה שנכון עבורך. אם מדובר בצורך בשינוי אורח חיים - להצביע לך על הבעיות באורח החיים שלך, ולחשוב יחד איתך מה אפשרי לשינוי במסגרת הנתונים של המציאות.
אם את רוצה תשובה אמיתית על השאלה "מה אני יכולה לעשות בנתונים שלי כדי לרדת את עודף המשקל" - כדאי לך ליצור איתי קשר טלפוני, לשיחה של שעה בערך, וללמוד ביחד מה הכיוון שאת צריכה לפנות אליו. עפ"י המתגלה בשיחה, ייתכן שיש צורך בכמה שיחות נוספות.
תזכרי שהתשובה האמיתית מורכבת, והתשובות הפשוטות אותן ביקשנו לשמוע עד היום, הביאו אותנו למצב ההשמנה המורבידית...
הבעיה היא שהאנשים מבקשים תשובות פשוטות גם אחרי הניתוח, לפיכך רובם אינם מעוניינים בשיחת הייעוץ בהתנדבות שאני מציעה (ולא בגלל שהיא לא מקצועית או מזיקה או מעיקה, ובוודאי לא בגלל "עלויותיה" הכספיות). וגם אלו שמעוניינים, כשהם מתחייבים בהתלהבות לחזור לשיחת המשך טלפונית (אפילו כאשר השיחה נקטעה במהלכה בגלל סיבות חיצוניות) - הם נמנעים מכך ומוותרים על המשך תהליך ההכוונה.
חבל, כי לשמוע לא מזיק. לדעת לא מפריע. מי שאינו רוצה או מסכים לכיוון הזה, לא חייב ליישם אותו. אבל הפיתרון של לא לשמוע ולא לדעת את המציאות המורכבת ואת אורח החיים שצריך לנסות לאמץ - הוא פיתרון עצוב.
טל' 03-5781855 אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.