שנה נפלאה לכוולם

ettie

New member
שנה נפלאה לכוולם../images/Emo6.gif

רוצה לחלוק אתכם את ההתחלה החדשה שלי. ההתחלה שלי היא לבחור לחשוב אחרת, לבחור להרגיש אחרת לבחור להתנהג אחרת לבחור את החיים שלי. הגעתי לבחירה הזו ממקום מאוד נמוך – לפני חצי שנה – שחוקה, חסרת כוחות לאחר 3 חודשים קשים ומתישים של טיפול באמא נכה הנכנסת לבית חולים ויוצאת לסירוגין. קיבלתי מכתב פיטורין ממשרד החינוך לאחר 9 שנות ותק . בן זוגי הכריז על פרידה ממני לאחר 5 שנים ביחד. אני לאחר שנה וחצי של טיפולי פוריות קשים ללא הצלחה והפסקת טיפולים זמנית גם כדי לרדת במשקל. בת 39 אין ללא ילדים ושוקלת 125 קילו. לא מצאתי סיבה לחיות. איך שהוא בלי לחשוב ולתכנן – התחלתי לארגן יציאה מהבוץ. הלכתי לייעוצים לגבי ניתוח לקיצור קיבה. קבעתי תור לניתוח. פניתי לבנזוגי בתחינה, כן, בלי כל בושה שיחזור אליי לעוד תקופה של חודשיים שלושה – שכרגע אינני מסוגלת להתמודד עם הפרידה וכל המכות הללו, שהוא חייב לי לפחות זה (אחרי הנחתה המפתיעה למדי שלו). הוא היה בהלם ולא האמין שאני מבקשת שישאר איתי וישחק אותה אנחנו ביחד עוד קצת. חזרנו. ועזבתי את קטע הפרידה לגמרי כאילו לא הייתה בכלל פרידה (לבנתיים) שלחתי מכתבים לכל מי שיכולתי על מנת להישאר עוד שנה אחת לפחות בעבודה על מנת לא להפסיד את כל זכויות הפנסיה שלי. ולזכות בזמן להתאוששות. היום 5 חודשים אחרי- מלאת אנרגיות לתהליכי שינוי – טוב לא כל הזמן אבל שומרת על לא לאבד כוחות להתמיד ולהמשיך בעבודה של שינוי שבחרתי בה. אני אחרי ניתוח- 25 קילו פחות – עוד לא דוגמנית אבל מרגישה הרבה יותר קלה .הולכת לקבוצת תמיכה המעודדת שינוי חשיבה והרגלי אכילה. עושה ספורט 4-5 פעמים בשבוע. חודשיים וחצי אחרי ה"חזרה" לבנזוג יזמתי שיחה – בה הפרידה הייתה במקום אחר. מקום של חזרה לחיים. ויכולת להתמודד איתה. (בינתיים לאחר השינויים שעברתי הוא רוצה לחזור להיות ביחד אבל אני כבר לא). החזירו אותי לעבודה אומנם לחצי משרה – אז מצבי הכלכלי לא משהו אבל זה נפלא שיש לי זמן להשקיע בתרגול שינון ואירגון חיי וכמובן לא אאבד את זכויות הפנסיה שלי מכינה עצמי לחזור לטיפולי הפוריות במצב גופני ונפשי טוב. כך שהסיכויים להצלחה יגדלו. היום אני מרגישה נפלא. יש קצת קושי להתמיד, ולהשקיע בשינויי חשיבה הללו. אני מאוד מאמינה - שאנחנו יוצרים את המציאות שלנו ובחשיבה חיובית. אך שינוי החשיבה דורש פינוי זמן, תרגול והתמדה. וכאן בקטע הזה מנסה לא ליפול ולהמשיך ולהתמיד בעבודת השינוי ממקום הזה החלטתי לכתוב ולשתף אותכם, בעיקר להזכיר לעצמי כמה אני רוצה את זה וכמה זה חשוב לי. תודה על ההקשבה שוב שנה נפלאה עם המון התחלות חדשות

צלליתה

New member
ברוכה הבאה אתי

שנה טובה לך ותודה שספרת פה את הספור שלך. תשארי אתנו, את מעוררת השראה - מתחילה לגמרי מחדש - והעיקר: עושה את זה בהצלחה רבה. כל טוב לך והרבה הצלחות בהמשך.

noa128

New member
מסכימה עם גריפון מכל ה ../images/Emo23.gif

מלאת הערכה לדרך שעשית ועושה. ברוכה הבאה, נשמח אם תישארי איתנו.

kisslali

New member
וואו אתי, כל הכבוד!!!!!

אני מרגישה את הירוק זוחל לו במעלה צווארי לכוון הפרצוף - אני גם רוצה כאלה אנרגיות לשנות לתקן להתקדם לעשותתתתתתתתתתתתתתתתת, למדי אותי מאיפה מתחילים בבקשה! ללי

ettie

New member
היי ללי

אני יכולה לספר לך על דרכי . אני לא יודעת אם דרכי היא הדרך- אך מרגישה שכן. היא דרך הדורשת המון עבודה אומנם יש שכר בצידה, רוב הזמן הרגשה של שמחה. שמחה שהחיים שלך ביידיך. ואם הם שם אז הם ביידים אוהבות ובטוחות, ויובילו אותי למקום הנכון. האנרגיות לתחילת העשייה באות ממקום של החלטה , החלטה אחת - לא טוב לי - אני רוצה לשנות. ואני אשנה!! בתחילה חיפשתי ספרים שיכולים לעזור לי, ספרים שנותנים כלים אופרטיביים לעשיית השינוי ספרים שנותנים כוח תקווה ואמונה. בחרתי אחד, ועבדתי איתו. ממש כך. קראתי סיכמתי, בחרתי מה שמתאים לי ,ושוב סיכמתי ושוב קראתי עד שהגעתי לנקודות עיקריות. וכך אלהה. ועוד אחד באותו רעיון ועבדתי גם איתו. בשלב זה כבר היה לי יותר אנרגיות ואמונה שזה אפשרי. השלב הבא היה אח"כ להפוך את הכתוב למעשה. לעבור יותר לתכלס. רשמתי לעצמי איך אני רוצה שיראו חיי. (רזה, בריאה, שלווה, שמחה, אופטימית, עם בן זוג אוהב, עם ילד או ילדה...וכך אלההה). כל הנקודות שרשמתי לפניי באים ממקומות מאוד אמיתיים בחיי ולא סיסמאות . בעקבות זאת רשמתי לי מטרות שאליהם אני רוצה להגיע. * להיות רזה לשמור על התוצאות ולחיות אורח חיים בריא * הטמעת החשיבה חיובית כדרך חיים * וכו' התמקדתי במטרה הראשונה שהכי בערה - לרזות - כאשר בגדול המטרה אורח חיים בריא. רשמתי לי מה זה אומר בשבילי אורח חיים בריא? הרגלי אכילה נכונים וספורט. גם את אלה פרקתי אלהה וכך עד נקודות ממוקדות- תתי מטרות. ליד כל נקודה כזו רשמתי מה הדרך להשיג אותה תת מטרה. מה אני צריכה לעשות. אח"כ צריך מעקב והתמדה - ואם אין אני לא מי לי? אז יש מחברת דיווח ורישום ויש גם יום ושעה בה בשבוע בה אני צריכה לבדוק את הדיווח לסכם מידת מוטיבציה והתמדה ולחשוב ולארגן מה הלאה לשבוע הבא. ברור לי שאני בתחילת הדרך ויש עוד המון עבודה וגם ברור לי שיש ימים של ירידה במוטיבציה ואת כל התוכנית שלי אני צריכה ללוות במתן חיזוקי אנרגיות על מנת שאוכל להתמיד ולא אעזוב זאת.. ואז אחד הדרכים שחשבתי לעצמי היא הפורום הזה מקום בו אוכל לשאוב אנרגיות. וממשיכה לחפש עוד. גם ההתקדמות עצמה הירידה במשקל ההרגשה הטובה נותנים אנרגיות, מקווה שכל "ההשתפכות" הזו נתנה לך איזה כוח או רעיון לדרך משלך לשנות. אירגנתי לי איזה סדר למטרות בחרתי אחת הכי בוערת כזו אחת שתתן לי גם כוחות להמשיך.

kisslali

New member
ועוד וואו אתי

פעם ראשונה בחיים שמישהו סיפר לי על דרך מעשית שנשמעת לי הגיונית. בדרך כלל קשה לי עם הגדרות של "שיניתי את סדרי העדיפות, שיניתי את המטרות, החלטתי שמעכשיו אני כך או אחרת" לא כי הן לא רציניות אלא כי זה מאד אמורפי, קשה לי לדמיין איך אדם מחליט לשנות דברים שנמצאים לו בראש ובהתאם לשינוי להיות אחר. והנה הגעת עם רשימות מסודרות של מטרות ודרכי ההגעה אליהן, נשמע לי רעיון אדיר. שואלת את עצמי איפה אני מוצאת זמן, איך אני מחליטה מה הכי חשוב, מה הדבר הראשון שחייב להשתנות - במילים שלי איפה נמצא קצה החוט בתור הפלונטר של חיי. חיבוק, ללי

קצת באיחור, אבל מרגישה צורך

להגיד לך כל הכבוד!!!! על גיוס המשאבים הפנימיים וכל הכוחות כדי להתגבר על המצב הקשה שנקלעת אליו. ובעיקר על היכולת לקחת את השליטה לידיים שלך, ולהחליט שאת היא היחידה המסוגלת להוציא את עצמך מהמצב הזה. באמת נפלא לשמוע על אנשים שעושים את השינוי. שיהיה לך ערב נעים,

ettie

New member
תודה על התגובות המחממות

אני בהחלט מתכוונת להישאר פה. אני אומנם משתדלת לצמצם זמן שהייה ליד מחשב הכוונה בעיקר אינטרנט. אבל רוצה להישאר פה גם כתומכת וגם להיתמך ובעיקר כמקום בו אוכל להתחייב בדרכי החדשה.כן, אני אמשיך לשתף על דרכי והעבודה שאני עושה כדי להגיע למטרותיי. כי כמו בכל תהליכי שינוי ובדרך למטרה יש מכשולים, קשיים ואז נפילות למקומות המוכרים והפאסיביים יותר. בדרך להשגת המטרות יש הרבה עבודה ולכך יש צורך במשמעת עצמית. (קראתי באחד הספרים של שארמה שמשמעת עצמית= אהבה ללא גבולות, ואהבתי זאת המילה משמעת עצמית נעשית אז רכה יותר). מיכוון שמשמעת עצמית זה לא כל כך פשוט - עצלות, סדרי עדיפויות, אין זמן וכו' חשבתי שאוכל להיעזר כאן. ולפעמים מספיק לי שאני כותבת ומשתפת כדי לישמור על המסגרת שמחוייבת אליה. תודה חברותיי החדשות

למעלה