שנה עברית

Jordi

New member
שנה עברית

רציתי לדעת, בהנחה שבעוד מאה שנה לא נשנה את הדרך בה אנו סופרים את הימים החודשים והשנים החולפים, כשם ששנה זו היא תשס"ג איזו שנה תהיה בעוד מאה שנים. וכמו כן רציתי לדעת אם אני אוכל להצליב בין השנה העיברית החודש והיום לתאריך הלועזי. בתודה.

זמכוש

New member
כל הנושא הזה הוא מקצוע שלם....

בס"ד צורת הסימון של השנים היא פשוט גאומטריה פשוטה. כמובן שאפשר להצליב בין סוגי הספירות השונות אבל כאמור, זה נושא מאוד מסובך ועמוק... אבל אני דווקא מאוד מתעניין בנושא, ומול העינים יש לי 12 לוחות שנה, להשוואת תאריכים עבריים עם תאריכים המקבילים להם בלוח הנוצרי. אבל זה כתוב בצורה שצריך ללמוד, אבל אשמח לענות לך על ימים ספציפים. אנסה להסביר לך קצת על דרך הקביע של הלוחות: ישנם 12 אפשרויות של צירופי שנים עבריות ונוצריות: 6 שנים פשוטות, ו6 שנים מעוברות שנוצרות כך: בלוח היהודי ישנם שנים פשוטות ומעוברות. השנה הפשוטה (12 חודשים) מתחלקת לשלוש סוגי שנים: - שנה שלמה (355 ימים) - שנה כסדרה (354 ימים) - שנה חסרה (353 ימים) והשנה המעוברת (13 חודשים) מתחלקת גם לשלושה סוגים שונים: 1) שנה שלמה (385 ימים) 2) שנה כסדרה (384 ימים) 3) שנה חסרה (383 ימים) כל סוג של שנה מבין השלוש מתחלק לשתיים שהם: ה- 1) מתחלקת ל: פשוטה/מעוברת שלמה, רגילה + פשוטה/מעוברת שלמה כבושה, ה- 2) מתחלקת ל: פשוטה/מעוברת כסדרה, רגילה + פשוטה/מעוברת כסדרה כבושה ה- 3) מתחלקת ל: פשוטה/מעוברת חסרה, רגילה + פשוטה/מעוברת חסרה, כבושה. לאומת זאת, בלוח הנוצרי יש רק שתי אפשרויות: - שנה רגילה (365 ימים) - שנה כבושה (366 ימים). אני מקווה שעזרתי לך במשהו...

אריק ל

New member
יש לי סוד...

הצורה הכי פשוטה, היא פשוט להמיר את התאריך מעברית למספרים, כלומר שנת ה' תשס"ג, ל-5763, ואז פשוט מאוד לחבר 100 שנים. 5763+100 = 5863. זו תיהיה השנה עוד 100 שנים. אח"כ פשוט מתרגמים את השנה חזרה לאותיות - שנת ה' תתס"ג.

למעלה