שנה שלישית בדירה .ופתאום כסא גלגלים מה עושים עם המשך החוזה

פנינה21

New member
שנה שלישית בדירה .ופתאום כסא גלגלים מה עושים עם המשך החוזה

הי,
אני ואבא שלי מתגוררים בשכירות באותה דירה מעל שנתיים. מראש נחתם חוזה לכמה שנים כי האזור מיועד להריסה במסגרת פניו בינוי, והמחירים השתגעו ובהתאם קשה למצוא דירה, אני תלויה לחלויטין בבית החולים שמעבר לכביש.
עברנו מהבנין ליד כי הדירה שם כבר הייתה ממש זקוקה לשיפוץ בעלי הבית רצו לסיים חוזה כמה חודשים לפני הזמן ושמחנו.


אני בכסא גלגלים כחצי שנה, רגל ימין מושבתת מתחת לברך.מצב שמדרדר.
אני מנסה להבין מה חובות בעל הבית?
מה עושים אם לא ניתן להסכים על הנגשה?
אני אוהבת את הדירה אבל זה הופך בלתי נסבל , זה רק שלוש מדרגות בכנסיה אבל מהכסא לריצפה וחזרה+לסחוב את הכסא במדרגות זה לא בטוחתי במיוחד, בנוסף המקלחת לא מונגשת מה שהופך גם את לסיוט בטוחתי.

אשמח לעזרה
תודה
 
אני תוהה אם הבנתי נכון

את למעשה מצפה מבעל הדירה שישפץ את הדירה שאת שוכרת ממנו באופן שיונגש עבורך?
&nbsp
עם כל הכבוד והאמפתיה, זאת בקשה מוגזמת - לבעל הדירה אין שום חובות כלפייך בהקשר הזה, אם שכרת את הדירה כמו שהיא, הוא לא אחראי על כך שדברים השתנו אצלך, והוא בוודאי שלא חייב לממן מכיסו הנגשה של הדירה. יותר מזה - אם את בוחרת לבצע הנגשה בדירה על חשבונך, את נדרשת לבקש את אישורו לכך (ההיגיון אומר שהוא יסכים, אבל עדיין זאת הדירה שלו ואת רק שוכרת אותה).
&nbsp
מה שאת כן יכולה לעשות זה לבקש ממנו לצאת מהחוזה לאור המצב, ולחפש לך דירה נוחה ומונגשת יותר. גם לזה הוא לא חייב להסכים אגב, אבל אם הוא הגיוני ואנושי הוא יסכים ויחפש שוכרים אחרים.
&nbsp
אני מתנצלת אם זה נשמע רע וקשה, אבל בפועל זאת המציאות.
 

פנינה21

New member
והנה מה שהחוק מסביר בנושא

התאמות בבית משותף

בעל הבית לא נדרש לממן בעצמו למדינה יש כללים לגבי הסיוע במימון אבל לסרב בלי סיבה אמיתית זה בעיה ויש סמכות שיכולה לעקוף את הסירוב שלו או של כל בעל דירה אחר בבית המשותף שמסרב בלי סיבה משמעותית.

אני עדיין מחפשת אם יש כללים כתובים למצב בו בעל הבית מקשה על התהליך והדיירים מבקשים להפר חוזה ולא להישאר ולריב על זה.

אגב יש מחסור ענקי בדירות נגישות, ככה שהמרוויח הגדול הוא בעל הבית , הדירה המונגשת תיהיה שווה הרבה יותר כסף מאשר הדירה במצבה הנוכחי.
 
שימי ♥

כתוב כאן שבעל הדירה רשאי לבצע הנגשה - אבל לא שהוא חייב לעשות את זה עבור מי ששוכר ממנו את הדירה, זה לא קטע של חובות, ומדובר כאן על הנגשה מחוץ לדירה בתחום של השטח המשותף של הבניין. כתוב גם במפורש שהמימון הוא ע"י בעל הדירה שיישא בנוסף בכל ההוצאות של התחזוקה במידת הצורך - משרד הבינוי והשיכון מסייע, אבל לא מממן הכל. בכל מקרה מדובר ברכוש פרטי של בנאדם, ואין אפשרות לחייב אותו לבצע שינוי זה או אחר, עם כל הצער שבדבר. את קוראת לזה לסרב בלי סיבה אמיתית - בפועל העובדה שמדובר בעלות כספית עבורו נחשבת לסיבה אמיתית.
&nbsp
אני לא חושבת שבמצב בו בעל הדירה לא יסכים להנגיש את הדירה, תוכלי לטעון למצב בו הוא מקשה על התהליך - זה נשמע לא נעים, אבל בעל הדירה לא חייב לך שום דבר במובן הזה, וגם אם את אומרת שבעתיד זה ישתלם לו, זה לא בהכרח שיקול עבורו. מאותו סיבה בעלי דירות רבים לא משפצים את הדירות שמשכירים למרות שעל דירה משופצת הם יוכלו לגבות לכאורה יותר, אם זה כי זה לא תמיד משתלם להם (עלות של שיפוץ לעומת הפרש בתשואה שייקח שנים עד שיחזיר את עצמו) ואם כי מספיק להם להשכיר את הדירה במחיר "רגיל". כל עוד יש מי שישכור את הדירה כמו שהיא, אין לאדם הסביר סיבה להשקיע סכום כסף לא סמלי על שיפוץ שאינו הכרחי מבחינתו.
&nbsp
זה לא נעים, זה מתסכל, אבל עם כל האמפתיה - זה המצב...
&nbsp
 
למעלה