שנות השמונים - או - איך הכל התחיל

alpha80

New member
ברוכה הבאה!!

תודה רבה, ו.... תודי שזה היה קטע ענק, ה"רענה נה נה נה נה "....

turrican

New member
היי נטלי ../images/Emo24.gif

שלום לאורחת החדשה ישנה!! מה נשמע??? אחלה לראות אותך שוב במחוזותינו.. מקווה שתשארי והפעם להרבה זמן.. רק מיכאל א. חסר לי להשלים את התמונה..

כמי שמתקלט במסיבות של שנות ה-80

אני חושב שאי אפשר לקבוע חד משמעית אם ה-"ניו וייב" או ה"יורופופ" שלטו. גם אז וגם היום ההעדפות של הדור חלוקות. היו כאלה שאהבו ואוהבים את ה"גל החדש" ואחרים מעדיפיפ את ה"שמאלץ" בסגנון "מודרן טוקינג". מניסיון, המסיבות האלה, שיש בהן גם מילים בשירים. הן הכי מהנות.

alpha80

New member
שנות השמונים - או - איך הכל התחיל

שלום...... בתור "זקן השבט" פה, נתבקשתי לכתוב פה מאמר על דפשמוד. אבל אי אפשר לכתוב על דפשמוד בלי לכתוב משהו על הגל החדש ועל שנות ה 80. וגם אי אפשר לכתוב על הגל החדש בלי להזכיר מאיפה הוא בא ולאן הוא התפתח בשנות ה 80, ולמה מייחסים לתקופה הזו של שנות ה 80 חשיבות של כך רבה מבחינה מוסיקלית. אז... לפניכם סקירה קצרה, בלתי מחייבת, על "איך הכל התחיל" ואיך היגענו למה שהיגענו. (לאן היגענו?.... מממ... שאלה טובה.) בשנות החמישים אלה היו ביל היילי , אלביס פרסלי, ובאדי הולי שהביאו לעולם את הרוק´נ´רול. בשנות השישים – הביטלס, בוב דילן, האבנים המתגלגלות, ג´ימי הנדריקס, ג´ים מוריסון ו"הדלתות". . לכל אחד היה את הייחוד שלו כמובן, אבל כולם עשו את אותו הדבר: מוסיקת רוק´נ´רול, אפופה בסמים ובמריחואנה, כששיאו בפסטיבל וודסטוק ב 1969. בשנות השבעים זה היה דיויד בואי, החייזר המוזר, הפינק פלוייד, המוסיקה הפופולרית באמצע שנות ה 70 התחלקה לשניים: האמנים הגדולים ששרדו את ה 60 ושגדלו על התקופה – האבנים המתגלגלות, לד זפלין, סגול כהה, פינק פלוייד, ברוס ספרינגסטין… הם המשיכו בשלהם, עשו רוק, מילאו אצטדיונים, דיברו על אהבה, שלום ואחווה ובעיות חברתיות. הכיוון השני הגיע מצד המוסיקה השחורה, והמציא את הדיסקו. דונה סאמר, אדמה רוח ואש, הבי גיז… השיא כמובן – בסרט "שגעון המוסיקה" בכיכובו של ג´ון טרבולטה. ואז הגיע הפאנק, בדיוק בשנת השיא של הדיסקו. בשנה של "שגעון המוסיקה " והבי ג´יז הגיעו ה"סקס פיסטולס". להקה בעלת תספורת משונה, צלילי גיטרות מחרישות אזניים, צעירים מתפרעים זועמים ורעבים לתהילה ולפרובוקציות חברתיות. בעקבותם קמו להקות רבות נוספות, שרק מעטות שרדו תקופה: החונקים, הקלאש… וכמו תמיד – על כל מהפיכה קמה מהפיכה חדשה והפוכה, וכאן היגענו לעינינינו. מה שנקרא אז "הגל החדש", NEW WAVE, או גם "הרומנטיקנים החדשים". חיפשו אז את ההיפך מהפאנק ומהרוק. . עשרות ואפילו מאות של להקות "ניו ווייב" צצו בסוף שנות השבעים / תחילת השמונים. לבושים בחליפות, מעונבים בעניבות. מסורקים ומסופרים כמו ילדים טובים, מאופרים ומצוחצחים. אין עוד גיטרה ומגברים מרעישים, יש סינטיסייזר. מוסיקה אלקטרונית, נקייה. אין מתופף שישבור את התופים בהופעה, אין גיטריסטים שירסקו את הגיטרות או יעלו אותן באש. רק סינטיסייזרים. תיכנותים של מחשבים וסיקוו´נסרים. סאונדים מתוקים וילדותיים משהו, להחליף את הרעש שהיה בפאנק. זו היתה ההתחלה של קראפטוורק, חלוצת המוסיקה האלקטרונית, דפשמוד, ספנדאו בלט, דוראן דוראן, ויסאז´, תאומי תומפסון, אולטראווקס, הליגה האנושית, TALK TALK , OMD, ומושג חדש – "צמד". לא היו צריכים עוד 10 אנשים בלהקה. מספיק שניים… בין הבולטים: SOFT CELL , TEARS FOR FEARS , BLANCMANGE, ABC, YAZOO, EURYTHMICS, ועוד רבות וטובות. האמנים הבולטים זאן מישל זאר הצרפתי, גארי ניומן שהשפיע רבות על צביקה פיק שלנו, יותר מאוחר גם בוי ג´ורג´, הווארד ג´ונס, ניק קרשאו, ועוד ועוד……. חלק בלתי נפרד משנות ה 80, ללא ספק, היה לרשת הטלויזיה MTV שהחלה לשדר ב 1 באוגוסט 1981. 12 שניות אחרי שהחלו השידורים, כבר הוגשה נגדה תלונה במשטרה. הקליפ הראשון ששודר, VIDEO KILLED THE RADIO STAR שיקף בדיוק מה שעמד להתרחש. להקות חדשות ניצלו את עידן הוידאו לטובתן והמראה החיצוני שלהם היה לא פחות חשוב מהמוסיקה שהם עשו. אמנים השקיעו מליונים כדי לקדם את המוסיקה שלהם באמצעות המדיום הטלויזיוני החדש. מייקל ג´קסון היה אחד החלוצים בתחום, כשכל וידאו קליפ שלו הושקע בתקציבי ענק למען אותה מטרה נעלה, וכמובן דוראן דוראן, שכל קליפ שלהם צולם במקום אקזוטי ומהמם ברחבי העולם. נחזור לארצנו הקטנה - זה היה אבא של יוסי שריד שאסר להכניס לארץ את הביטלס ב 1964, בטענה שזה עלול לקלקל את הנוער. ישראל תמיד נשארה מאחור, מה לעשות. כשבחוץ היתה התפתחות מוסיקלית בלתי פוסקת. שנות השישים הגיעו אלינו בשנות השבעים, ושנות השבעים בתחילת השמונים. אולי בעקבות אותה טלויזיה, אם טי וי, היינו יותר חשופים למה שקורה בחו"ל, ולכן בשנות ה 80, כאן בישראל, אזרנו אומץ וניסינו לחקות את מה שקורה בחוץ, ואני חושב שגם הצלחנו לא רע. בשנות ה 80 היה שיגשוג של מועדוני ני וו´ייב בת"א, (פינגווין, שירוקו, ליקוויד, קולנוע דן, כולם ז"ל), להקות ניו וו´יב ביקרו אותנו ללא הפסקה , רובן אפילו בתחילת דרכן, עשו כאן את הופעותיהן הראשונות, ורק בודדות נזכיר כאן – מארק אלמונד, סוזי והבנשיז (שהגיטריסט שליווה אותה פה בהופעה היה רוברט סמית מה"קיור", BLUE ZOO, FIXX, CLASSIX NOUVEAUX, NINA HAGEN והרשימה ארוכה ארוכה….. להקת מינימל קומפקט, שהיו חברים בה רמי פורטיס, ברי סחרוף , סמי בירנבך ומלכה שפיגל עשתה חייל בחו"ל, שם גרה ושהתה, בעקבותיה גם להקת "סיאם" האגדית. להקות ניו וו´יב ישראליות – "הקליק", "זאן קונפליקט", "כרומוזום", "היחידה לטיפול נמרץ", שלושת האחרונות היו תחת שרביטם של פורטיס / סחרוף/ /בירנבך. הקדימו את זמנם בכמה שנים טובות, חיקו את מה שקרה בחו"ל, הביאו לארצנו הקטנטונת את מה שלא הגיע בעצמו – ז´אנר חדש של מוסיקה, אופנה, תסרוקות, איפור, והופעה. אני יודע שאי אפשר במאמר וחצי לתאר את כל מה שהיה בשנות ה 80, היה גם רוק, היה גם דיסקו ויורופופ, נכון, אבל על זה אולי בפעם אחרת.

ƒire

New member
../images/Emo45.gif

מצויין אבל הסתיים בצורה מפתיעה משהו ...

סייקו

New member
שנות השמונים

הכתבה מרתקת ולא ברור לי איזה בן אדם משטעמם מוצא זמן לכתוב כל כך הרבה שטויות ביום שבת במקום ללכת לים

one caress

New member
מי שמוצא/ת את הזמן --->

כל אחד/ת שאוהב/ת מ ו ז י ק ה במקום מדוזות, קרינה וזפת! ברשותך, הייתי רוצה להרחיב את הדיבור על depeche mode : בתור אחת שנחשפה אליהם רק ב-5 השנים האחרונות,(it was barrel of a gun) ואת רוב ה-80s בילתה בתור ילדה מול מסך הטלוויזיה ולא הסטריאו, אני כל הזמן חשה בחסך אדיר בארץ בנוגע לפועלם; בן אם זה כתבות, ביוגרפיות,או אפילו תקליטים( ואני לא מתכוונת לבוטלגים או לאוספים נדירים, אלא הדברים הפשוטים ביותר כמו למשל:Dangerous- personal jesus b-side שאפילו אותו אני מתקשה למצוא בחנויות). שלא לדבר על המסיבות שעוברות כאן מפה לאוזן ואליהן נחשפתי רק בשנה האחרונה, ומתברר שהם פעילות כמעט עשור. הצצה קלה לאחד האתרים בגרמניה תגרום לכולנו לקנאה; כל כמה ימים יש איזו מסיבה בעיר זו או אחרת. ועדיין לא דיברתי על ה-conventions שהם עורכים אחת לכמה זמן. ברצון רב אוותר על תדירות המסיבות אם בתמורה אזכה להכנס לחנויות התקליטים ואוכל לקנות, למשל, את אוסף 3 קופסאות הסינגלים במהדורה האמריקאית מבלי שייאמר לי שהביאו רק 5 וכולם אזלו.(או כל דבר אחר) את ההצעה הבאה העליתי זה מכבר, אולם אחזור עליה שוב--> מדוע אי אפשר לקיים שבוע depeche mode כל פעם שיוצא: אלבום ו/או סינגל ו/או dvd ו /או הוצאה מיוחדת כלשהי בחנויות.עבור מי שכרגע אין באפשרות לרכוש דרך האינטרנט, זו הזדמנות אדירה להתעדכן בישנים,חדשים ונדירים. כל מה שאי פעם רציתי לרכוש או בדברים שמעולם לא הייתי מודעת אליהם. בנוגע לכתבות- פרט לאתר שנקרא blue dress שמכיל למעלה ממאה שערים של מגזינים, בעיקר משנות ה-80 , אבל רק תמונות, לא מצאתי ולו אתר אחד. באתר הרשמי שלהם הורדתי את כל הכתבות שעסקו בהם בשנתיים האחרונות, ופרט לכתבה אחת סימלית משנות ה-80 ,לא היה דבר. האם יש איזשהו מקום/ארכיון ברשת שאולי החמצתי ויכול לתת את הדבר? בעיקר חוברות bravo- לפי תמונות השער השערוריתיות שלהם באותם זמנים זו צריכה להיות אחלה כתבה
"...I have faith I will find..."

shirlley gahan

New member
../images/Emo127.gifלדעתי הבן אדם בכלל לא משעמם, ו..

ומה כבר יש לעשות בים? לשבת להתבשל בשמש? להישרף? אפשר לחשוב..אם זה קיץ אז זה אומר שצריך ללכת להישרףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף? אז יש אנשים יותר חכמים שלא יוצאים להתבשל בשמש..ונהנים לכתוב לנו על התקופה הכי טובה בחיים שלנו...שלי בכל אופן..אני נהנתי בתקופה הזו, והיה לי ממש כיף בתקופה הזו שלא היתה מוסיקה פלצנית, ונהנתי לשמוע מוסיקה וללכת למועדונים בלי סלקציות..יכלתי ללכת למועדון בלי להתפשט כמו שכל הבנות עושת היום..אני..NO WAY כל הסתומות הפריחות..האלה. עושים טובה שמכניסים אותך...נותנים לאנשים להתייבש בחוץ..כמו כלבים, כל היחצנים התפשני תחת האלה... אז מי שכתב את הכתבה על שנות השמונים-כל הכבוד..אני מרגישה כמוך!

turrican

New member
לא הבנתי מה רשמת?

רשמת כתבה מרתקת ואח"כ "כתבת הרבה שטויות". תגיד אתה סגור על עצמך? זו הייתה הודעה נפלאה שלי ולרבים חידשו את הרקע לפועלם של להקות שנות ה-80 ועוד. לא חייבים להיות אנטי כל הזמן.. קח את הזמן בכיף Keep the balance right

shirlley gahan

New member
התכוונת "get the balance right"|ימי

ולא keep... אני גם אנטי כי המצב הנוכחי של העולם גורם לך להיות אנטי..כל הרע שיש מסביב, כל ההתעללות בבע"ח, חוסר ערכים שיש לאנשים..הכל השתנה. כבר לא כיף..אז אנחנו עדיין תקועים שם בשירים שאקטואלים עד היום..

זה היה מעולה! קבל ח"ח עצבני!../images/Emo45.gif

אומנם תמציתי, אבל בהחלט מצויין. אשמח לקרוא עוד ממך
שבת שלום!

oril123

New member
אנקדוטה קטנה

U2 היו אמורים להופיע בפינגווין (כן כן בפינגווין) בשנת 83 אולם להיטם מאותה תקופה NEW YEAR DAY פרץ למצעדים בענק והגעתה בוטלה.

turrican

New member
אורן - גדול! ../images/Emo140.gif

היי אורן! אהבתי מאד. אני הולך לשים את "הודעה" שלך בתור מאמר ברשימת המאמרים של הפורום . מצפה לעוד הודעות מסוג כזה. ונ.ב. אני לא אוותר לך על המאמר על דפש מוד. בשלך, אלכסיס

ToraToraTora

New member
וואו, אחלה כתבה

לפי דעתי אתה צריך להיות כותב באינטרנט
מאוד נהניתי לקרוא ויהיה אחלה אם תרחיב בנושא
למען כל ´הבולים´
שנולדו ב80 אבל לא זוכרים כמעט כלום...

jerri

New member
אחלה סיכום. אבל לטעמי דווקא היורפופ

והדיסקו הם שנות ה80 האמיתיות בעיני (וגם האלקטרופופ, את הרוק אני משתדל להדחיק).

alpha80

New member
האם התכוונת ל.......

בראדר לואי לואי לואי לואי לואי לואי האגדי?????

jerri

New member
רק מראה שאתם כנראה פחות מבינים

ממה שאתם מצהירים שאתם מבינים במוזיקת שנות ה80. נו, טוף.

למעלה