שניה לפני סיום שבוע הספר

w o m a n 10

New member
שניה לפני סיום שבוע הספר ../images/Emo63.gif

שאלון הכרות: אדם ניכר בכעסו ובספרו
[הלחצתי אתכם? אל דאגה הנתונים חסויים
] 1. האם אתם קונים ספר או משאילים בסיפריה? 2. על פי מה אתם בוחרים ספר? 3. האם אתם קוראים רק ז'אנר אחד של ספרים? דבקים בסופרים מסויימים? 4. איך אתם נוהגים לסמן את העמוד בו הפסקתם לקרוא? [אוזני חמור, סימניה, דרך אחרת] 6. מתי והיכן אתם נוהגים לקרוא? 7. האם אתם כותבים בתוך הספר? מסמנים קטעים שהלהיבו אתכם? 8. אתם קונים ספרי בישול? אם כן , האם אתם משתמשים בהם? 9. לפני שבוע הספר יצא ספר ילדים של דודו טופז. בהנחה שיש לכם למי לתת... האם תקנו אותו? ערב קסום מלא הנאה לכולנו

בוקר קסום ובסום ../images/Emo23.gif

1. האם אתם קונים ספר או משאילים בסיפריה?
מז'תומרת.......שמורה לי אחת הפריבלגיות הכי הכי...אני מקבלת אותם ישר מהתנור חמים וטריים מסניפה את ריח האותיות הטריות וממששת את הכריכה ... אחחחחח.....מכורה כבר אמרתי
2. על פי מה אתם בוחרים ספר?
שון קריטריונים כמעט, הכל הולך בתנאי שהנושא מענין , הכתיבה קולחת ויש חיבור אחרי דף או שניים. למעט ספרי הסכרין מבית החרושת הרומן הרומנטי של רוברטס וחברותיה , אני אוהבת כמעט הכל
אממה כשחיים בתוך קופסת שוקולד , יש מצב שטועמים חלק מהפרלינים כיוון שרוצים לנסות הכל , כך אני מוצאת עצמי קוראת פרקים נבחרים מספר ולא את כולו. אבל זה מתייחס בעיקר לספרי עיון . פיתחתי עם השנים יכולת לדלג על חלקים מצ'עממים . 3. האם אתם קוראים רק ז'אנר אחד של ספרים? דבקים בסופרים מסויימים?
ראה תשובתי לעיל בתוספת ההצהרה שביני לביני אני מתלהבת יותר ממאיר שלו למשל , ומעולם לא חציתי דף אחד מתוך ספריו של רם אורן
לדעתי , ספר אמור לרגש, להצחיק, להקנות תובנות, לעורר הזדהות, להעשיר בשפה , בידע , אם אין בו את אחד האלמנטים הללו אני מפסיקה לקרוא בו . יש סופרים כגון שלו, סמי מיכאל, צבי ינאי, סביון ליברכט שנוסח כתיבתם ועושר שפתם צפויים וידועים , ומראש הנשמה מתכוננת לחגיגה. 4. איך אתם נוהגים לסמן את העמוד בו הפסקתם לקרוא? [אוזני חמור, סימניה, דרך אחרת]
תלוי...... אם רכשתיו במו כספי אני מקפלת פינות , אבל בדרך כלל סימניות . לתולעי ספרים אני קונה מסטימצקי מראי מקום יש להם מבחר מקסים
5.????????????????????????????????
בבדאי ..........חלקים מהספר שכתבתי , שוכבים אצלי במגירה וכשאצא לפנסיה אני מקווה להוציאו לאוויר העולם ....
6. מתי והיכן אתם נוהגים לקרוא?
בכל משבצת דף פנוי החל בהמתנה בתור בקופת חולים....וכלה בסופי שבוע מקום אהוב : על השולחן במטבח וצלחת נשנושים ליד
. שימי לב זה חשוב הקטע הזה חתבתי נשנושים לא אוכל....ויש הבדל.......לפעמים אני לא מגיעה לקבל את רב המכר ישר מהתנור, ויש והוא מגיע אלי אחרי שבקר בביתם של כמה אנשים עם תאבון מאד בריא
והדפים אבוי.....מלאים שאריות וכתמים של מזון .....פשוט דוחה! על כן אנצל במה זו ואבקש מהתושבים : אנא , לא לאכול בתוך הספר
7. האם אתם כותבים בתוך הספר? מסמנים קטעים שהלהיבו אתכם?
אם הספר שלי ,אני חותבת על הכריכה רק את שמי ואת מספר הטלפון , על מנת שידעו אלו שהשאלתי להם למי להחזירו . חוצמזה כלון! ציטוט מענין מעתיקה לפתק. 8. אתם קונים ספרי בישול? אם כן , האם אתם משתמשים בהם?
קונה ...קונה... מתפתה כמו כולם ....רובם על המדף....למעט 2 ... ברובם בקושי עושה בהם שמוש
9. לפני שבוע הספר יצא ספר ילדים של דודו טופז. בהנחה שיש לכם למי לתת... האם תקנו אותו?
קבלתי השבוע מכתב ממשרד האוצר, שכנראה אממן מניכוי מס ההכנסה שלי את שהייתו של הפסיכופת הזה בבית ההבראה של המדינה= כלא הדרים , אז ויתרתי על קניית ספרו , את התמלוגים שתקטוף ההוצאה לאור ממישהו אחר...
סחטיקה על השאלון תודה

גם אני עונה, אוי כמה אני אוהבת ספרים../images/Emo99.gif

1. האם אתם קונים ספר או משאילים בסיפריה? בעיקר קונים, לפעמים משאילה מחמתי שלה יש ספריה רצינית בביתה. וגם אני - פותחת את הספר ומסניפה אותו. וכשאני עושה זאת בחנות הספרים, אני בודקת של רואים את ההרגל הזה להסניף ספרים.
2. על פי מה אתם בוחרים ספר? בעיקר מהמלצות ולעיתים קוראת את רשימת רבי המכר ולפי זה מחליטה. , 3. האם אתם קוראים רק ז'אנר אחד של ספרים? דבקים בסופרים מסויימים? פתוחה להרבה סוגים של ספרים וסופרים, חוץ ממדע בדיוני - שממש אבל ממש לא מדבר אלי. 4. איך אתם נוהגים לסמן את העמוד בו הפסקתם לקרוא? [אוזני חמור, סימניה, דרך אחרת] רק סימניה. ומכיוון שלפעמים אני קוראת כמה ספרים במקביל, אז יש לי מבחר סמניות בבית. שונאת שמקפלים לאוזני חמור. 6. מתי והיכן אתם נוהגים לקרוא? בכל מקום אפשרי. 7. האם אתם כותבים בתוך הספר? מסמנים קטעים שהלהיבו אתכם? לא. חוץ מספרי בישול ששם אני כותבת את ההערות והתוספות שלי למתכונים. גיליתי שזה מאוד עוזר לי כאשר אני מבשלת. 8. אתם קונים ספרי בישול? אם כן , האם אתם משתמשים בהם? יס יס יס. קונה ספרי בישול ומשתמשת בכולם. 9. לפני שבוע הספר יצא ספר ילדים של דודו טופז. בהנחה שיש לכם למי לתת... האם תקנו אותו? ביג נו נו נו. פסיכופט. ותודה על סקר נחמד.
איילה

גם אני עונה

1. האם אתם קונים ספר או משאילים בסיפריה? גם וגם ספרים בעיברית קונה כי אין בסיפריה (אני חי בחו"ל) ומשםה המקומית אני משאיל 2. על פי מה אתם בוחרים ספר? בעיקר המלצות של גיסתי, יש לי גיסה שהיא מכורה לדבר 3. האם אתם קוראים רק ז'אנר אחד של ספרים? דבקים בסופרים מסויימים? כמה וכמה ז'אנרים אבל הכי נימשך זה לפנטזיה ומדע בדיוני 4. איך אתם נוהגים לסמן את העמוד בו הפסקתם לקרוא? [אוזני חמור, סימניה, דרך אחרת] רק בימניה מאוד חשוב לי לשמור על ספר שאני רואה ספר פגום זה ממש מעציב אותי 6. מתי והיכן אתם נוהגים לקרוא? בשכיבה לרוב (ספה / מיתה) אבל לא פוסל שרותים
7. האם אתם כותבים בתוך הספר? מסמנים קטעים שהלהיבו אתכם? ממש לא 8. אתם קונים ספרי בישול? אם כן , האם אתם משתמשים בהם? כן רונה ולפחות מנסה פעם אחת בד"כ משנה את המתקונים אבל בהחלט לוכח טיפים 9. לפני שבוע הספר יצא ספר ילדים של דודו טופז. בהנחה שיש לכם למי לתת... האם תקנו אותו? ממש אבל ממש לא

w o m a n 10

New member
שלום לך ירון ../images/Emo140.gif

או אולי אלון
קודם כל וראשית כל יופי של בלוג
ובענייני עברית וקריאה מעניין לי לדעת מאיזה גיל אתה חי בשוויץ? אישתך ישראלית? אם כן, אז באיזו שפה אתם מדברים בבית? ובעיקר באיזו שפה אתה קורא ספרים? ברוך בואך

תודה../images/Emo24.gif

אני שנתיים בשוויץ ואכן אישתי ישראלית ככה שאנחנו מדברים עיבריץ בעיקר לרוב אני קורא בעיברית או אנגלית על אף שאני רוצה להתחיל גם בגרמנית אבל ה עדיין קשה לי בכתה א הובחנתי כדיסלקט ודיסגרף לכן השגיאות הרבות שלי

ירון אלון ..אתה כותב מקסים!../images/Emo47.gif

עזוב התנצלויות הבלוג שלך מרתק התמונות יפות! אתה מקבל מאתנו כרטיס מועדון ללא תשלום ומוזמן להצטרף עם כל החויות על ארץ השוקלד

w o m a n 10

New member
היה מעניין לקרוא אתכם ../images/Emo51.gif ולתשובותי

1.האם אתם קונים ספר או משאילים בסיפריה? קונה וקונה הרבה, לעיתים יותר ממה שקוראת. 2. על פי מה אתם בוחרים ספר? לרוב על פי התקציר בכריכה האחורית ו/ או על פי שם הסופר.. 3. האם אתם קוראים רק ז'אנר אחד של ספרים? דבקים בסופרים מסויימים? די כבולה לז'אנר מסויים שמשתנה כל כמה זמן. שם הסופר בהחלט מהווה שיקול.. 4. איך אתם נוהגים לסמן את העמוד בו הפסקתם לקרוא? [אוזני חמור, סימניה, דרך אחרת] רק לא אוזני חמור!!! שונאת לראות את הקיפולים הללו בספרים. בד"כ שמה דף נייר, כרטיס או משהו שנמצא בסביבה. על פי הסימניה אפשר לדעת היכן קראתי את הספר .
5. ששש.... <מסמיקה>. 6. מתי והיכן אתם נוהגים לקרוא? בדרך כלל בשעות היום ובישיבה בסלון או בחצר... אוהבת את הקריאה בחצר.. 7. האם אתם כותבים בתוך הספר? מסמנים קטעים שהלהיבו אתכם? לא מסוגלת לכתוב בתוך ספר... כנראה תוצאה של חינוך שקיבלנו כולנו. האמת היא שמצירה על כך. הכתיבה בתוך הספר מעניקה לו נופך אישי. יש משהו מאוד מרשים ומעניין בספר בו כתובות הערות הקורא. אם מכירים את הקורא/כותב ההערות העניין וההנאה כפולים ומכופלים.. 8. אתם קונים ספרי בישול? אם כן , האם אתם משתמשים בהם? בעוונותי הרבים כן קונה ספרי בישול, כיום כמעט ולא משתמשת.. 9. לפני שבוע הספר יצא ספר ילדים של דודו טופז. בהנחה שיש לכם למי לתת... האם תקנו אותו? אם הספר טוב הייתי קונה מבלי להתייחס לחייו של הסופר.. יום נפלאלכם אנשושים!

נו .. אולי תגלי לאומה ../images/Emo196.gif

איזה ז'אנר אהוב עליך? וואלה עשיתם לי רגשיי בנושא קיפול הפינות.......זה אולי כמו שאמא של בנצי אומרת לא תרבותי , אבל זה בספר הפרטי שלי זה הכי נוח....איך אפשר להסחב עם סימניות? לגבי בחירת הספר ....אני חייבת לקרוא עמוד או שניים ואבוי אפילו מדפדפת לעמוד האחורי .....
מבחינתי ההבעה ודרך הכתיבה היא שתקבע אם אמשיך לקרוא אותו. תאורים מקושקשים בנוסח "קרני השמש שחדרו מבעד לעננים הכבדים וריצדו על פני המים הכסופים למרגלות ההרים שהטילו צילם על דקלים חשופים" ישר גורמים לי לפריחה על העור ,והבנה שהתאורים הארכאיים האלה יתפסו את מקום העלילה. יחד עם זאת ברור ששמו של סופר אהוב ומוכר הוא בדרך כלל ערובה לספר טוב, כיוון שסגנון קשה לשנות כך שהיד נוטה תמיד לעבר הספר האחרון שלו , בבחינת יודע שור קונהו. יאללה .....נלך לשאוב מים ולשפות את הקדרות והכי חשוב לשים מוזיקה מדרבנת שבת שלום

maybesure

New member
../images/Emo63.gifעונה../images/Emo63.gif

1. קונים ואך ורק קונים - מאז שהספריה בישוב קונה רק עותק אחד מכל ספר ומקבלים אותו תמיד מקורבים לספרניות
2. לפעמים עפ"י המלצה אבל בד"כ עפ"י התקציר בכריכה האחורית. 3. ממש לא, להיפך - מעדיפה לגוון - למעט מדע בדיוני ופנטזיה שלא מתחברת אליהם כלל. אין העדפה לסופר מסויים. 4. אך ורק בסימניה, לפני הרבה שנים באחת הנסיעות לארה"ב קניתי כמה סימניות יפהפיות ומשתמשת רק בהן. 6. (מה קרה ל 5. ?) בעיקר לפני השינה בהתכרבלות במיטה. בשירותים חוטאת בקריאת מגזינים של מדע וטבע. 7. לעולם לא, אין מצב לקשקש בתוך ספר. 8. לא. משתמשת במה שנאסף בבית טרם עידן האינטרנט, ומה שקיבלנו מתנות, ספרי בישול מיותרים ותופסים מקום. 9. לא.. כמו שלא אקנה אף ספר ילדים כי כבר אין לי למי, ועד שיהיה סיבוב דור הבא - בטח יהיו ספרים חדשים.

מייבי , את התקציר על הכריכה

עורכים יחצנים שהמומחיות שלהם למכור במספר שורות אפילו את הספר הכי מצ'עמם ביקום. מילים בומבסטיות על הכריכה מפתות ומגרות על אופי העלילה ה"סבוכה מרתקת ועוצרת נשימה" וסופרלטיבים על הסופר שזכה בפרסים עלומי שם אי שם בערבות אמריקע או אפילו כאן בציון , כל אלו מלכודות. דפדפו תחילה ותהנו.......
הלחם בתנור?.......

maybesure

New member
לא מתייחסת למילים המפוצצות

אבל כן קוראת בכללי את נושא הספר ובודקת אם מעניין אותי בכלל.

למעלה