שניידר או תה"ש - איזה בי"ח עדיף?

נוגית4

New member
שניידר או תה"ש - איזה בי"ח עדיף?

שלום רב, בני בן השלוש אובחן כחולה בסרטן מסוג נוירובלסטומה, ואנחנו מתלבטים מאוד האם לעבור את הטיפולים בשניידר או תה"ש. ביקרנו בשני המרכזים וההתרשמות שלנו הייתה שבתה"ש היחס יותר אישי והצוות יותר נעים. שניידר עשה עלינו רושם של כוורת עמוסה מאוד, אף אחד לא התייחס אלינו וגם הצצה מהצד על האחיות נתנה לנו תחושה של חוסר סימפטיות. אני מדגישה מאוד שזה הרושם שקיבלנו וייתכן שהוא מוטעה. זו בדיוק הסיבה שאני כותבת. אשמח לשמוע מאנשים שטופלו בשניידר על היחס שקיבלו שם. בתה"ש, כאמור, התחושה הייתה יותר נעימה ואמפטית, אבל אנו חוששים שיש להם פחות נסיון עם הסוג המאוד בעייתי הזה של הסרטן. אשמח לשמוע כל דעה בעניין! תודה.

היי נוגית

אני לא יודעת איזה מהם יותר טוב מבחינת טיפול בנוירובלסטומה, אבל אני חושבת שתחושת הנעימות בזמן הטיפול היא מאד חשובה. גם ככה טיפולים זה לא ממש נעים, אז לפחות שיהיה נעים מבחינת אוירה. אחיות לא סימפטיות זה בכלל משהו שלא כדאי להיתקל בו. מביקורים שלי בתל השומר גם כן התרשמתי שהאוירה שם נעימה. ממה שכתבת נראה שאת נוטה יותר לבחור בתל השומר. האם הופנתם במיוחד לשניידר כיוון שהם מתמחים בטיפול בסוג הסרטן הזה?

נוגית4

New member
ציפור לילה יקרה

היתרון של שניידר הוא בעובדה שמנהל המחלקה הוא אחד מהמומחים בארץ (אם לא הכי מומחה) לנוירובלסטומה. מדובר בסוג סרטן נדיר יחסית, ולכן יש משמעות רבה, לדעתנו, לנסיון שיש להם. לטענתם, 50% מחולי הנוירובלסטומה מגיעים אליהם. מצד שני, גם תה"ש הוא בי"ח גדול וידוע לטובה. השאלה היא כמה באמת נסיון יש להם בכל מה שקשור לסוג המאוד ספציפי הזה של הסרטן. שאלה שאין לנו תשובה עליה. מבחינת התחושה, אנחנו בהחלט נוטים לתה"ש. מצד שני, המחלה בשלב מאוד מתקדם ובעייתי, וחשוב לנו לדעת שאנחנו עושים כל מה שאפשר. וכאמור, אולי הרושם שלי מהצוות בשניידר הוא בכלל חפוז ומוטעה... לכן הייתי רוצה לשמוע מנסיונם של אחרים. תודה על תגובתך המהירה.

enwhysea

New member
"רופא טוב"

כל הזמן אני שמוע שרופא או מוסד ספציפי הוא הכי טוב ל... לדעתי, עדיף לבחור ללכות למוסד שבגדול יותר נעים/מקשיב/סומכים עליו, ואפשר ללכת לרופא השני בשביל דעה שניה/יעוץ. לדעתי תקשורת בין רופא/טופל יכול לפעמים להיות יותר חשוב מנסיון הרופא. בגלל שרופא עם פחות נסיון יבדוק וילמד. אבל רופא שלא מקשיב או לא נעים, תמיד נשארת ההרגשה לא טובה ממנו.

נוגית שלום

לי יש גידול במח מסוג אוליגודנדרוגליומה, עברתי כמה וכמה רופאים. הכי חמוד והכי אנושי היה פרופסור קונסטנטיני, נוירוכירורג ילדים, שעובד בבי"ח דנה, ליד איכילוב, למה הוא לא נמצא ברשימה שלך? הרופא הנהדר שנמצא בתה"ש עזר לי בשלב מסויים גם כן, התרשמתי ממנו מאוד לטובה. בכל מקרה, חשובה האוירה של המחלקה- מאוד חשובה. את עושה את הדבר הנכון כשאת מפנה שאלה כזו לקהילת המטופלים. אילת.

נוגית4

New member
אילת

בסוג הזה של הסרטן לדנה יש הרבה פחות נסיון. מקווה לשמוע עוד תגובות. תודה לך.

yiska11

New member
היי , נוגית

קודם כל רק איחולי החלמה מהירה. אמנם עבר הרבה זמן מאז טופלתי בשניידר בתור ילדה(בגיל 8, אני השבוע אהיה בת 25) אבל אז היחס היה מדהים והאחיות היו ממש ממש טובות ונחמדות.אני לא יודעת מה יש היום,אני יודעת שהרופאים (גם של היום) מאוד אנושיים ומאוד טובים מבחינה מקצועית.הבנתי שד"ר יניב הוא אחד המומחים הגדולים בארץ(אני מתארת לעצמי שאליו התכוונת..). שאלה, את מרגישה שגם הילד שלך מרגיש אותו דבר לגבי שניידר/תל השומר ? אני יודעת שהוא אמנם רק בן 3 אבל גם בגיל הזה מבינים... עצה קטנה : אמנם הילד הוא החולה אבל בשביל שהוא ירגיש טוב ומחוזק ושיש לו תמיכה ,חשוב שגם ההורים שלו ירגישו טוב. מנסיון,ההורים סובלים יותר מהילד. איחולי רפואה שלמה ורק בריאות. מקווה שעזרתי במשהו...

מבריאה

New member
למה לא דנה באיכילוב ?

חברתי טופלה שם עם בנה והיתה מאד מאד מרוצה גם מהיחס וגם מהמקצועיות של הרופאים. דנה נהדרים בטיפול בילדים. מנסיון אישי גם תה"ש נהדרים. רק בריאות

דגנילי

New member
אני לא אהבתי את תה"ש בתור מבוגרת..

ממש בית חרושת לחולים והיחס שם לחולה הוא כמו "מספר פציינט" - הייתי שם במספר מחלקות והזדעזתי מהיחס. ורק בגלל שלא היו לי כוחות נפשיים לא התלוננתי על היחס. שהייתי צריכה לעבור הוצאת כיס מרה לאחר ההשתלה (וכנראה בעקבותיה), ממש ברחתי משם בגלל היחס. ראוי לציין שביחידת ההשתלות היחס היה מעל ומעבר במובן החיובי.

למעלה