שנים לא הייתי פה.

Lu Tze

New member
שנים לא הייתי פה.

חוץ מהמנהלים הנכבדים וסיזיפוס אני לא מזהה פה אף אחד. בכל מקרה, הנה משהו שקרה לי אתמול: אני לוקח קורס באקסל והסבירו לנו על הצורה שבה אקסל, והמחשב בכלל, "כותב" את התאריך. כמו שרוב האנשים יודעים, המחשב סופר את הזמן החל מה-1 לינואר 1900. אבל מסתבר שהוא סופר את ה*ימים* מאז אותו תאריך. גם את השעה הוא סופר בעזרת חלקי ימים (ככה 12 בצהריים הופך ל-0.5) איך כל זה קשור לסטאר טרק? ובכן, אם גורמים לאקסל לרשום את התאריך והשעה בלי פורמט (ז"א, בצורה שבה המחשב רואה את התאריך) יוצא שהתאריך כרגע הוא 39422.5. נכון! סטארדייט! (רימיתי קצת. התאריך המדוייק הוא יותר ארוך ונראה ככה: 39422.5798961806. אבל בכל זאת...) כשראיתי את זה פניתי בהתרגשות לבנאדם שישב לידי ואמרתי לו "יו! סטארדייט!" רק כדי לקבל מבט של "הא?" בחזרה, אז חשבתי לספר את זה לאנשים שיוכלו להעריך את המידע הזה כראוי. כדי לחזות בפלא הטכנולוגי הזה כל שעליכם לעשות הוא לגשת לגיליון אקסל, לרשום תאריך, קליק ימני, פורמט ואז ללחוץ על GENERAL תחת הטאב של NUMBER.

חיפשתי ואת החיוב מבצעים כך

StarDate = (Year - 2323) * 1000 StarDate += 1000 * (DayOfYear - 1) / 337 StarDate += DaysInFebruary StarDate += Hour * 3600 + Minute * 60 + Second מה שאומר שהיום הוא -2316931.02

goldy

New member
יותר מידיי ספרות עשרוניות

את התאריך הכוכבי שלי אני מחשב אחרת לגמרי (סוד מדינה ורק לי יש סיווג).

Lu Tze

New member
הזיכרון שלי לניקים לא משהו...

סתם, בטח זוכר! מה נשמע? הא, אני רואה מהעמוד השני שגם איציק עדיין פה.

Bajoran Priest

New member
כן, כמה מאיתנו עוד כאן (פחות או יותר)

שומרים על הגחלת
ברוך שובך !

Lu Tze

New member
לא בדיוק שבתי.

סתם חשבתי שיהיו פה כמה אנשים שימצאו את מה שאמרתי משעשע. הממ... אולי אני בכל אמשיך לשרוץ פה עוד קצת.

HyperNovA

New member
שלומות ../images/Emo8.gif

מכיר יותר מדי טוב את מבא ה"האא" הזה שמזכירים משהו שקשור ל- ST...

באמת שנים../images/Emo70.gif מה שלומך?

מה העניינים? ולמה אתה לומד אקסל? זה לא נשמע כיף.

Lu Tze

New member
Greetings

האקסל בא במסגרת לימודי כלכלה. דווקא קורס נחמד. קליל כזה.

למעלה