שנים...

שנים...

שלא עשיתי בדיקות דם... כל כמה זמן לדעתכם צריך לעשות בדיקות!? אני צמחונית כבר קרוב ל-10 שנים ורק פעם אחת (וטוב שכך) קיבלתי 8(!) זריקות בטוסיק דחוסות ב-B12 כמה זמן נשאר לי לחיות דוקטור?!?...

MooN aka asdfgh

New member
אני עושה כל חצי שנה בדיקת דם!

ובכל 7 ומשהו השנים שאני צמחוני לא הייתה אפילו פעם אחת שהיה לי מחסור במשהו!!!

ronelalala

New member
אוף

אני צריך לעשות דרך הצבא... וזה כל כך הרבה פרוצדורות מנהלתיות..... כאב ראש אמיתי...

5 שנים יותר מאוכל בשר ממוצע!

אבל זה רק בתנאי שתשמרי על עצמך. בקרוב יעלה מאמר של דורון (עם כמה עצות שיפור ממני) על תזונה צמחית. את צמחונית ולא טבעונית ולכן קשה לי לתת לך המלצות תזונה. מעבר לכך, אני לא יכול להתייחס למערכת ללא ביקורת. תעשי בדיקת דם, (תבקשי מהרופא שיוסיף בדיקת mma והומציסיטאין) ותחזרי לכאן עם התוצאות. למה קיבלת זריקות בי-12 לעזאזל? (הדם עולה לראש של אלון... אלון מתחיל למלמל משהו על כמה איכות הרופאים במדינה הזאת שווה ל****)

אז ככה...

מה זה MMA? ואת בדיקת ההומציסיטאין עושים אנשים בעלי בעיות בכולסטרול ולחץ הדם... אנוכי עוד צעירה לדברים האלו... חוץ מזה שאני צמחונית על גבול הטבעונות- אין דגים וביצים, אך יש מוצרי חלב... המלצות תזונה תתקבלנה בברכה... תודה על התמיכה והבעת האי אמון ברופאי המדינה... (המון בטחון ללכת אל הרופא... עיתוי לא טוב...
) ומנצלת את ההזדמנות ומודה לכך שכבר הכניסו אותי לרשימת התפוצה של הפורום-וזאת רק לאחר הודעה אחת בלבד!
שיהיה טוב

HaMsTeR

New member
אני צמחונית שלא נוגעת בדגים (לא

שאני אהבתי כל כך אי פעם...) ולא שותה חלב. (דווקא יותר בגלל שזה מגעיל, ופחות מטעמי מוסר, אבל גם.... בעיקרון אני שונאת חלב רק בקורנפלקס, ולשתות סתם, אבל החלטתי שאם כבר- אני אוותר.... לא לגמרי, לאט לאט... בינתיים אני עוד קצת, אבל ממש לא הרבה. אני אפסיק בהדרגה
) (תחליפים זה אותו טעם בדיוק....) ו... זהו. ובקשר לזריקות- אפשר לקחת כדורים, נכון? אמא שלי סובלת ממחסור בB12, והיא כן אוכלת בשר. היא פשוט לא אוכלת בשר אדום, והיא לוקחת כדורים...

ככה...

את מוזמנת לקרוא את המאמר שלי בנושא בי-12 כדי לקבל טאץ´ כללי על הנושא. אין צורך ממשי בזריקות, אלא אם יש לך מחסור נוראי או שמה יש לך בעיות ספיגה של בי-12. אכן כדורים הם מקור אמין בהחלט לבי-12....

דורון ק

New member
ברוכה הבאה

אלון התכוון להומוציסטאין כבדיקה לגילוי מחסור בויטמין B12. קצת בנושא: כשאדם מפסיק לאכול ויטמין B12(קובלמינים) הוא עובר כמה שלבים של מאזן קובלמין שלילי: ריקון סרום:רמות נמוכות בסרום(ויטמין B12 נמוך על TCII). ריקון תאי:הוצאת קובלמין מוגברת מתאי הדם האדומים. חסר ביוכימי:סינטזת DNA איטית,ריכוזים מוגברים של בסרום של הומוציסטאין ו-methylmalonate-MMA) חסר קליני:אנמיה מאקרוציטית. הבדיקה בסרום הוכחה כלא אמינה מאחר שהיא תלויה בהרבה גורמים-הוכח שיכול להיות חסר בויטמין B12 ושעדיין הרמות בסרום יהיה גבוהות ולהיפך-לכן בדיקת ה-MMA היא הבדיקה המועדפת למצב ויטמין B12.

../images/Emo13.gif

ניתן להשוות בין ההודעות שלי ושל דורון ולהבין כיצד יראו המאמרים שדורון יעלה לעומת המאמר שאני אעלה.

דורון ק

New member
מה שאני כותב...

נשמע לפעמים קצת כמו סינית... התשובה שנתת טובה מאוד-בגלל זה אתה תיתן את המאמר שלך ככה שיאזן את זה! דרך אגב שלחתי לך מייל אם עוד כמה תיקונים/הבהרות למאמר-מעניין אותי מה דעתך!

מה שאתה כותב נפלא!

ונהדר! אבל הוא מתאים ללא-עצלניים שביננו, אלא שלא מפריע להם לקרוא מאמר עם לקסיקון רפואי בזמן הקריאה. אני כותב לעצלנים (מעצם היותי אחד) וכמובן ששני סגנונות הכתיבה שלנו חשובים באותה מידה ומאזנים זה את זה. קראתי את התוספות שעשית למאמר שלך, עשית אותו אכן יותר ידידותי לקורא. אני עקרונית נמצא בלחץ של זמן עד יום חמישי, אבל ניראה לי שביום שישי אני אעשה את החלק שלי בסדרת המאמרים שנעלה...

xenocide

New member
ובזאת...

השרשור הנוכחי הפך למעין סיפור אהבה קטן בין אלון לדורון אשר מחליפים מילות הערכה והערצה אחד על השני...
קבלו
אתם שניכם עוזרים, דורון בדרך הרצינית ומאוד מדעית ואלון בדרך הרצינית והמאוד עצלנית.

דורון ק

New member
חחח../images/Emo22.gif../images/Emo3.gif

כולם פה מנסים לעזור במה שהם יכולים! והנה
לכל אחד/אחת בפורום.

ככה...

ישנה בעיה עם ביוכימיה של בי-12 (מה שרופאים לרוב רושמים כבדיקה לבי-12) מכיוון שהיא מזהה בי-12 לא אקטיבי בספירה. בי-12 לא אקטיבי הוא חומר הדומה בצורתו המלקולרית לבי-12 (וכניראה במקור היה בי-12) אך הוא אינו מספק לגוף את כל הצרכים התזונתיים שבי-12 אקטיבי מספק לגוף. בי-12 לא אקטיבי מצוי בעיקר באצות, ירקות שורש אורגנים וכו´. לכן ביוכימיה של בי-12 נחשבת בדיקה לא אמינה. רופאים אחראיים שמבינים בתזונה צמחית ימליצו על שתי בדיקות אמינות יותר לרמת הבי-12: * בדיקת הומציסטאין - רמת הומציסטאין לא תקינה מצביעה על בעיה תזונתית עם אחד הגורמים הבאים: בי-12, בי-6, בי-2, חומצה פולית ובוודאי עוד דברים ששכחתי כרגע. * בדיקת mma - שהיא הבדיקה האמינה ביותר לרמת בי-12 בגוף. לגבי המלצות תזונה: * את מוזמנת לקרוא את המאמר שלי בנושא בי-12. * בקרוב יעלה מאמר מפורט של דורון בנושא תזונה, ובעקבותיו גם מאמר מתומצת לעצלנים שאני אערוך. * לבעיות ספציפיות את מוזמנת לשאול בהודעות בפורום, ויענו לך (בשלב כלשהו...)

לאלון,דורון ושאר ירקות(רצוי ירוקים)

המון תודה על ההשלמות שלכם... אני משתדלת להבין מה כתבתם............. אבל זה לא בגללכם, זה בפירוש בגללי- לוקח לי זמן עיבוד... בנוגע לבדיקת ה- mma: לרופא לא היה מושג מה זה
והוא לא ממש הבין למה אני רוצה לעשות בדיקה בכלל (האחרונה הייתה לפני שנתיים...) הוא טוען שאני היפוכונדרית, ואני טוענת שמשהו בכל זאת מפריע לי ואני צריכה לבדוק את זה... נחיה ונראה... התשובות יהיו בשבוע הבא, ואז נדע אם אחיה או אמות
שוב, תודה על התשובות הרציניות! מעריכה ביותר!

דורון ק

New member
אני אנסה להסביר אולי

יותר בפשטות? בבדיקת דם רגילה "סטנדרטית" של ויטמין B12 יכולים להתפרש אנאלוגים(פסדו-ויטמין) כויטמין "אמיתי"-בדיקה סטנדרטית לא בהרח תעיד על מצב ויטמין B12 אמיתי. כאשר ישנו חוסר(גם במידה ולא קליני-אנמיה) בויטמין B12 אמיתי(הזמין לגוף) אז רמות ה-MMA עולות ולכן רמות MMA מוגברות יכולות להעיד על מחסור בויטמין B12-ישנה בדיקת MMA-Methylmalonate Acid-תסבירי לרופא... ודרך אגב אני בדעה שלא חובה לעשות כל זמן קצר בדיקות כאלו ואחרות אם ידוע שהתזונה נכונה וההרגשה הכללית טובה,אבל בכל מקרה טוב אחת לכמה זמן לעשות בדיקות כלליות בלי קשר לסוג התזונה. תעדכני איך הולך לך!

תודה רבה ../images/Emo9.gif

על הזמן, הסבלנות והתשובה... הרופא לא נתן MMA... אבל נחייה ונראה... תודה שוב

צריך כל שנה...

זה מה שהרופא שלי אמר לי כשנהייתי צמחונית ואני עושה כל שנה ועד עכשיו לא גילו שחסר לי בכלל משהו...

למעלה