"שניצל" טופו - איך בדיוק להכין? מבקש עצה.

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
"שניצל" טופו - איך בדיוק להכין? מבקש עצה.

לא זכור לי שהכנתי את זה (אתם יודעים כזה עם ציפוי ומטוגן).
בואו נאמר שההתלבטות העיקרית שלי היא איך לתבל אותו.
אם הכנתם משהו כזה תנו בבקשה מתכון מוצלח.
תודה.
 

gs1234

New member
גם אני לא ניסיתי

אף פעם לא חיבבתי שניצל, באופן כללי.

אבל אם הייתי צריך להכין, הייתי מנסה אחת משתי השיטות הבאות.
  • שניצל טופו פרוס: פורסים 300 ג' טופו ל-4 פרוסות, משרים למשך 24 שעות בתערובת תבלינים ומלח (למשל, אבקת מרק, קצת כמון, קצת כורכום, אבקת שום, פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה), מייבשים היטב במגבות נייר, מצפים בקמח ואז בבלילה (כמו של חביתת קמח חומוס) ואז בפירורי לחם, ומטגנים או אופים.
  • שניצל טופו מרוסק: מכינים את מתכון הבא, אבל בלי תירס, ומעצבים בצורה של שניצל - http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1778509 
 

ella100

New member
אוסיף הצעה שלי לתיבול

יתכן וזה מתאים גם לשניצל ויתכן רק למרוסק,אני מכינה כך:
אני פורסת את הטופו למלבנים קטנים לא עבים.
מערבבת אותם במחבת חמה ליבוש-זורה מעל
שבבי שום,כורכום,פפריקה ומלח,מערבבת ואז מוסיפה שמן זית.
ערבוב לפיזור וספיגת הטעמים.
טעים.
אתמול התערובת הזו באה מעל בורגול עם אורז (בסמטי) שהיה בו גם בצל מטוגן.
השילובהיה מוצלח ויחזור על עצמו.
&nbsp
הטופו עם שבבי השום מתאים גם להכנת כריך עם חמוצים וירקות.נוסה.מומלץ.
 
לא מכינה הרבה אבל

כשמכינה פורסת וחורצת בעדינות ומשרה ברוטב סויה ,שום כתוש וכמון.אחר כך טובלת בקמח חומוס מעורבב עם מי סודה ותיבול עדין, פלפל שחור ומעט מלח. מטגנת כמו שניצל עוף.

טעים
 

RSPA

New member
תודה ושאלה.

במתכון שהצעת בפוסט הקודם נתת רשימת תבלינים לעטוף בהם את הטופו. כולם תבלינים יבשים בלי שום מרכיב נוזלי. הלזה התכוונת ? איך הטופו יספוג את התבלינים ? זה יעבוד ?
 

gs1234

New member
בנוזל, כמובן

מערבבים את כל התבלינים עם מים וקצת שמן, מכניסים לשקית ניילון יחד עם פרוסות הטופו, ומניחים את השקית בצלחת במקרר למשך 24 שעות. הופכים ומערבבים בעדינות מדי פעם.

לפני ההכנה, מוציאים את הטופו מהשקית ומייבשים במגבות נייר. הטעמים של התבלינים אמורים להיספג בטופו. אפשר לעשות שימוש חוזר בשקית ובתבלינים.
 

יוספה 51

New member
מה עם הוורסיה של ליידיבאג? רץ אצלי לילד שבצבא...

משרים חתיכות טופו בתוך: 5 כפות סויה, כף שמן שומשום, כף קטשופ, כף סילאן, מוסיפים שום... ככה כמה שעות ואז- מצפים בקורנפלור עם קצת מים ואז בפירורי לחם מומלחים ולטיגון.
 

RSPA

New member
מעולה. בדיוק מה שחיפשתי. תודה.

אבל איפה נופר ולמה ישבה בשקט ולא פצתה פה ?....
מקווה שהכל בסדר איתה.
 

ladybug6

New member
הכל מצוין :) הנחתי שאתה מכיר את המתכון

ופשוט מחפש משהו אחר..
 
למעלה