שניצל שנשכח על השיש

higi2

New member
שניצל שנשכח על השיש

בוקר טוב,
שאלה לי אליכם, התשובה נראית לי מובנית מאליו, אבל אמרתי, לפני שאני זורקת לפח אשאל אתכם, מנסיונכם.
הכנתי אתמול בסביבות 10 בלילה שניצלים בתנור - נתחי חזה עוף, ללא ביצים.
שמתי על השיש שהתקררו ושכחתי להשימם במקרר, היו על השיש לילה שלם, אומנם חורף אבל עדיין כמה שעות טובות ללא מקרר.

לזרוק או אפשר להשתמש?
 

shron17

New member
יקירה, לזרוק! עלול להיות מסוכן,ועל בריאות לא לוקחים סיכונים.

 

lseugy

New member
אני לא אוהב את הקביעות הנחרצות האלה."לילה שלם" זה מושג גמיש.

יש מי שלילה שלם אצלו זה 5 שעות ואף פחות (וכאן לא הייתי חושש בכלל). יש מי שזה 10-12 שעות וגם יותר, ואפילו אז לא תמיד יש ממה לחשוש. צריך לבדוק ריח וטעם. גם יש הבדל אם זה בקיץ בנגב או בחורף בחרמון.
הכי טוב - להריח ולטעום. אם הכל בסדר - אז הכל בסדר. אבל אם יש ספק - אז אין ספק.

הכי טוב והכי חשוב - לנסות ולראות מה קורה (ובסוף יש גם טיפ).
לפני כמה שבועות מצאתי במקפיא שלי (DEEP FREEZE) דג קפוא ארוז בוואקום ופג תוקף לפחות שנה וחצי. בבישול יצא כאילו אתמול דגו אותו.
אתמול רוקנתי את המקפיא הזה. הוא התחיל להסריח - פחד. מצאתי בשר קפוא שכנראה היה יותר מדי זמן ואפילו הקפאה כזו לא הצילה אותו. התקלקל הסריח וגם נזל משום מה (כל יתר המצרכים היו קפואים כדבעי). לכן כל מה שדבק בו הריח - זרקתי משום הספק. כל מה שלא דבק בו הריח השארתי.

והטיפ: בזמן שאורזים משהו להקפאה (וצריך לארוז היטב ככל האפשר בוואקום), להכניס באריזה פתק (כך שלא ירטב) מתי הקפאתם. ב-DEEP FREEZE יש פחות חשיבות לתאריך אחרון לשיווק/שימוש. יש פריזרים של מינוס 18 מעלות. באחד כזה אפשר לשמור משהו שנה ויותר אחרי שפג התוקף. גם מינוס 8 טוב כי בדרך כלל בפריזר של המקרר זה מינוס 4 עד מינוס 8-9. אבל אז זה מחזיק פחות זמן. כאמור - מריחים, טועמים, מנסים ורואים.
שבוע טוב לכולכם.
 

TCHM

New member


 

shron17

New member
תשובה ל- lseugy

לידיעתך ,התגובה שלי הייתה לזרוק את השניצל,
מכיוון שבאותו זמן שהשואלת ,העלתה את השאלה, ממש באותו בוקר ,
גם לי היה סיר גדול של מרק -ירקות, שנשכח בלילה ,ושהה מחוץ למקרר .
להפתעתי הרבה, ,למרות שהיה מאוד קר בלילה ,המרק לא החזיק מעמד,החמיץ מאוד והדיף ריח רע,שנאלצתי לזרוק אותו.
לדעתי, אם המרק לא ראוי היה למאכל, על אחת כמה וכמה -אכילת שניצל עוף ,שנותר
גם הוא מחוץ למקרר.
עדיף לזרוק כמה שניצלים, שנורו מחוץ למקרר, ולא להיות להינזק בריאותית מאכילת בשר מקולקל,הרי לא נאחל לאיש להגיע לסבל כזה.
&nbsp
 
ואצלי היה מרק שישב כבר 3 ימים ולא במקרר,

הוא יושב במרפסת (שהיא סגורה) והיום אחלתי מימנו, לא רק שלא התקלקל אלא טעמו נפלא!
אוכל (למעט לנשים הרות ופעוטים), מריחים אם הריח סבבה, אז טועמים ואז מחליטים, אין דין שניצל כמרק, ולא כל הלילות שווים הם.
 

yair_bar

New member
מנהל
אין בעיה ללכת על הצד המחמיר

ובאמת שאין כאן תשובה נכונה או לא נכונה.
&nbsp
לאנשים שונים הרגלים שונים.
&nbsp
באותה מידה יש כאלה שאוכלים מוצרי חלב שפג תוקפם והכל בסדר.
&nbsp
אגב, סביר להניח שהרכב החומרים במרק גם יכול להשפיע.
&nbsp
דווקא בעיניי חזה העוף שעבר טיגון/אפייה יחזיק בלי בעיה לילה מחוץ למקרר. אם כבר יש בעיה אחרי אפייה ולילה בחוץ זה שיהיה יבש.
&nbsp
 

lseugy

New member
אולי אינך שמה לב, אבל את מסכימה איתי.

כתבת שעל פי הריח ("ריח רע") ועל פי הטעם ("החמיץ") החלטת לזרוק.
את זה גם אני אומר.
אבל אם על פי הריח ועל פי הטעם הכל בסדר - אז הכל בסדר.
ואם אצלך התקלקל מרק זה לא אומר שכל המרקים והשניצלים בעולם מתקלקלים באותו זמן או אפילו באותם תנאים. תמיד יש את הפקטור הלא ידוע (שנקרא X פקטור) שבגללו משהו שקורה אצל אחד - לא בהכרח קורה אצל אחרים.
במצב שקרה אצלך - גם אני הייתי זורק. אבל מכאן ועד להגיד לכולם "תזרקו" - המרחק גדול. גדול מאד.
 

shron17

New member
אתה צודק,וגם כול מי שדעתו אחרת - גם הוא צודק,,

וכול אחד יעשה כפי תחושותיו .
מרק חמוץ נותן ריח חזק,וברור שהוא מקולקל,
בשניצל האבחון קשה יותר,ובמקרה שהוא מקולקל עלול לסכן בריאותך בהרעלה.
אז מי שרוצה להמר על בריאותו ועל בריאות בני ביתו , זה לא אני.
שיהיה לכולנו יום טוב ,ורק בריאות.
 
למעלה