שני בלוך: עשיתי את זה! פוסט אישי על החוויה האולימפית

urias1

New member
שני בלוך: עשיתי את זה! פוסט אישי על החוויה האולימפית

האולימפיאדה נגמרה אבל לכל מי שעקב אחרי שני ואחרי ההישג האדיר שלה
ממומלץ בחום לקרוא את הפוסט שלה.
לא רק לרכב גם לכתוב היא יודעת . אותי זה ריגש.

http://bikepanel.com/p/36268

וכמובן הקרדיט שוב ל bikepanel
אורי

rubber duck

New member
הגיע הזמן לנחות לקרקע המציאות

שני בלוך סיימה את מירוץ הכביש האולמפי
זה ההישג שלה
אין כאן שום בשורה ואני בטוח שיש עוד רוכבות ישראליות שהיו מסיימות המירוץ
ברמה האישית של שני זה הישג אדיר, במיוחד אחרי שלמעשה כבר חזרה מפרישה של אי איילו שנים

ברמת ענף הרכיבה בארץ , אין כאן כל בשורה
אולי להפך, האם שני צעביר את המורשת הלאה ותסייע בקידום הענף ?
אני רוצה לחלום שכן ......

שרון

urias1

New member
לראות את התמונה כולה

אתה ממעיט ואפילו מבטל את ההישג האדיר לענף רכיבת הכביש (וגם להרים ולטריאתלון).
כאילו שבכל אולימפיאדה היו לנו נציגים בענפים אלו.
יש פעילות באיגוד (נכון ל מגזר התחרותי ופחות לנו החובבים) שלא היתה שנים.
זה לא פופולארי לפרגן כאן אבל במקרה של שני ו שלומי ורון דרמון מגיע להם יותר מ "הישג אישי".
זו דעתי

rubber duck

New member
אין אני ממעיט או מבטל

אני שם את האמת הכואבת
לגבי שלמי חיימי - חד וחלק מדובר בהישג ולא הישג קטן אלא ענק
ההופעה שלו באולימפיאדה הייתה הרבה יותר ממרשימה
יש סיכוי שהוא הספורטאי שנתן את ההופעה הכי מרשימה מכל המשלחת
גם רון דרמון נתן שאוו הופעה מרשימה הישג מעל ומעבר למצופה

לגבי שני המצב הפוך
כתבו זאת לפני, עצם הגעתה לאולימפיאדה היא מניפולציה שהצליחה וזה מעולה
התרומה לענף עצמו היא נמוכה
אין מדובר בהופעה מרשימה או בהישג , אני בטוח שגם הרוכבות הצעירות שהיו חלק מן הנחברת היו מסוגלות להישג זה
וזא זו גם הייתה תרומה לענף
במצב בפועל אין המשכיות הנראית לעין
וקשה להבין לאן זה מיועד להוביל

לטעמי אישת אם היו שולחים את מרין בר-און או את אסתר מיזלס שהיו חברות הנבחרת ( יש עוד ששמן ל עולה בראשי כרגע ) סביר שהדבר היה מניע טוב יותר את הענף
בפועל נתננו לשני מתנה נחמדה - הופעה באולימפיאדה , זה נהדר ושמחתי לראות את החיוך שלה על קו הגמר
וזהו כאן זה הסתיים

שרון

Steven Gerrard8

New member
שרון אתה מתבלבל ...

לא מניפולציה ולא נעלים .מבחינת הקרטיריון היא עלתה בזכות .לקחה את הנגש בערד וזה היה הפרמטר .
מסכים איתך שאולי פז בש ורותם גפינוביץ (ולא אלו שכתבת) היו יותר טובות וגם אני חושב שההישג שלה בריו בינוני מאד אבל מבחינת הקריטוריון היא עמדה בו .
אתה כמובן יכול לבוא ולטעון שהקירטריון היה לא נכון ועל זה היה הרבה ויכוחים אבל זה דיון שלם בפני עצמו .
אף אחד לא נותן אולימפיאדה מתנה בגלל הגיל או סימפטיה .
ברגע הקובע שנקבע היא ניצחה בגדול וכאן נגמר הדיון .
אגב זה גם לא משנה מה אני או אתה חושבים בנושא או שלא ...

rubber duck

New member
מה ההבדל בין דייג בחכה לדייג במכמורת

דייג מכמורות הוא הימור סטטיסטי , יחלוף הדג ויתפס מה טוב
לא יתפס לא טוב

דייג בחכה הוא דייג מתוכנן , ניצול חלשות ובחינה של פיענות ספציפיות כדי להגיע למטרה

כך גם הדרל לאולימפידה
קיימו תחרות שנתנה ניקוד רב יחסית, דאגו שלא יהיהו בה מתחרות שייקחו את רוב הניקוד כך שרוכבות ישראליות בכירות ייקחו את הניקוד
זו המניפולציה , זוהי החכה

עכשיו כשהדג נתפס צריך היה להחלט האם לעשות ממנו מרק דגים או דג על האש
וכאן התרחשה התקלה והדג נשרף
למרות הערכתי הרבה לפז בש, אני לא חושב שהיא הייהת מגיעה לתוצאה טובה יותר משמעותית משל שני, אולי מעט יותר
מצד שני לפז יש סיכוי לעוד אלימפיאדה ולשני, לא ממש
במקביל כיול להיות שטוב היה להוציא רוכבת צעירה יחסית, מאד וברור היה מראש שלסיים יהיה הישג הרי שלשלוח רוכבת צעירה תוך עדוה אישית הן בפן הפיזי והן בפן הנפשי
היה מכין את הדור הבא, מגדי את אלמנט התחרותיות ובמקביל מאשר לה אולי למצוא קבוצה בחול דבר שיכול היה לתת הרבה יותר בעתיד

לדעתי באופן אישת הדייג היה מעולה
רק שהטבח שרף את הדג במקום להכין ממנו מעדן

שרון

עם כל הכבוד, ספק רב עם הרוכבות האחרות היו מסיימות את המרוץ

מסלול באורך של 137 ק"מ. מסלול קשה עם עלייה ארוכה יחסית לקראת הסוף. שני בלוך סיימה בפיגור של 11:32 דקות. אחריה הגיעו עוד 5 רוכבות בלבד שסיימו במסגרת החוקים (האחרונה בפיגור של 17 דקות). הקפריסאית שניצחה במרוץ בערד, Antri Christoforou, סיימה בפיגור של 25 דקות מהמנצחת ולא קיבלה דירוג. לדעתי, יש אולי 4 רוכבות ישראליות (כולל שני בלוך) שעל הנייר יש סיכוי שהיו מסיימות את המרוץ. לא בטוח שכולן היו עומדות בעלייה הארוכה שמגיעה אחרי 120 ק"מ של מסלול לא פשוט עם קצב של הרוכבות החזקות בעולם.

חלק מהרוכבות שהגיעו איתה או אחריה (כולל אלו שלא סיימו) הן רוכבות מקבוצות ששלחו כמה מתחרות, ואז ניתן להגיד שהן עבדו עבור בנות קבוצתן ולכן סיימו מאחור או פרשו (למרות שקשה לי לראות רוכבת שלא רוצה לסיים מרוץ אולימפי, כי אין דין מרוץ אולימפי כמרוץ חד-יומי רגיל). אבל חלק מאלו שסיימו איתה, אחריה, פרשו - הן רוכבות בודדות ממדינה שמטרתן הייתה לסיים את המרוץ בכל מחיר.

אם היו שואלים אותי לפני המרוץ, מה הסיכוי ששני בלוך תסיים את המסלול ותקבל דירוג, הייתי אומר ש-70 אחוז שלא תסיים ו-30 אחוז שכן תסיים (גם בגלל שהערכתי שיש סיכוי שתתפתה אולי לנסיונות בריחה מוקדמים).

nachshon4

New member
הישג אדיר?!

אני חושב שממש הגזמת.
הישג הוא כמובן דבר יחסי. אם זו הייתה הבת שלי או אחותי הייתי מאד שמח והייתי נוסע לשדה תעופה עם עוגה לקבל את פניה. אבל הישג לישראל?? על זה שרוכבת סיימה את המסלול האולימפי? זה נחמד, זה יפה, זה אולי יקדם את ספורט האופניים בישראל. אבל הישג אדיר?! ממש לא.
בואו נזכור שעשרות רבות של רוכבות טובות ממנה לא היו בריו (כל מדינה הייתה מוגבלת במספר הרוכבות).
כנ"ל אגב דעתי על שלומי חיימי. מבחינה אישית הישג יפה מאד ביחס לרמה שלו. אבל מבחינת ישראל? אנחנו הרחק מאחור, אז אי אפשר לומר "הישג אדיר".

אני אגב גם שמח עבור שתי מדליות הארד שקיבלנו ואלו השגים יפים, אבל שוב, הייתה כאן היסטריה חסרת פרופורציה, ואם יורשה לי להגיד, גם קצת פרובינציאלית.
מדינות רבות אחרות עם אוכלוסיה דומה לשלנו/ או תל"ג דומה לשלנו השיגו הישגים מרשימים הרבה יותר.
בואו נשמח, אבל בפרופורציות.

rubber duck

New member
המקרה של שלומי חיימי שונה מאד משל שני

שלומי אמנם סיים במקום ה 29
אך מצד שני נתן זינוק מדהים ועד הפנצ'ר היה בטווח קצר מאד מן המקום הראשון
גם לאחר מכן רכב בצורה מרשימה מאד ועקף רוכבים רבים

סביר שגם אם היו נכנסים עוד 15 רוכבים שמהורגים מעליו
היה מסיים במיקום גבוהה מדירוגו העולמי הרגיל

בהחלט הופעה מרשימה

שרון

nachshon4

New member
הופעה מרשימה מאד

אני מודה, אבל ביחס ליכולתו. הישג אדיר לישראל?? זה מוגזם.

אגב, אני פחות מכיר תחרויות שטח אבל אם אני יכול להקיש מתחרויות כביש, זה שהוא היה בשלב א' במקום ראשון לא אומר הרבה על איך הוא יגמור בסוף.

אגב 2 - לא יודע מה הדירוג העולמי שלו, אבל אם, נניח, יש 10 רוכבים חזקים ממנו בכל אחת מהמדינות צרפת, ספרד, איטליה, גרמניה, שוויץ, בלגיה, הולנד, אנגליה, ארה"ב, אוסטלריה, צ'כיה, פולין, סלובקיה וכו', אז יש 100 טובים ממנו בעולם, אבל באולימפיאדה זה לא יכול לבוא לידי ביטוי. לכן קשה לי להתרשם מזה.

natyh

New member
ההבדל המשמעותי בין שלומי לשני ברור.

שלומי הוא התקדמות פרי עבודה והשקעה של שנים תהליך שקוצר בסופו של דבר פירות .
שני זו זריקת חמצן לאיגוד אופני כביש גווע שהתנהל שנים לא נכון.

natyh

New member
בפעם הבאה שישלחו מישהי לקחת את הקריטריון ....

ונביא על הקריטריון הזה איזה רוכבת שכירה כמו שעושים בכדורסל..
אולי ניתן לה שם מקומי נגיד אלישעיה בת ישראל.... כמו שנתנו לאולסי פרי ...
לא שאני משוה חלילה בלוף לבלוף אבל בלוף זה בלוף למה להיתמם
שיחקו כאן עם שני משחק ציני בחסות כספי ציבור ושום רוח לספורט לא יצא מזה .

YotamKa

New member
המשחקים האולימפיים בכלל הם בלוף

ישראל לא חריגה בכלום.

למשל בעיתון BICYCLING יש כתבה על אמריקאית שכדי להכנס למשחקים היא הלכה וקיבלה אזרחות באיזו מדינת-אי בקריביים.

natyh

New member
לא ממש .

מה לגבי ההולנדית שייצגה אותנו בגודו ?
מה לגבי הגודאיסטית הישראלית שייצגה את בריטניה ?
בלוף זה בניה לא נכונה של הספורט המטרה בספורט היא חינוכית
כשמכבי הביאה שכירי חרב כדי שישחקו עבורה כדורסל נגמר הכדורסל הישראלי.
הפסיקו להשקיע באגודות בנוער באימון וניתבו את הכספים להצלחה רגעית.
הבלוף עבד שנים ואוהדי מכבי תא כדורסל קנו אותו .
לפני שנתיים יצא האויר מהבלון ...

קומבינות תמיד היו, מעבר לפגיעה ברוח הספורט, יש דברים חשובים

1) ריו הייתה חשובה לא רק "במישור הספורטיבי" , אלא בעיקר כצינור חמצן כלכלי עבור האיגוד.

2) במהלך הבלוף הזה לא היססו לדרוס רוכבות בכירות ולצאת במסע של שטיפת מוח להמונים שלדעתי גובל בפאשיזם ספורטיבי.

3) את הפירות הבאושים של המהלך הזה של האיגוד , ניתן כרגע לראות בהתנהלות
לגבי אליפות אירופה שתתקיים בעוד שבועיים לערך , האם זה שקוף ? האם מישהו יודע מה הקריטריון בכלל? מישהו יודע אילו רוכבות נבחרו ועל סמך מה ?

4) מישהו יודע בכלל מי משלם על כל זה ? (ההורים? נדבנים? האיגוד?)

אלו הבעיות האמיתיות, ולא אם בלוך כן סיימה או לא סיימה מירוץ .

למעלה