סיפורים שנגמרו בכי-רע...
אוקיי, איפה נתחיל... נלך לארה"ב הרחוקה... לשיקאגו. הקבוצה המקומית, שיקאגו פייר, קיבלה אותי בזרועות פתוחות. המטרה - להגיע לפלייאוף (פרטים לגבי הליגה האמריקאית, ניתן למצוא במאמרים). אם אפשר, אז גם איזה אליפות או גביע קטן... בכל בית בליגה יש 4 קבוצות, כאשר ה-2 הראשונות עולות, וה2 הטובות ביותר מבין מקומות 3. סה"כ - 8 קבוצות עולות, ואז יש פלייאוף, והזוכה בו, לוקחת את האליפות.. כמו באן-בי-איי... אני מסתכל על הקבוצה - אפילו לא שם אחד מוכר. אפילו לא אחד.. כלום. השחקן הכי יקר שם, עולה בסביבות ה-300 אלף דולר. התקציב - 1.3 מיליון דולר לביזבוזים. כפי שאמרתי - אף אחד לא מתבלט במיוחד, כולם דרג ג´ בערך.. ואף אחד לא רוצה להגיע לארה"ב. סרקתי את שבדיה, יוון, יוגוסלביה, ומה לא.. הבעיה היא, שמותר עד 4 זרים בליגה שם, ואין ממש היצע טוב (אם בכלל) בתוך אמריקה. כולם מעדיפים בייסבול.. הצלחתי להביא איזה 2 שחקנים לא רעים, בעמדות הכי חלשות של הקבוצה. לצערי, הגעתי למצב, שהייתי צריך לבנות טקטיקה, שממש לא הייתה מוצאת-חן בעיניי.. פשוט לא אהבתי אותה, מין 4-2-4 מוזר, כי היו חסרים לי המון קשרים אחוריים וקדמיים.. פשוט בלי חוליית קישור. הבאתי בהתחלה שחקן טוב, בבערך 70 אחוז מהתקציב שלי, אבל הוא נפצע לתקופה של 6 חודשים, ובעצם ביזבזתי כמעט את כל התקציב שלי לחינם. את הליגה פתחתי עם תבוסות מכאן ומכאן, קבוצות מהבית המזרחי נתנו לי בראש, קבוצות מהבית שלי, המערבי, נתנו לי יותר חזק בראש, ורק עם הבית המרכזי עוד הצלחתי להסתדר איכשהו, פה ושם איזה ניצחון-שניים.. ההנהלה לא אהבה אותי. ביקשתי עוד כסף לתקציב, אבל בארה"ב המדושנת אין מקום לתקציב בשביל קבוצה קטנה בשם שיקאגו פייר (האמת, שבמציאות היא לא כ"כ קטנה.. זכתה לפני איזה 5 שנים באליפות שם..) 10 מחזורים לסיום, הייתי במקום האחרון, בערך 10 נקודות מהמקום השלישי (שצריך לעלות דרכו רק אם מס´ הנקודות שלך בסוף העונה הוא השני בטיבו מבין המקומות השלישיים..) היה לי משחק נגד המקום השלישי בבית. ניצחון, ויש לי עוד סיכוי לא רע. הפסד, ואכלתי אותה סופית. ההנהלה כבר ממש לא אהבה אותי, אבל כל פעם שהם הציבו לי אולטימטום, הצלחתי לנצח במשחק ההוא.. אז אמרתי לעצמי, תנצח, או שתתפטר. הובסתי 4-2. באותו ערב הגשתי את מכתב הפיטורים שלי למנהל הקבוצה, בתקווה למצוא קבוצה אחרת שתסכים לקבל אותי, אולי לפתוח דף חדש.. אבל מה שלא חשבתי עליו, זה הבעייתיות בליגה האמריקאית, ששם אין ליגת משנה. אין אפשרות לרדת ליגה. לפחות לא במנג´ר. יש רק 12 קבוצות, שאם אף אחת משם לא רוצה אותך, אין לך סיכוי. אף קבוצה לא רצתה אותי, ואחרי חודש, חבול ומוכה, מחקתי את קובץ המשחק, והלכתי לשחק עם אברטון האנגלית.. איתם הלך יותר טוב..
בהחלט אפשר להקים מין "קבוצת תמיכה"...
ואם יהיו הרבה סיפורים, אני אעשה מדור מיוחד במאמרים, מדור סיפורים לא מוצלחים, וכל אחד יקבל מאמר משלו..