שני דיונים שעלו בצ´אטים:

ליטן א

New member
שני דיונים שעלו בצ´אטים:

1. טלפתיה בתוך חלום (או חלום צלול) - האם זה אפשרי??? בחלום צלול - האם אפשר לזמן חבר (או חברה) לתוך החלום לעשות חלימה משותפת??? 2. חלום נבואי - האם יש דבר כזה? האם התת מודע יכול להגיד לנו מה יהיה בעתיד??? אם כן, איך? מתי? והאם יש סיבות מיוחדות שחלום נבואי יופיע (או שסתם, במקרה, החלום הופיע). אם לא, אז מה הפשר של הדז´ה-וו?? הרי זה גם קטע נבואי כלשהו... הדיונים האלה מסתובבים ביומיים האחרונים בצ´אט של הפורום הזה - וזה מאוד מעניין, וכדאי שההודעות והדעות האלה ישמרו - אז אני מתחיל לפתח את זה פה בפורום!!! תגיבו!! ליטן

shabaz

New member
כמו שכבר אמרתי בצ´ט...

זה אפשרי אם אתה מאמין בזה ולחלק מהאנשים זה בא בקלות ולחלק קשה... יש מלא אתרים באינטרנט שמסבירים על הכל ככה אני התחלתי :) שבז

Variety

New member
תגובה

היי, טוב, הקשר לטלפתיה, אני מאמין ויודע שזה אפשרי מנסיון אישי ואני חושב שזה לא דבר מיסטי בכלל, אפילו יותר, זה מאוד מדעי, מדע שעוד לא נחקר בצורה טובה. 2. חלומות נבואיים... למה לא? אני מאמין שכל הזמנים קיימים, כל הזמן, אותה נקודת זמן קיימת עד אין סוף, והמוח שלנו קולט או מסנן את העתיד וקולט את ההוה וזוכר את העבר. לכן, חלומות נובאיים אולי הם חלומות שהמוח שלנו לא סינן, וראינו מה יקרה, כי זה מידע שקיים תמיד. דה-ז´ה וו אולי זה בלבול, משהו עתידי שלא סונן, שהתבלבל במיקום ונכנס למוח כמשהו שהיה. זה הפירוש הכי הגיוני שמצאתי לזה. A penny for your thoughts, Variety-

BladeRaider

New member
לדעתי זה לא הגיוני

אם העתיד כבר קיים זה מחייב את קיום העבר, נכון? הרי לאן הוא הולך? אז איפה ההווה? אין הווה! אם גם הוא קיים אז הוא בעצם עתיד, ואם הוא לא קיים אז אנחנו נמצאים בגבול לא קיים בין זמנים קיימים: אם אין גבול אז הם אותו זמן, נכון? (אבל הם לא) אם תגיד שהווה קיים בעצמו (האפשרות היחידה שנשארה אחרי ששללנו את האחרות), אז בעצם הוא לא תלוי בזמנים האחרים, הוא תלוי בעצמו. אם הוא תלוי בעצמו זה מוביל לכך שיש רק זמן אחד רלוונטי, דבר שסותר את העובדה שהמוח קולט את העתיד. בקיצור זה יוצר פרדוקס רציני. או שהלוגיקה שלי מוטעית, אשמח לשמוע תיקונים

Variety

New member
הווה חסר משקל.

לי זה דיי הגיוני, כדי לתאר את ההווה, אולי זה יותר נכון: כש2 משטחים נפגשים, הם יוצרים קו - בו נניח אחד המשתחים הוא העתיד ואחד הוא העבר, הם יוצרים קו חסר גודל תלת מימדי (בערך), הקו הוא כתוצאה של מפגש 2 הלוחות (הזמנים), ואותו אנחנו חיים. חלומות פז, Variety-

Dazed&Confused

New member
בעניין.

אם מישהו מחפש סימוך מדעי תאורתי אז נראה לי שתאוריית ההולגרמה(נדמה לי שככה קוראין לזה) יכולה להצדיק את זה בדרך כלשהי. בכלל נושא מאוד מעניין שפותח אפשרויות חשיבה! נתראה ב9 בצ´אט, boaz

אין ספק שבתודעה שלנו יש זמנים

שונים - עבר, הווה, עתיד... אך זוהי תודעתנו שלנו. מה יש במציאות, מחוצה לנו? מה שיש שם כנראה גרם לתודעה שלנו או למוח שלנו לארגן אותו עבורנו בצורה של זמנים, זה בטוח, אך מעבר לכך שהתיאור של מציאות זו אורגנה על-ידי המוח שלנו בצורת זמנים, אין לנו מושג מה יש שם באמת. דווקא בחלימה עמוקה, שבה אנחנו יכולים לצפות ב"סודות היקום" ולראות מה באמת קורה שם, מחוץ לתיאור המקובל שאנחנו יוצרים או מוחנו יוצר בזמן העירות, דווקא שם אין לנו כמעט אפשרות לפעול בצורה קוהרנטית ולזכור מה עשינו שם אחרי שאנחנו מתעוררים. בעיה... האם תרגול יוכל לפתור אותה? המסורת אומרת שכן. אני מכיר אנשים (ואני ביניהם) שמצליחים לגשר קצת על הפערים (בין תפישת החלימה העמוקה לבין תפישת המציאות), אבל קצת זה אומר קצת. וזה לא מספיק, לצערי, עדיין... באהבה, בן

למעלה