שני חידושים של חברותא שלי

asaf2000

New member
שני חידושים של חברותא שלי ../images/Emo63.gif

כתוב שבלחמת מצווה אם מתאוים לאשה אז אפשר לקחת אותה לאשה וזה נקרא "אשת יפת תואר" ו"דיברה תורה כנגד יצר הרע" כדי שלא יפריע בזמן המלחמה, השאלה היא מה יהיה הדין במלחמה נגד עמלק שאז מצווים להשמיד את כולם ואם יתאוה לאשה אז הוא יבוא לעבור עבירה ולקחת אותה באיסור? אז חברותא שלי אמר שלפי הגמרא בפסחים יא. לדעת רבנן שאפשר לבדוק חמץ גם אחרי זמן האיסור ולא חוששים דילמא אתי למיכל מיניה בגלל ש"הוא עצמו מחזר אחריו לשרפו", אז אותו דבר גם במלחמה נגד עמלק שמחזר עליהם להורגם אז הוא לא יבוא להתאוות לאשה.
הרוצה להעשיר יצפין והרוצה להחכים ידרים. חברותא שלי פירש שהרוצה להעשיר יצפין הכוונה מלשון יחביא, כמו שכתוב "אין הברכה שרויה אלא בדבר הסמוי מן העין" לכן יצפין את נכסיו וע"י כך יהיה לו ברכה ויתעשר. והרוצה להחכים ידרים כי בדרום יש מדבר וכתוב בגמרא בעירובין נד.: "אמר רב מתנה: מאי דכתיב 'וממדבר מתנה'? אם משים אדם עצמו כמדבר...תלמודו מתקיים בידו" לכן הרוצה להחכים ידרים הכוונה ישים עצמו כמדבר.

mgb

New member
וואוו!! אשריך ואשריו!

בס"ד אילו היית אומר לי שקראת כן במהרש"א הייתי מאמין ללא היסוס! אמור לחברותא שלך הי"ו שיכול הוא לקבל זאת כמחמאה! עלו והצליחו! בברכה מ.ג.ב

יפה מאוד!

ולגבי הרוצה להחכים ידרים, תוכל לומר לחברותא שלך שהוא כיוון לדעת קדמונים! זכור לי שקראתי את זה היכן שהוא, אך לא זכור לי היכן!

איקו

New member
פלא יועץ ב"חידושים" אומר כל המחדש

בורא עולמות עליונים בשמים . ומי שלא יודע לחדש יקרא חידושים לעצמו. ישר כוח.

למעלה