שני כשלונות, חצי כשלון, הצלחה אחת ושתי שאלות
להלן הכשלונות:
1. ניסיתי להכין טופו חומוס פעמיים (זה סוג של טופו אינדונזי שאכלתי במסעדה אינדונזית בסן פרנסיסקו, והיה פשוט טעים והשתלב כל כך טוב ברטבים החריפים שנורא רציתי גם בבית). לא הצלחתי להגיע למרקם שאפשר לעבוד איתו. יצאה לי מין עיסה לא נוחה, וזרקתי. אם למישהו יש מתכון שנוסה והצליח לו, אשמח לשמוע.
2. התחשק לי סלט קייצי ורענן. חתכתי צנוניות לטבעות דקות דקות, חתכתי עגבניות שרי טריות, קצצתי בצל סגול, חתכתי קישוא טרי (עם הקולפן, יצרתי פרוסות דקיקות), הוספתי קצת צנוברים. תיבלתי בבלסמי ושמן זית. יצא ככה ככה. לא נראה לי שאחזור על זה. אם יש רעיונות לשיפורים, אודה.
הצלחה מסחררת: סלט שעועית מש עם תרד ועגבניות.
שעועית מש מבושלת עד רכות, תרד מבוש, עגבניות קלופות. תיבול של טחינה גולמית עם המון לימון ופלפל שחור. פשוט מעולה.
שאלה 1:
רעיון לסלט כרובית?
שאלה 2:
רעיונות לשיק פירות לא עתיר בסוכר?
להלן הכשלונות:
1. ניסיתי להכין טופו חומוס פעמיים (זה סוג של טופו אינדונזי שאכלתי במסעדה אינדונזית בסן פרנסיסקו, והיה פשוט טעים והשתלב כל כך טוב ברטבים החריפים שנורא רציתי גם בבית). לא הצלחתי להגיע למרקם שאפשר לעבוד איתו. יצאה לי מין עיסה לא נוחה, וזרקתי. אם למישהו יש מתכון שנוסה והצליח לו, אשמח לשמוע.
2. התחשק לי סלט קייצי ורענן. חתכתי צנוניות לטבעות דקות דקות, חתכתי עגבניות שרי טריות, קצצתי בצל סגול, חתכתי קישוא טרי (עם הקולפן, יצרתי פרוסות דקיקות), הוספתי קצת צנוברים. תיבלתי בבלסמי ושמן זית. יצא ככה ככה. לא נראה לי שאחזור על זה. אם יש רעיונות לשיפורים, אודה.
הצלחה מסחררת: סלט שעועית מש עם תרד ועגבניות.
שעועית מש מבושלת עד רכות, תרד מבוש, עגבניות קלופות. תיבול של טחינה גולמית עם המון לימון ופלפל שחור. פשוט מעולה.
שאלה 1:
רעיון לסלט כרובית?
שאלה 2:
רעיונות לשיק פירות לא עתיר בסוכר?