שני כשלונות, חצי כשלון, הצלחה אחת ושתי שאלות

nowonder

New member
שני כשלונות, חצי כשלון, הצלחה אחת ושתי שאלות

להלן הכשלונות:
1. ניסיתי להכין טופו חומוס פעמיים (זה סוג של טופו אינדונזי שאכלתי במסעדה אינדונזית בסן פרנסיסקו, והיה פשוט טעים והשתלב כל כך טוב ברטבים החריפים שנורא רציתי גם בבית). לא הצלחתי להגיע למרקם שאפשר לעבוד איתו. יצאה לי מין עיסה לא נוחה, וזרקתי. אם למישהו יש מתכון שנוסה והצליח לו, אשמח לשמוע.

2. התחשק לי סלט קייצי ורענן. חתכתי צנוניות לטבעות דקות דקות, חתכתי עגבניות שרי טריות, קצצתי בצל סגול, חתכתי קישוא טרי (עם הקולפן, יצרתי פרוסות דקיקות), הוספתי קצת צנוברים. תיבלתי בבלסמי ושמן זית. יצא ככה ככה. לא נראה לי שאחזור על זה. אם יש רעיונות לשיפורים, אודה.

הצלחה מסחררת: סלט שעועית מש עם תרד ועגבניות.
שעועית מש מבושלת עד רכות, תרד מבוש, עגבניות קלופות. תיבול של טחינה גולמית עם המון לימון ופלפל שחור. פשוט מעולה.

שאלה 1:
רעיון לסלט כרובית?

שאלה 2:
רעיונות לשיק פירות לא עתיר בסוכר?
 

Gidi Shemer

New member
כרובית ושייק

אהלן,

משהו שאני אוהב לעשות עם כרובית (פרט לדבר המוצלח ביותר= מיקרוגל + טחינה גולמית) זה סלט כרובית חי.

לשים במעבד מזון פרחי כרובית חיים ולרסק עם מעט שמן זית ושתי שיני שום . להוסיף עלים והרבה- פטרוזיליה הולך מצויין, שמיר עוד יותר, וריחן, אורגנו ועוד (במילים אחרות, עשבי תיבול חיים לפי הטעם שלך).

להמשך הסלט הזה אפשר ללכת בכוון המתקתק עם חמוציות מיובשות או בכוון הלא מתקתק, ואז עגבניות שרי חצויות יעשו את העבודה.


לגבי שייק, אני שב לשייק האהוב עלי- קייל (הרבה), בננה אחת, ומים. אם רוצים- מעט חלב שקדים (או כל חלב אחר שאת אוהבת). אפשר להוסיף גם מעט אגוזים בשביל השומן והספיגה האיטית יותר של סוכר הבננה בגוף.
 

nowonder

New member
בחיי. הופתעתי.

לבואו של הקייל לא ציפיתי.
ננסה את שתי ההצעות.
תודה :)
 

Ofericko

New member


1. פעם ראשונה שאני שומע על טופו חומוס. ממתין בסקרנות לתשובות בעניינו.

2. לא יודע לגבי הצנוניות אבל הנה שירשור מלפני מספר ימים בעניין סלטי קיץ: http://goo.gl/haXuWx

3. הסלט מש נשמע מצויין


4. תעשה חיפוש על סלט "טאבולה" כרובית. הכרובית מחליפה את הבורגול. טעים לאללה.

5. אני לא מומחה בשייקים אבל אני מניח שרוב רובם של השייקים שמבוססים על פירות יהיו די גבוהים בסוכר. אולי תכין שייק פירות רגיל ותוסיף לו מלח לאיזון?
או שלא....
 

nowonder

New member
תודה :)

תמיד שאומרים לי להוסיף משהו לאיזון אני נלחצת. כי אני נזכרת במורה שלי למתמטיקה, שבכל פעם שהתלוננו שיש לנו יותר מידי שיעורי בית, היא הוסיפה מבחן לשם האיזון.
 

RSPA

New member
טופו חומוס - התחלתי בזמנו ניסוי

אולם הוא הוקפא מסיבות שלא קשורות לנושא.
בשלב כלשהו כדרך מקרה הגעתי למצב של טופו מחומוס (אפילו צולם).
אם בא לך לקרוא על זה - מצרף קישור להודעתי שפורסמה בזמנו בפורום השני.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=301&MessageId=173081870
תוכלי אולי לקחת את זה מפה ולהמשיך בנסיונות.
בהצלחה.
 

nowonder

New member
מעולה. לא חשבתי לנסות לסחוט את זה

עם בד גבינה.
תודה.
 
למעלה