שני מאמרים מ-YNET של היום

magicgirl1983

New member
על שני המאמרים

על כך שילד עולה המון כסף אין בכלל על מה לדבר. אבל אפשר לקצץ בהוצאות, כמו לקבל מחברים או מקרובי משפחה מיטה לילד בגדים שיועברו מאחים או אחיות- מגיל 0 עד 5 אין לו טעם באופנה ולא צריך להיות לו. אין ספק שבשביל בדיקה שההריון תקין צריך הרבה כסף. לא סתם אימא שלי הוציאה מכיסה למען אחיותיי את הבדיקות החשובות. אבל מי שרוצה את הטוב ביותר לילד שלו כדאי שיתחיל לחסוך הרבה כסף...או לפחות לקחת משכנתא שניה על הבית... לגבי גלולות...שערורייה אחת גדולה...!!! אני בת 22 וכל חפיסה של גלולות עולה לי 50 ש"ח אז ילדות קטנות וטיפשות יוכלו להינות להן מגלולות מסובסדות אבל נשים מעל גיל 20 שממש לא מעוניינות בעוללים קטנים צריכות לממן את הדבר היקר הזה מכיסן?? אם כבר אז לכולם לא לקבוצת גיל קטנה.

efroch99

New member
אני דווקא בעד

ראשית, ברור שלבנות צעירות יותר קשה לממן 50 ש"ח בחודש מאשר לבוגרות יותר. כמו כן יכולתן להתמודד עם התוצאות של "מין לא אחראי" קטנה יותר - ההתמודדות עם הפלה או (רחמנא ליצלן) הריון לא רצוי בגיל כל כך צעיר יכול להרוס את חייה של בחורה צעירה. ומה לעשות שעם הבגרות גדלה האחריות שלנו ויכולתנו להתמודד עם מצבים. ואין לי בעייה שלא יממנו גלולות למבוגרות יותר, זאת סה"כ הוצאה לא גדולה, ויש הרבה דברים מצילי חיים בסל הבריאות שנראה לי שעדיף להשקיע בהם את הכסף מאשר באמצעי מניעה לכל הנשים.

magicgirl1983

New member
אוקיי

אז אפשר להגיד עד גיל 24..או 25... יש סטודנטים (שלא כמוני) שלא מסתדרים עם ההוצאה הזו. לי למזלי יש לי את החבר שלי שמממן איתי את הגלולות. אחרת הייתי מוותרת עליהן לחלוטין (זה כולל את הסקס). ולפעמים ההבדל בין 50 ל-20 שקל הוא מספיק גדול.- בין אוכל לגלולות

עינת12

New member
מג'יק אני כל כך מסכימה אתך

כמה כואב שמרבית המחוקקים כל כך מרוחקים מהחברה בה הם חיים. 20-30 שקל הם בשבילם כלום. לא מבינים שבשביל חלק גדול מהאנשים (וחלקם הגיעו למצב זה בגלל מדיניות הממשלה) זו הוצאה ענקית, והם נאלצים לעשות חישובים אכזריים ביותר בשביל מה שלרוב מחוקקינו היקרים בכלל לא נראה כהוצאה. ואני לא חושבת שזה מתנגש עם סבסוד של תרופות וטיפולים מצילי חיים אחרים. פשוט (פשוט? לא בשבילם....) צריך סדר עדיפויות שפוי.

אין לי דעה בעניין

ובכל זאת אני רוצה להזכיר את הנתח הנכבד מתקציב הבריאות המופנה להפריות מלאכותיות למיניהן.

עינת12

New member
ושלדעתי צריך להיות מופנה למקומות

אחרים. לאנשים שכבר קיימים למשל? או למניעת הבאתם לעולם של ילדים לא רצויים?

karnity

New member
מסכימה איתך efroch

אין לי בעיה שלא יממנו לי את עלות הגלולות או הפלה או כל דבר שאני עושה במסגרת "אי הבאת ילדים", אבל, שלא יממנו גם לאלו שפועלים במסגרת "הבאת ילדים"! כמובן שזה לא יתאפשר במדינתנו הקטנה מוקפת האוייבים, נכון? מדינה שיש בה מדיניות של עידוד ילודה, קצבאות ילדים וכדומה. (אייקון חולם על מדינה-שאינה-קיימת-במציאות ...)

למעלה