הפוקאצ'ות של ענת ודורון
הפוקאצ'ה של ענת ודורון - קילו קמח 20 גרם שמרים יבשים - 2 כפות 65 גרם סוכר - 4 כפות 20 גרם מלח - 2 כפות 700 סמ"ק מים חמימים ללוש 10 דקות במיקסר במהירות נמוכה לשמן את הקערה בשמן זית ולהתפיח עד יכפיל את נפחו להנחית ולתת לתפוח שוב לשטח או ליצור פוקאציות ארוכות בידיים משומנות כי הבצק רך ודביק קצת. לפזר מלח ורוזמרין או מה שרוצים, לעשות שקעים עם האצבעות ולטפטף שמן זית - או לאפות בלי שמן בכלל וכשזה אפוי להבריש בשמן זית לאפות עד שמשחים מעט בחום הגבוה ביותר שיש לך בתנור (בערך 10 דקות). אם אין אבן אפיה אפשר להשתמש בתבנית אפיה הפוכה (ואז יש יותר שטח פנים) אפשר להשתמש בזה גם כבסיס לפיצה - משטחים, מורחים רסק עגבניות מדולל במים ואופים חצי אפיה שמים תוספות + גבינה ומחזירים לגמר אפיה בחום בינוני. אפשר להקפיא בסיסים מוכנים עם רסק ולהשתמש אחר כך אפשר להקפיא בצק שתפח פעם אחת ולהשתמש מאוחר יותר