שני מאפים שהכנתי לחנוכת בית השבוע

  • פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך

bali

New member
מנהל
שני מאפים שהכנתי לחנוכת בית השבוע

אחד מהם היה סינרולס לפי המתכון של קרין גורן מהספר "סודות מתוקים", והשני פוקאצ'ות לפי מתכון של דודים שלי. אני מצרפת תמונות של שניהם ואת המתכון של הפוקאצ'ות. לא יודעת אם אפשר גם את המתכון לסינרולס או לא.
 

bali

New member
מנהל
הפוקאצ'ות של ענת ודורון

הפוקאצ'ה של ענת ודורון - קילו קמח 20 גרם שמרים יבשים - 2 כפות 65 גרם סוכר - 4 כפות 20 גרם מלח - 2 כפות 700 סמ"ק מים חמימים ללוש 10 דקות במיקסר במהירות נמוכה לשמן את הקערה בשמן זית ולהתפיח עד יכפיל את נפחו להנחית ולתת לתפוח שוב לשטח או ליצור פוקאציות ארוכות בידיים משומנות כי הבצק רך ודביק קצת. לפזר מלח ורוזמרין או מה שרוצים, לעשות שקעים עם האצבעות ולטפטף שמן זית - או לאפות בלי שמן בכלל וכשזה אפוי להבריש בשמן זית לאפות עד שמשחים מעט בחום הגבוה ביותר שיש לך בתנור (בערך 10 דקות). אם אין אבן אפיה אפשר להשתמש בתבנית אפיה הפוכה (ואז יש יותר שטח פנים) אפשר להשתמש בזה גם כבסיס לפיצה - משטחים, מורחים רסק עגבניות מדולל במים ואופים חצי אפיה שמים תוספות + גבינה ומחזירים לגמר אפיה בחום בינוני. אפשר להקפיא בסיסים מוכנים עם רסק ולהשתמש אחר כך אפשר להקפיא בצק שתפח פעם אחת ולהשתמש מאוחר יותר
 

bali

New member
מנהל
וסינרולס פטנט של קרין גורן

ויתרתי על ציפוי גבינת שמנת, וזה לא מנע מהן להיטרף תוך שנייה.
 

revi1985

New member
ענבל איזה יופי

דבר ראשון מזל טוב לחנוכת ה
הפוקאצות מזה מגרות!! חבל"ז!! והסינרול פשוט למות
 

סיוי 24

New member
ענבל הכל נראה משגע- אני חייבת לנסות את

הפוקצ'ות המדהימות !! והסנירול, בטח שנחטף הוא פשוט מדהים!
 
למעלה