שני מטבעות עתיקים

Blade2

New member
שני מטבעות עתיקים

ברשותי 2 מטבעות עתיקים שנמצאו בארץ שהם בגודל כפתור (קוטר של כס"מ) מישהו יכול לתת לי אינפורמציה עליהם? (תקופה, שווי וכו´) מצורף קובץ עם תמונות של 2 הצדדים של המטבעות. תודה רבה

רוזן71

New member
תשובה.

שלום. את המטבע הראשון לא הצלחתי לזהות לפי הצילום המטושטש. המטבע השני, מראשית התקופה הצלבנית של המלך בלדווין הראשון שמלך בירושלים מ-1100 ועד 1118 המטבע די נפוץ ושוויו כ-200 ש"ח. בברכה, רוזן.

Blade2

New member
תצלום יותר טוב

שיחקתי עם הקונטרסט כדי שיראו את ההטבעה יותר טוב. מקווה שעכשיו ניתן לזהות אותו, אם לא, האם אתה מכיר ספרות בנושא?

רוזן71

New member
תגובה.

שלום. אני מצטער, אני לא יכול לתת על סמך הצילום תשובה מוסמכת. אתה יכול לברר במוזאון ליאו קדמן ברמת אביב. בקשר לספרות נומיסמטית, אני ממליץ בחום על סידרת ספריו של צבי שטאל ז"ל (לי יש שמונה ספרים) אינני יודע איפה אפשר היום להשיג את ספריו, אני קניתי בזמנו ממנו, ולצערי הוא נפטר לפני כשנה, ובהזדמנות זו רציתי לציין את זכרו של איש עניו חוקר גדול וידען ענק צבי שטאל ז"ל. כמו"כ יש את הספר של פרופ´ יעקב משורר "מטבעות היהודים", אבל הוא קשה להשגה, תנסה להשיג אצל סוחרי המטבעות. בברכה, רוזן.

Blade2

New member
תודה

אני מודה לך מאוד על האינפורמציה וברגע שאני אדע מהו המטבע הזה אני אעדכן גם אותך

samuel b

New member
אפשר להשיג ספרים בנושא

ספרים של צבי שאטל "מטבעות היהודים" שטרות ומטבעות א"י 1297-1998 --> יגאל ארקין בחנויות השונות . "במיתוס" אני השגתי

tootbanana

New member
ניסיון לעזור...

ניסיתי לראות מה כתוב אבל זה ממש מטושטש. כמובן שתוכל ללכת לכל אדם שמתעסק בנושא ולשאול אותו. פרסומות לאנשים כאלה תוכל למצוא במדריכים כמו דפי זהב וכו´. מקוה שעזרתי.

למעלה