שני מנגינות שהלחנתי

גאנדAלף

New member
שני מנגינות שהלחנתי

אשמח מאוד לקבל ביקורת אומנותית ומקצועית לגבי שתי מנגינות שהלחנתי: Lament for Gandalf - קינה נוגה על מפלת גאנדאלף ב"שר הטבעות" של טולקין. המבנה מאוד לא סטנדרטי: ארבעה בתים של שבע תיבות כ"א. כן, חלק מהבית הראשון הוא פלגיאט מכוון מ-Stairway to Heaven האגדי של Led Zeppelin. The Prancing Pony Inn - מנגינה אירית מסוג hornpipe. הורנפייפ הוא ריקוד (לרקדן/ית יחיד/ה אאל"ט) בן ארבעה רבעים, כאשר כל פעימה שנייה מוגדשת. המנגינה כתובה במבנה האירי המסורתי הרגיל: שני חלקים, כ"א בן 8 תיבות, כאשר כל אחד מהם כולל שני תתי-חלקים, 4 תיבות כ"א, אשר קשורים באותו נושא (וגם כאן יש חלוקה לשניים לפעמים: נושא ופיתוח/גשר). תודה מראש

orbiti

New member
נחמד מאד. כמה הערות והצעות

לגבי הקטע הראשון (Lament for gandalf), המנגינה מתחילה ומתפתחת יפה, וכמה מהפיתוחים מאד מצאו חן בעיני. כמה הערות: נסה לפתח קצת את ההרמוניה ולחרוג יותר מהסולם, חלק מהפיתוחים שלך יכלו להיות יותר מעניינים אם היית הולך קצת יותר רחוק. דבר מאד יפה שעשית היה בסיום, עם הפירוק היורד של הפה המוגדל. אני לא יודע אם אתה מודע לזה, אבל במוזיקה קלאסית לא נהוג שהדרגה השביעית המוגבהת במינור הרמוני (במקרה שלך - דו דיאז) תלך לצליל אחר מאשר לדרגה הראשונה (במקרה שלך - רה), בירידה נהוג להשתמש בדו בקר. בכל מקרה אם אתה מודע לזה ועשית את זה מתוך בחירה ומודעות לסגנון, זה בסדר גמור מבחינתי, כי סה"כ לא חרגת מהסגנון והמבנה שיצרת מהפתיחה. עוד מהלך יפה שעשית מבחינה הרמונית היה הסטיה הקצרה לכיוון הדומיננטה (לה מינור) בעזרת הסול דיאז, רק חבל ש"בזבזת" אותו כבר בפתיחה ולא שמרת אותו לחלק הפיתוח. לגבי המקצבים: המוטיבים שלך מפותחים יפה, אבל נסה להוסיף מוטיבים עם אופי קצת שונה מדי פעם, בחלק B בתיבות השלישית והרביעית יש לך קטע עם 8 שמיניות שיוצרות קצת מונוטוניות, ובעזרת מוטיב קצבי קצת שונה יכולת להפריח בקטע חיים. לגבי הקטע השני, אני לא מבין גדול במוזיקה אירית, אבל המלודיה שלך מאד קשה לי, כמאזין כיוון שאין בה שום "סימני פיסוק" לאורך כל הדרך. אתה פשוט מכה בי בלי רחמים, ללא שום הרמוניה או עצירות לנשימה, והיה לי מאד קשה להקשיב לזה, במיוחד כיוון שהמלודיה מאד רפיטיבית, נשארת במקצב קבוע ולא הולכת לשום מקום גם מבחינה הרמונית. יכול להיות שזה פשוט עניין של חוסר התרגלות למוזיקה אירית שכמו שאמרתי, אני לא מבין בה כלום.

למעלה