1מדינת ישראל
New member
שני מתכונים לקציצות בקלה עם או בלי רוטב - כמו בגני ילדים
קציצות דג בקלה ברוטב סלסה - כמו בגני ילדים
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=38318
ניתן להכין את הקציצות מטוגנות ורק אחר"כ להוסיפם לרוטב הסלסה.
עוד מתכון שהוכן המון כשהילדים היו קטנים.
אעפ"י שהבקלה ללא קוצים אני טוחנת 2 פעמים את הבקלה שהוא כמובן ללא עור וקוצים.
הסלסה הרצ"ב מתאימה לכל תבשילים עם בסיס לרוטב אדום וגם לפסטה.
החומרים
1 ק"ג בקלה (ללא עור)טחון
2-3 ביצים
½ כפית כורכום
פטרוזיליה קצוצה
1 כף שטוחה אבקת מרק
מעט פירורי לחם
½ כפית פלפל שחור
אופן הכנת הדגים
לטחון 2 פעמים את הדגים. להוסיף את שאר החומרים וליצור עיסה מהתערובת.
בידיים לחות מעט ליצור כדורים קטנים.
בסיר, להרתיח את הסלסה ולהוסיף את הקציצות לסלסה הרותחת.
לבשל כ-15 דקות. ולכבות האש.
רוטב סלסה
2 בצלים גדולים קצוצים
½ כוס שמן לטיגון
2 שיני שום כתושים
3 עלי דפנה
2 עגבניות קצוצות
250 גרם קופסה של רסק עגבניות
3 כפות פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק
½ 2 כוסות מים
סחוג אדום - תלוי בחריפות שרוצים
1 כף תבלין ירקות מיובשים לאורז - אפשר לקנות בשוק לוינסקי בת"א
1 כף תבלין מיוחד לפיצה - אפשר לקנות בשוק לוינסקי בת"א
אופן הכנת רוטב הסלסה
בסיר עם השמן מוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים ומזהיבים הבצל.
מוסיפים את הרסק, 1 כוס מים, מרתיחים לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את שארית המים ואת שאר החומרים. לערבב ולבשל כ- 20 דקות (לאחר הרתיחה הראשונה)ולכבות האש.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=73628
החומרים
1 ק"ג דגים טחונים (לקטנטנים רצוי לטחון X2)
1 חב' כוסברה
1 חב' פטרוזיליה
2 פרוסות לחם לבן (להשרות במים ולטחון לא סחוט)
1 בצל גדול
3-4 שיני שום
1 כף אבקת מרק עוף
3-4 ביצים
ההכנה
לטחון את הדגים (אפילו X2) = לשים את הקערה בצד
בקערה נפרדת - להמשיך לטחון את שאר החומרים
לסחוט ולהעביר לקערה עם הדגים הטחונים.
להוסיף את אבקת מרק העוף ואת הביצים - ולערבב היטב
לטגן את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.
קציצות דג בקלה ברוטב סלסה - כמו בגני ילדים
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=38318
ניתן להכין את הקציצות מטוגנות ורק אחר"כ להוסיפם לרוטב הסלסה.
עוד מתכון שהוכן המון כשהילדים היו קטנים.
אעפ"י שהבקלה ללא קוצים אני טוחנת 2 פעמים את הבקלה שהוא כמובן ללא עור וקוצים.
הסלסה הרצ"ב מתאימה לכל תבשילים עם בסיס לרוטב אדום וגם לפסטה.
החומרים
1 ק"ג בקלה (ללא עור)טחון
2-3 ביצים
½ כפית כורכום
פטרוזיליה קצוצה
1 כף שטוחה אבקת מרק
מעט פירורי לחם
½ כפית פלפל שחור
אופן הכנת הדגים
לטחון 2 פעמים את הדגים. להוסיף את שאר החומרים וליצור עיסה מהתערובת.
בידיים לחות מעט ליצור כדורים קטנים.
בסיר, להרתיח את הסלסה ולהוסיף את הקציצות לסלסה הרותחת.
לבשל כ-15 דקות. ולכבות האש.
רוטב סלסה
2 בצלים גדולים קצוצים
½ כוס שמן לטיגון
2 שיני שום כתושים
3 עלי דפנה
2 עגבניות קצוצות
250 גרם קופסה של רסק עגבניות
3 כפות פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק
½ 2 כוסות מים
סחוג אדום - תלוי בחריפות שרוצים
1 כף תבלין ירקות מיובשים לאורז - אפשר לקנות בשוק לוינסקי בת"א
1 כף תבלין מיוחד לפיצה - אפשר לקנות בשוק לוינסקי בת"א
אופן הכנת רוטב הסלסה
בסיר עם השמן מוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים ומזהיבים הבצל.
מוסיפים את הרסק, 1 כוס מים, מרתיחים לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את שארית המים ואת שאר החומרים. לערבב ולבשל כ- 20 דקות (לאחר הרתיחה הראשונה)ולכבות האש.
מתכון נוסף שילדים אוהבים בגני ילדים
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=73628
החומרים
1 ק"ג דגים טחונים (לקטנטנים רצוי לטחון X2)
1 חב' כוסברה
1 חב' פטרוזיליה
2 פרוסות לחם לבן (להשרות במים ולטחון לא סחוט)
1 בצל גדול
3-4 שיני שום
1 כף אבקת מרק עוף
3-4 ביצים
ההכנה
לטחון את הדגים (אפילו X2) = לשים את הקערה בצד
בקערה נפרדת - להמשיך לטחון את שאר החומרים
לסחוט ולהעביר לקערה עם הדגים הטחונים.
להוסיף את אבקת מרק העוף ואת הביצים - ולערבב היטב
לטגן את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.