שני מתכונים מומלצים שניסיתי לאחרונה

שני מתכונים מומלצים שניסיתי לאחרונה

עוגיות חמאת בוטנים: (לכמות גדולה של עוגיות) קופסת ממרח בוטנים 2 כוסות סוכר (אני החלפתי בכוס דבש וסטיביה) 2 ביצים עם מטרפה טורפים את החומרים עד לקבלת עיסה לשים במקרר 1/2 שעה לגלגל כדורים קטנים ועם מזלג לעשות להם מעיכה קלה להכניס לתבנית 180 מעלות ל-10 דקות. חטיף אנרג'י- 3 כוסות פצפוצי אורז או פיצפוצי קינואה 3/4 כוס שמן 1 כוס דבש 3/4 סוכר חום 2 כפיות קינמון 1 כפית שטוחה של מלח 1/2 כוס קוקוס 1/4 כוס סומסום2 כוסות אגוזים או שקדים 2 כוסות פירות יבשים קצוצים גס אופן ההכנה- - מחממים תנור ל- 150 מעלות מפזרים פצפוצי אורז על תבנית מרופדת נייר אפייה וקולים כ- 40 דקות תוך ערבוב מידי פעם, עד שהפיצפוצים מזהיבים ומתייבשים. מכינים תבנית מרופדת נייר אפייה (משאירים קצוות של נייר מבצבצים מהשוליים, לחילוץ נוח בהמשך). מכינים בצד מלבן נוסף של נייר אפייה בגודל תבנית. בסיר גדול מחממים את השמן,דבש,סוכר חום, קינמון ומלח. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה קוקוס, שומשום, אגוזים, פירות יבשים ואת פצפוצי האורז הקלויים. מערבבים היטב עד שכל החומרים מצופים בתערובת הדבש. יוצקים מיד את התערובת הלוהטת לתבנית ומהדקים בעזרת כף. מכסים בנייר אפייה ששמרנו בצד ודוחסים היטב את התערובת בעזרת תחתית של כוס (הדחיסה חשובה כדי שהממתק לא יתפורר במהלך החיתוך). מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים-שלוש. מחלצים מהתבנית (נעזרים בקצוות נייר האפיה) מקלפים את נייר האפיה ומניחים על קרש חיתוך. חותכים לחטיפים בגודל הרצוי. שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים קר. זהירות- טעים בטירוף.
 

JacobSk

New member
תודה רבה נשמה מזה טעים!!!

מסרתי מתכונים לאישתי.נעשה את זה בסוף שבוע.
 
נכון, בוטנים מאד אלרגניים והנה עוד מרשם

בוטנים הם מאד אלרגניים והם גם נושאים עליהם וירוסים מאד בעייתיים שנצמדים לילדים ומאד מחרפנים אותם. על בוטנים יש גם פטריות שונות שגם הן מאג פטוגניות, כך שעדיף להימנע מבוטנים. אפשר להשתמש באגוזים שונים במקום. ומתכון נחמד מהצהריים היום, הוא בורקס בטטות ותרד. שלוש בטטות וחבילת תרד טרי אורגני ושלושה בצלים קטנים. חבילת עלי אורז עגולים גדולים. תבלינים לפי הטעם. אפשר להוסיף בשר. לקלוף בטטות ולחתוך לחתיכות דקיקות (ז'וליאן), עם סכין או קולפן. לשטוף את התרד ולחתוך לפי הצורך. אני חתכתי לחתיכות גדולות אבל אפשר לקצץ קטן. להזהיב בצלים קצוצים בחתיכות דקיקות, עם קצת שמן זית. להוסיף את התרד הקצוץ ולהקפיץ בעדינות ואז לכסות לאידוי קצת עם הנוזלים של עצמו. להקפיץ את הבטטות במחבת עמוקה אחרת ולאדות עד שהן מתרככות. לתבל לפי הטעם שלכם, מלח, פלפל וכ"ו. לערבב עם התרד המוקפץ. אם רוצים אפשר גם להקפיץ בשר קצוץטרי ומתובל ולערבב עם היתר. להרטיב את עלי האורז בקערה גדולה ולגלגל על מגש כל עלה עם התערובת ולהניח בתבנית צפוף. לטפטף שמן זית על הבורקסים. אם רוצים אפשר למרוח עם ביתה. לאפות בתנור בחום בינוני. אם יש נוזלים שמופרשים, עדיף לנקז קודם ולאפות על טורבו. יצא טעים וקריספי. אני פיזרתי מעל איזוב טרי שקטפנו. אפשר מיורן או כל מה שאוהבים. יצא ממש טעים !!
 
תודה לך

מתכון לכדורי שוקלוד לא ניסיתי עדיין, אכלתי אצל חברה והיה מאד טעים כדורי תמרים חב' תמרים 2-3 כפות קוקוס מערבבים את הכול בבלנדר יוצרים כדורים ומגלגלים בקקאו או קוקוס, אבקת חרובים להכנסים לקופסא אטומה ולמקפיא, לא קופא
 
למעלה