אמא לשני פשושים
New member
שני מתכונים מומלצים שניסיתי לאחרונה
עוגיות חמאת בוטנים: (לכמות גדולה של עוגיות) קופסת ממרח בוטנים 2 כוסות סוכר (אני החלפתי בכוס דבש וסטיביה) 2 ביצים עם מטרפה טורפים את החומרים עד לקבלת עיסה לשים במקרר 1/2 שעה לגלגל כדורים קטנים ועם מזלג לעשות להם מעיכה קלה להכניס לתבנית 180 מעלות ל-10 דקות. חטיף אנרג'י- 3 כוסות פצפוצי אורז או פיצפוצי קינואה 3/4 כוס שמן 1 כוס דבש 3/4 סוכר חום 2 כפיות קינמון 1 כפית שטוחה של מלח 1/2 כוס קוקוס 1/4 כוס סומסום2 כוסות אגוזים או שקדים 2 כוסות פירות יבשים קצוצים גס אופן ההכנה- - מחממים תנור ל- 150 מעלות מפזרים פצפוצי אורז על תבנית מרופדת נייר אפייה וקולים כ- 40 דקות תוך ערבוב מידי פעם, עד שהפיצפוצים מזהיבים ומתייבשים. מכינים תבנית מרופדת נייר אפייה (משאירים קצוות של נייר מבצבצים מהשוליים, לחילוץ נוח בהמשך). מכינים בצד מלבן נוסף של נייר אפייה בגודל תבנית. בסיר גדול מחממים את השמן,דבש,סוכר חום, קינמון ומלח. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה קוקוס, שומשום, אגוזים, פירות יבשים ואת פצפוצי האורז הקלויים. מערבבים היטב עד שכל החומרים מצופים בתערובת הדבש. יוצקים מיד את התערובת הלוהטת לתבנית ומהדקים בעזרת כף. מכסים בנייר אפייה ששמרנו בצד ודוחסים היטב את התערובת בעזרת תחתית של כוס (הדחיסה חשובה כדי שהממתק לא יתפורר במהלך החיתוך). מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים-שלוש. מחלצים מהתבנית (נעזרים בקצוות נייר האפיה) מקלפים את נייר האפיה ומניחים על קרש חיתוך. חותכים לחטיפים בגודל הרצוי. שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים קר. זהירות- טעים בטירוף.
עוגיות חמאת בוטנים: (לכמות גדולה של עוגיות) קופסת ממרח בוטנים 2 כוסות סוכר (אני החלפתי בכוס דבש וסטיביה) 2 ביצים עם מטרפה טורפים את החומרים עד לקבלת עיסה לשים במקרר 1/2 שעה לגלגל כדורים קטנים ועם מזלג לעשות להם מעיכה קלה להכניס לתבנית 180 מעלות ל-10 דקות. חטיף אנרג'י- 3 כוסות פצפוצי אורז או פיצפוצי קינואה 3/4 כוס שמן 1 כוס דבש 3/4 סוכר חום 2 כפיות קינמון 1 כפית שטוחה של מלח 1/2 כוס קוקוס 1/4 כוס סומסום2 כוסות אגוזים או שקדים 2 כוסות פירות יבשים קצוצים גס אופן ההכנה- - מחממים תנור ל- 150 מעלות מפזרים פצפוצי אורז על תבנית מרופדת נייר אפייה וקולים כ- 40 דקות תוך ערבוב מידי פעם, עד שהפיצפוצים מזהיבים ומתייבשים. מכינים תבנית מרופדת נייר אפייה (משאירים קצוות של נייר מבצבצים מהשוליים, לחילוץ נוח בהמשך). מכינים בצד מלבן נוסף של נייר אפייה בגודל תבנית. בסיר גדול מחממים את השמן,דבש,סוכר חום, קינמון ומלח. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה קוקוס, שומשום, אגוזים, פירות יבשים ואת פצפוצי האורז הקלויים. מערבבים היטב עד שכל החומרים מצופים בתערובת הדבש. יוצקים מיד את התערובת הלוהטת לתבנית ומהדקים בעזרת כף. מכסים בנייר אפייה ששמרנו בצד ודוחסים היטב את התערובת בעזרת תחתית של כוס (הדחיסה חשובה כדי שהממתק לא יתפורר במהלך החיתוך). מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים-שלוש. מחלצים מהתבנית (נעזרים בקצוות נייר האפיה) מקלפים את נייר האפיה ומניחים על קרש חיתוך. חותכים לחטיפים בגודל הרצוי. שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים קר. זהירות- טעים בטירוף.