שני צדדים אחת קטנה ואחד..

שני צדדים אחת קטנה ואחד..

כל ערב בשבועיים האחרונים הקטנה מתחילה בסידרת הבכי היומי. אני רוצה את אבא, אבא, אבא וכו´ וכו´. עד כאן זה טבעי שילדה שהוריה גרושים (שלוש שנים) ומזה חצי שנה החושף מתפקד כהורה רוצה את אבא. כן, היא רואה אותו פעם באמצע השבוע וכל סוף שבוע שני. הדבר שהחושף והמופלאה רואים לנכון לעשות הוא לתת לה לראות את אבא יותר. אבל, האבא הוא איך לאמר זאת בלשון עדינה חושב רק על עצמו. לדוגמא: החושף דיבר איתו לפני שבוע שיקח אותם ביום שישי לארוחת ערב (יום ההולדת של הגדול ולמחרת יום ההולדת של הקטן) תשובה: לא, אני אקח אותם ביום שבת. החושף: שבת יש לגדול יום הולדת בבית באים אליו חברים לישון (באוהל ש החושף בונה להם בחצר). תשובה: טוב אני אקח רק את הקטנה. החושף: והיא לא תהיה ביום הולדת של אחיה? תשובה: אני אקח אותם ביום ראשון. אתמול הקטנה צרחה ובכתה ואז הוא רצה לקחת אותה מתי שהיא רוצה. כן, אמרה לו המופלאה אבל אנחנו כבר קבענו עם חברים שיש להם בת בגילה של הקטנה לארוחת ערב, והצענו לך לקחת אותם שבוע שעבר. תשובת האב: אני חי מהיום למחר אני לא יכול לתכנן. וככה זה עם כל דבר ביום שלישי הם אצלו (יום לפני היום הראשון של בית הספר) טלפון מהקטנה: אמא את יכולה להביא לי מחר סנדוויץ. המופלאה: למה? הקטנה: כי לאבא אין לחם בבית. המופלאה: החנויות פתוחות עוד מוקדם. הקטנה: הוא רואה ספורט. המופלאה: שיפסיק וילך לקנות לך לחם. הקטנה: הוא רואה ספורט עם אחי וזה מאוד חשוב לאחי כי זה כמו אימון בשבילו. למחרת הקטנה הגיע לבית הספר עם קרואסון שוקולד שאסור לה להביא. דוגמאות יש מכאן עד להודעה חדשה, הוא לא לקח יום חופש כל הקיץ כדי להיות איתם אבל בילה שלושה שבועות בישראל ולא קנה להם מתנה אחת. הוא לא בילה איתם יום שלם אחד מתוך כל ימי החופש. כשהוא חזר אחרי שלושה שבועות הוא לקח אותם לשלושה ימים שבהם הם היו בקייטנה והחזיר אותם כי יש לו משחק כדור סל והוא לא רוצה שהם יפריעו לו. הוא לא כל כך מעניין אבל הקטנה כל יום בוכה. והיא קטנה מדי (6) כדי להבין שאם אבא רוצה הוא היה יכול לקחת אותה לשבוע בקיץ או באמצע השבוע ליום נוסף אם הוא יעשה את המאמץ ויתקשר לתאם דברים מראש. החושף ומופלאה מסבירים לה כל ערב ולפעמים גולשים לדברים שלא צריך להגיד לה. בכלל מאז שהוא חזר מהחופש שלו נוצרת אצל הילדה חרדת נטישה שמתבטאת בהתעלנות מהחושף ונסיונות להאשים אותו בכל דבר. כשהיא מקבלת את ההפתעה של יום שישי שהחושף קונה לה ולאחיה היא לא אומרת תודה. ושהמופלאה שואלת אותה למה? היא אומרת דברים כמו "אני עסוקה עכשיו" "העטיפה של המתנה לא מדוייקת מספיק" ומסרבת להגיד תודה. בטעות פעם אחת החושף אמר לה "אל תגידי תודה החושף אוהב אותך גם שאת לא אומרת תודה." או אולי לא בטעות. החושף מקווה שזה לא מבולבל מדי ושהבנתם את הבעיה. יש למישהו רעיונות? עצות? נסיון? תודה מראש

zimes

New member
אוי. אין לי מושג בכאלה,

אבל אני מדמיינת את התיסכול והכאב שלך וההקרעות של המופלאה. אוי. לגבי מה שאמרת - לא בטעות. ילדים זה אהבה ללא תנאי. (חבל שהאבא לא מבין זאת). סבלנות, סבלנות, סבלנות. אל תתפרץ, אם אתה על סף התפרצות - רוץ לפה להוציא את זה. שבת שלום!

להתפרץ? לא!

אבל לפעמים ככה הדמעות זולגות מעצמן. יש קושי גדול בלאהוב מישהו שלא אוהב אותך או שאומר שהוא לא אוהב אותך כי מה באמת קורה בליבה של ילדה בת שש קשה לדעת. שבת שלום.

החושף - חזק ואמץ

נראית לי סיטואציה לא קלה - בלשון המעטה. מה לגבי שיחה עם האבא? להבהיר לו קצת מה זה ילדים, דרישות שלהם, צרכים שלהם? עם כל הכבוד, הוא לא חזר להיות רווק ! אולי שיחה של צלע שלישית ולא ממש מעורבת אך קרובה לאבא? אני מחזיקה לך אצבעות, שתצליח לשמור על איפוק ותזכה לקבל חזרה אהבה.

רותי ע

New member
בעיה קשה ../images/Emo10.gif

בלי פיתרון אידאלי. רק לנסות למזער נזקים. לתת לה המון חום ואהבה. תחושה שהיא יותר מרצויה. תחושה שהיא חשובה. והמון המון סבלנות. יותר מהרגיל. עם המון הבנה למה היא עושה דברים מסויימים. את האבא לא תוכלו לשנות. אבל אפשר לעזור לילדים להתגבר. ואולי רצוי יעוץ משפחתי. ללכת לאדם מקצועי שיתן לכם את הכלים להתמודד עם המצב הקשה. ושוב אני חושבת כמה החיים לא צפויים. האבא מתנכר. ואדם מבחוץ לוקח על עצמו לנסות ולמלא כמה מהחוסרים..

Yarik N

New member
היא לא צריכה להיות מופלאה../images/Emo62.gif

בכדי להבין כמה החושף נהדר והאבא לא. נדמה לי כי כל אשה היתה רואה את זה. באמת מצב לא קל, כיוון שהאבא הוא האבא ויישאר האבא גם אם הוא אנוכי ואפילו אדיוט (לא קם לקנות לחם? מה זה ?) אין לכם מה לעשות איתו מלבד לקבל את העובדה שהוא חלק בלתי נפרד מחייכם ולהשתדל (עם כל הקושי) לא ללכלך עליו ליד הילדים. ילדים לא תמיד רואים את האמת לאשורה כיוון שמעורבים רגשות רבים וגם קצת "דווקא" שילדים אוהבים לעשות. אבל אין ספק שיום יבוא והילדים יראו כמה אבא שלהם מגעיל וכמה החושף נהדר... אתה אומר את הדברים בפשטות הכי נכונה שיכולה להיות: "אני אוהב אותך" וזה מה שחשוב גם אם הם לא אומרים תודה, או לא רוצים שתחבק אותם או לא רוצים לשחק איתך כי בעיניהם אולי אתה הסיבה מדוע אבא ואמא לא ביחד (יכול להיות שהאדיוט מכניס להם רעיונות לראש?). אבל כשצד אחד לא "רב" נגמר ה"ריב. תמשיך בדרכך החושפנית והמופלאה ולא ירחק היום (לדעתי) שיגמר הדווקא וכשהמופלאה תיגש לילדה בבוקר, הילדה תגיד "אני רוצה שהחושף יבוא לחבק אותי היום". הרבה הרבה בהצלחה.

חיממת לחושף את הלב.

וזה מאוד חשוב בעיקר היום שעל אף שקוראים לזה קיץ אתמול היתה סופת ברד כל כדור כמו גולה והיום כל היום גשם.

Yarik N

New member
כמה אני שמח שהיתה לכם סופת ברד...

יש לי אח אידיוט שגר בפלורידה שלו שני ילדים וגרושתו חיה עם אדם נחמד. כ"כ פחדתי שאתה מדבר על האבא האדיוט ומדבר על אחי.... אבל סופת ברד של גולות ...זה לא בפלורידה. כנראה שיש הרבה אידיוטים המפוזרים בכל מקום בעולם.

אורית ג.

New member
D-: אין סוסים שמדברים עברית

אבל יש המון חמורים שכן... לי דווקא יש שני אחים מקסימים, איזה מזל וגם גיסים וגיסות רק עם החמות לא הצלחתי

חושף יקר, שיהיה לי טוב כמספר הפעמים

שנתקלתי בתופעות כאלו בשנותי על פני הלבה היבשה הזו שנקראת ארץ. למדתי שצריך לשחרר חבל לילדים שיפתחו את מערכת היחסים שלהם עם אביהם ולהיות שם רק כדי להכיל את רגשותיהם הסוערים - רק שהתקשורת תהיה איתו באופן ישיר. גם במערכת יחסי אב-בן נורמלית וחלמה, אני נותנת לעומר להתקשר לבד לאבא לעבודה ולשמוע "אני עסוק עכשיו, נדבר אחר כך". אני לא מתווכת. כשעומר מאוכזב אני שם בשבילו ולצורך חלופות בילוי, נניח. אותו דבר קורה מהצד השני (ויש זמנים של עבודה שאני לא הרבה בסביבה, רק הוא, ואז הבקשות הן "רוצה לאמא"....). למד את הילדים החכמים האלה מה מס´ הטלפון של אביהם ושיתקשרו לבד, בהנחייה שלכם ובסיוע שלכם אבל לא בתיווך שלכם. ילדים לומדים לבד, לצערינו, במהלך הזמן, על מי לסמוך יותר ופחות ויוצרים את מערכת היחסים שלהם עם כ"א מההורים (הרבים
) שיש להם.

הם מתקשרים.

או יותר נכון הקטנה כי הגדול מספיק לו הפגישות עם האבא. אבל אז הוא אומר לה שהיא יכולה לבוא מתי שהיא רוצה ושוב החושף והמופלאה אשמים. אבל כמובן שהיא לומדת על מי לסמוך כי כשהיא צריכה נייר לעטיפה של המחברות היא פונה אל החושף.
זמן, סבלנות ואהבה.

עשית לי קווץ´ בלב../images/Emo14.gif

אשכרה... הייתי צריכה לקרוא פעמיים את שכתבת, כדי להאמין. ואז...אז נזכרתי בחמי. חמי, שלא יודע שנולד לו הנכד הבכור. חמי, שכ"כ עסוק בעצמו ובלנצל אחרים (בינהם גם את בנו). חמי, שאחרי שבנו וכלתו עברו תאונת דרכים, לא שאל אם הם זקוקים לעזרה. ובן-זוגי הוא בן יחיד. ובן-זוגי ניתק איתו קשרים, כי העדיף לסבול את כאבי הגעגוע מאשר את כאבי הניצול והיחס המשפיל. אז אין לי עצות, ואני מדברת ממרומי 35 שנות חייו של אהובי (שמתוכם את ה - 10 שנים האחרונות אנחנו חולקים יחדיו). אבל יבוא יום והיא תתפכח. הכאב לא יעבור, הוא רק יתעמעם. הוא לא יעלם לעולם, אבל תהיה לה את אהבתך שאינה יודעת גבולות שתגרום לה להבין את מה שאהובי מבין עכשיו (שהורה ביולוגי לא אומר אהבה אוטומטית).

rachell

New member
אני חסרת נסיון בקטעים אלה ובכל זאת

כואב לקרוא ואני ממש מרגישה את הכאב שלכם או שלך נראה לי שאתם מעט יותר מדי מנסים להסביר לקטנה מה ולמה אבא כך או כך היא כן מספיק גדולה כדי להבין אם הוא הוגן אליה או לא והיחסים שלו אתה זה בינהם נסו לתפוס מרחק מי שישלם את המחיר הסופי היקר ביותר הוא זה שיתן הכי פחות היום אפשר להקשיב לה אך לא חייבים להגיב – וזה מאוד קשה אני בטוחה ומתסכל שאתה צריך "לאכול" שטויות של מישהו אחר היא גם ממש יודעת איך ללחוץ לך בנקודות הכואבות והרגישות וגם זו התמודדות לא קלה אכן אני מצטרפת לדעתה של חנה בית הלחמי – שיתקשרו לבד בגיל 6 היא יכולה אם היא רוצה וגם לדעה של לפנות ליעוץ מקצועי למענכם ולמען שלום הבית שלכם ולא של אב שאינו מעונין להשקיע ביחסים אם הקרובים לו ביותר – " הוא לא שווה את הכאב שמתרוצץ אצלך בלב". בהצלחה ............

לחושף -

הרעיון היחיד שעולה לי בראש (ואני מודה שזה לא מקורי במיוחד) הוא אהבה וסבלנות... אל תשכח שיותר ממחצית מחייה לילדה אין דמות אב יציבה אני לא פסיכולוגית, ולא מתיימרת להיות כזאת אבל לדעתי היא מנסה אותך, מנסה את אהבתך, מנסה לבחון אותך לפני שהיא תבטח בך, כי היא כבר שבעה אכזבות, וילדים הם מאוד חכמים להבין את נקודות הטורפה, והיא יודעת שהיא מצליחה להכאיב לך והפתרון הוא לא להתעלם ולא להתפרץ (חלילה) אלא להיות ישר עם עצמך וגלוי כלפיה ובהחלט לומר שאתה אוהב למרות האמירות המכאיבות שלה ואני מאמינה שהיא תבין בסוף החזק מעמד! נ.ב אוהבת איך שאתה כותב, למרות שלפעמים אתה ציני להחריד וההתלבטויות שלך הן לגיטימיות מאוד
תמר - הורָה שמתלבטת...

תמר - אהבתי את מה שכתבת. הצלחת

להכניס במס´ שורות ובמילים פשוטות כ"כ הרבה. התמדה, אהבה ללא קץ וידים חובקו המקנות הרגשת בטחון יעשו את שלהן. כל מילה שלך בסלע. סיגל

אבא יש רק שניים

הקטנטנים סובלים יותר. עדשות המשקפיים שלהם על העולם טרם נשאו את השכבות העבות של הדחקה, השלכה, ומסננים אחרים. הם רואים גם מה שלא נראה ושומעים גם מה שלא נשמע, ומרגישים כמו ססמוגרף עדין את כל התנודות סביבם. הקטנה הזו של המופלאה, יום אחד היא לא תהיה כ"כ קטנה. ואם אבא שלה הוא באמת כמו שאתה מתאר אותו - אז יום אחד היא תראה מי היה לה לאבא, ומי היה תורם הזרע, וגם בלי לומר לך תודה, אתה תדע שגם היא יודעת...

למעלה