שני צטוטים במטרה לפתח דיון על התרבות הישראלית

שני צטוטים במטרה לפתח דיון על התרבות הישראלית

שניהם מתוך כתבת ענק על שלום חנוך שנתפרסמה במוסף "סופשבוע" של מעריב לרגל יציאת אלבומו (בקרוב). ""מותו של מאיר אריאל השאיר את (שלום) חנוך לבד, קול בודד במערכה על ישראל שסולדת מכח, ריטינג ותרבות מתלהמת.אינשטין ממשיך לאהוב להיות בבית. אריאל זילבר הפך לסנגור המשיחיסט של יגאל עמיר. אריק שיני חבר ללברמן. אהוד ומאיר בנאי עסוקים בפיוטים ובתפלות. ארצי ממשיך לשיר המנוני אהבה. פוליקר מפיק אלבום לירדנה ארזי. האם יצליח חנוך להנהיג מחדש את העדר? האם בכלל יש עדר להנהיג?". הכתבה מסתימת במשפט הזה - "חנוך, כך נראה, הוא מאלה שמשלמים ביֹקר על אבדן הדעת הלאומי". הכתבה הותירה אותי עם טעם מר בפה וקצת מלוח בעינים. מה דעתכם?

משמרותי

New member
חזור למקורות ותבין את העם

השבוע קוראים את פרשת "כי תישא".הפרשה מספרת את סיפור לוחות הברית ועגל הזהב. מה שמוכיח שחלק גדול מהעם קל דעת הוא,נוהה אחרי "החיים הטובים" וקל להטות את דעתו. במיוחד בתקופה הקשה הזאת,שכולם מחפשים פתרונות קלים... לעומת זאת בל תיפול רוחך.בימים אלו אני פוגש הרבה אנשים טובים,שדעתם כדעתך ודעתי,...ודעת בני... בזמן מלחמת לבנון הראשונה כל אותם אומנים שתקו גם כן,והיחיד שדן בה ישירות ופוליטית היה שלום חנוך ב"מחכים למשיח". אתה חושב שמאיר סתם גדל ומתעצם בקרב הדור הצעיר,דווקא עכשיו? בנוסף,לדעתי תרבות הרייטינג עושה יותר רעש ממה שהיא באמת.בעובדה,הערוצים המסחריים מפסידים כסף... הבה נראה איך התקליט החדש של שלום,ולאן הוא יגיע....

תתעודד... ואפרט:

שולי רנד עמיר בניון אריק ברמן הבילויים שלום חנוך אולי נשאר לבד, אבל אנחנו לא. ממתי מנהיגים את העדר של קהל אוהבי הרוק ארצישראלי זמרים בני 60? שלום חנוך הוא בשבילי נשיא העדר, כבר לא המנהיג שלו.

Dont Panic

New member
רשימה בעייתית שרק מחזקת את הטענה =\

(היי אני חדש פה, מה נשמע?) שולי רנד אמנם אמן מדהים, אבל עסוק יותר בשיחות ודיונים עם הבחור שיושב למעלה אריק ברמן עסוק בלשכנע את החברה שלו לעשות אנאלי (בחיי, אני לא משתמש פה בגסויות לחינם, הוא שר את זה בסינגל החדש שלו). והבילויים התפרקו והשאירו את כולנו ללא נחמה. אבל אני חושב שהדור הצעיר אכן נבנה, וצריך רק לחזק אותו.

Dont Panic

New member
אני אשמח אם תחלוק עלי אבל גם תסביר למה.

תשמע, אני חושב שאריק ברמן הוא כישרון מבוזבז. הוא היה יכול להיות יוצר אמיתי, עם טקסטים ראויים, אבל הוא בחר לכוון לרדיו ולכן הוא נאלץ לשיר על האקסיות שלו. יכולת יש לו, חבל שהוא לא מממש אותה.

יכול להיות שאתה צודק,

אבל למה שאתעודד מכשרונות מבוזבזים? יש לו התפלפלויות לעתים, במיוחד באלבום החדש (שמעתי רק את הסינגלים), אבל אני לא בטוח שהוא עצמו מבין למה הוא התכון... מלבד זאת, נראה לי מבזה, גם את המבצע וגם את המאזין, לשיר על אקסיות ועל סקס, הסבות לכך ("הוא בחר לכון לרדיו") כלל לא משנות.... שיר כמו "המתוקות האחרונות" מתוך האלבום הראשון מעציב אותי. ועוד נקודה קריטית, לעניות דעתי, היא השחתתו את השפה העברית.

Dont Panic

New member
חחח חשבתי שאתה חולק עלי

בעצם הגבת לזה שאני הגבתי לו. אנחנו באותה דעה בקשר אליו. שכח מכל הסיפור P=

לטעמי אריק ברמן איום ונורא.

טקסטים סתמיים ושוביניסטים, לחנים קיטשיים וקליטים מדי, וכמובן, רימון, שממנו יצאו אמנים טובים שאפשר לספור על יד אחת.

Dont Panic

New member
לגבי רימון

הכוכבים האמיתיים שיצאו מבית הספר הזה הוא אמני הג'אז, פשוט חבל שזה כזה ג'אנר בלי שום הכרה וכבוד בארץ. המון יוצאי מגמת ג'אז רימון עושים חייל בחו"ל ואף אחד לא מזכיר את זה.

yossnet1

New member
אין ייאוש בעולם

יש מוזיקה טובה בארץ רק שקשה למצוא אותה כשתוקעים לך בפרצוף מיינסטרים רדוד. קשה לצפות מהדור שלנו להוציא זמרים כמו שלום ומאיר. זמן אחר, אנשים אחרים. אגב, לדעתי אריק ברמן מזוייף ובעיקר מעיק אבל היתר באמת מעודדים.

למעלה