שני ציתותים

amichai58

New member
שני ציתותים

מדע הוא לא סופי. הוא לא יכול לתת לכם את השלמות, הוא לא יכול לתת את המציאות, ריאליות. יכול להיות לך כל כמות של כסף, אבל עדין לא תהיו שבעי רצון, ולא תוכלו לחיות בשלום עם עצמכם. כסף לא מחליף מציאות. הוא פשוט שם (לפי שרי מטג´י נרמלה דווי)

yog 10

New member
אם הכסף וכל צרכינו פשוט "שם" אז

למה אנחנו עובדים ומתאמצים ולא עושים מדיטציה והכסף יגיע מעצמו

amichai58

New member
חוסר כסף - זה מחוסר איזון

בלי לדבר על קיצונויות שאפשר כל היום להתפלל והכסף יגיע, אומר שכשלמישהו מחסור חומרי גדול - בהכרח משהו אצלו לא מאוזן, ובזה אפשר לטפל על ידי מדיטציה בטכניקה טובה. אם משהו מאוזן, בריא, יצירתי, צלול, מדוע שלא יוכל לעבוד ? זה בקשר למה שאמרת ובקשר לציתות עצמו - אני לא חושב שזה כוונתו, אלא שראית בו מה שנית לבך רצת לראות. תקרא אותו שוב.

smile2life

New member
שגיאת כתיב צורמת

ציתות = האזנה אתה כנראה התכוונת לציטוט שזה העתקת משפט. חז"לינו זכרונם לברכה אמרו "אם אין לחם אין תורה" זאת אומרת שבמקום בו אין פרנסה לא תצמח השכלה ו\או אמונה. הרבה אור ואהבה, מני

amichai58

New member
הבנה צורמת של המשפט

תודה על השיעור בעיברית עכשיו שיעור בחז"לנו נדמה לי שהמשפט המקורי זה "אם אין קמח אין תורה" (ולא לחם) הרעיון במשפט הזה, שכאשר אפילו את המזון הדל והבסיסי ביותר לא ניתן להשיג - אז אין תורה. ההרחבה של זה ל"פרנסה" - זו הרחבה שלך. במציאות כיום לכולם יש יותר מלחם ! צא וראה שיש בתי תמחוי חינם, שנותנים מדי יום ארוחה בשרית חמה, גם למי ששקוע בעצבות ובעוני. לרוב הגדול של האנשים, בטח אלה שפה בפורום לא רק שיש להם קמח ולחם, יש גם מחשב ואינטרנט, וספק אם הצד החומרי זה הבעיה שלהם באמת. לרוב האנשים יש הרבה יותר מקמח ולחם, אבל הם לא מסופקים. וגם אם יהיה להם עוד הרבה - לא זה יהיה התרופה לאושר. אם אפילו קמח אין, זה בעיה, גם לרוח. אבל: עם הסתפקות במועט בהחלט תתכן התפתחות רוחנית גדולה. בדוק דוגמאות, וראה בעצמך. יש הרבה דוגמאות. ועם הרבה כסף - יכול להיות ניוון, שחיתות ורקב - גם לזה אפשר למצוא הרבה דוגמאות. הפקטור זה בעיקר הרוח - לא הכסף.

smile2life

New member
מקבל את התיקון באהבה

לגבי הקמח והתורה ואפילו תומך בהבהרה שלך לגבי רוב האנשים השבעים כאן בפורום או משתמשי האינטרנט הכבדים בכלל.

amichai58

New member
עוד מסר באהבה...

קיבלת את התיקון: - לגבי המשפט עם הקמח והתורה - לגבי רוב האנשים השבעים כאן בפורום - לגבי משתמשי האינטרנט הכבדים ומה חסר ? מה לגבי עצמך, ויחסך לכסף ? אולי גם שם צריך תיקון

amichai58

New member
איך עושים תיקון ?

תקטין את האגו בתור שלב ראשון. רוצה לומר להקטין את האש שמסיקה אותו. סבלנות, רוגע, הומור, פחות להתעסק במחשבות על העתיד ועל תוכניות. בכלל לא לתת ליותר מדי מחשבות לשלוט עליך. תקטין את האמביציות החומריות, ותגביר את הרוחניות מתוך צניעות (כי אם זה לא בצניעות אז זה שוב אגו). וזה אומר גם למצוא מסגרת כזו. מסגרת שנותנת תעודות מפוארות בזמן קצר ובהרבה כסף - לא עונה על זה. במציאת דרך מתאימה ולהתפתחות בה - צריך לקום ולעשות. בזה צריך להיות בעיקר דימני. אז תתאזן, תהיה מאושר, וגם הכסף שתזדקק לו יגיע בלי דאגות.

smile2life

New member
אני במקרה לא דוגמא טובה

מסיבות שאני לא רוצה לפרט - לולא הגב של משרד הבטחון היום לא היית קורא שורות אלו כי בטח הייתי עסוק בלעבוד באיזה יישוב ספר בערבה או בגליל

amichai58

New member
אם אתה לא דוגמה טובה, אז תיקון

אם אתה מודע לכך שאתה דוגמה לא טובה,כדבריוך, למה לא תעשה תיקון ?

למעלה