שני קישורים מעניינים:

shaywh

New member
כדאי להכיר את החשיבה שמאחורי הראשון

הסיום של היד היה מתוכנן. השחקן, שהוא הכוכב הגדול של פוקר סטרטג'י ופרסם שם קו המחשבה שלו, שיחק כבר בעבר עם רולנד דה וולף. לפי מה שהוא אמר, במצבים כאלה הוא מהמר חזק בריבר רק בבלופים או ידיים חזקות מאוד. חוץ מזה, כשזה בלוף הוא יזרוק את הקלפים שלו. לכן הוא מלמל כל מיני הערות של חייב להשוות, השווה ואז חיכה לראות אם רולנד יזרוק את הקלפים שלו. או יפתח יד טובה. רולנד זרק וטוביאס- פוקרנוב- התלהב יותר מדי וחגג את הבלוף שלו.

שמשון7

New member
אשמח להסביר על הקישור הראשון

לרונלד דה וולף היה קינג היי ולגרמני היה מלכה היי. והגרמני השווה ל"בלוף" של דה וולף , אבל לדה וולף הייתה יד יותר טובה , הוא פשוט חשב שהוא בילף והראה את המלך. לא ברור לי מה הלך שם.... תודה בכל מקרה

shaywh

New member
רונלד זה מקדונלד, השם שלו הוא הוא רולנד

הסברתי מה הלך שם, שוב בקיצור- הגרמני ידע שאם זה בלוף רולנד יזרוק את היד שלו וככה הוא יזכה גם אם היד שלו פחות טובה.

שמשון7

New member
הבנתי את זה

אבל זה לא חוקי. דה וולפ הראה קינג היי והגרמני לא הראה את היד שלו...

Shaycus

New member
אשמח להסברים

את הקישור השני אני מכיר ראיתי את זה קורה ב WSOP בESPN לפני איזה 3 ימים, הייתי בהלם פשוט שפסלו לה את היד, כאילו בחיית רבאק איך היא יכולה להיות אשמה שהיא "לא שמרה על הקלפים שלה כמו שצריך" ?! את הקישור הראשון אני לא כ"כ מבין, סך הכל היה הימור בילוף והייתה השווה, שניהם לכן מחוייבים לפתוח את הקלפים והיד החזקה יותר לוקחת..מה בדיוק היה שם לא ממש הבנתי כי זה היה בגרמנית, כאילו אחד הראה קינג גבוה וכאילו עשה תנועה של לזרוק את הקלפים למרכז אבל השני מחוייב להראות את הקלפים שלו על מנת לקחת את הקופה אז איך זה יכול להיות שנתנו לו את הקופה?

הסבר

כאשר מגיעים ל-showdown, השחקן הראשון מחויב להראות קודם את היד שלו, לאחר-מכן, השחקן השני מראה את היד שלו אם היא יותר טובה ואם היא חלשה יותר הוא לא חייב להראות אותה. ברגע שהשחקן הראשון מחליט לא להראות את היד שלו (יד מורכבת מ-2 קלפים ולא אחד) וזורק את הקלפים ל-muck הוא מוותר על היד והשחקן השני מנצח. מאחר והשחקן השני ניצח, זה לא משנה מה היה לו והוא לא מחויב להראות שום דבר.

JasonV

New member
אבל הוא לא עשה muck בסוף ,הדילר עצר אותו

הוא אמר לו שיש לו קינג היי כמה פעמים + הראה את הקינג, ועדיין השני לא הראה את הקלפים ואז רונלד ניסה לזרוק אבל הדילר עצר אותו במהירות והתחיל להפוך את הקלפים של רולנד, ובאמצע שהוא הפך השני הראה במהירות את שלו כדי שיוכל לטעון שרונלד זרק לפני שהוא הפך. לדעתי בזכות הפעולה של הדילר היד לא מתה ורונלד היה צריך לזכות. יש שיגידו שלא משנה מה עשה הדילר אלא מה עשה או התכוון לעשות השחקן אבל הסרטון השני מראה שזה כן משנה (לטוב או לרע).

shaywh

New member
לא 'כדי שיוכל לטעון'

רולנד באמת זרק את הקלפים, ואם הדילר פותח אותם אחר כך זה לא משנה כלום. הקופה הייתה שייכת לטוביאס (=השחקן השני) מהרגע שרולנד זרק את הקלפים. הוא לא היה צריך להראות בכלל את היד שלו ואם הוא לא היה חוגג אז זה היה עובר בשקט בלי שדה וולף ידע שהוא זרק את היד הטובה. להראות רק את המלך לא מספיק טוב, בטח שלא פשוט להגיד מה יש לך. יש חוקים מאוד ברורים בנושא וטוביאס ניצל אותם ואת זה שהוא ידע שרולנד יזרוק כל בלוף.

2המרפא

New member
זה גם הטריק הכי מגעיל שראיתי בחיים שלי

עזוב חוקי או לא, זה פשוט גועל נפש, דה וולף יצא אידיוט אבל השני ימא מסריח.

shaywh

New member
אותי יותר מגעילים האנשים שמבקשים מהר שעון

כאן זה לא היה מגעיל כמו שזה היה מקורי. הוא אומר שגם דה וולף אחרי זה המשיך לדבר איתו כרגיל.

JasonV

New member
אם ככה באיזה זכות הדילר הפך את הקלפים?

רואים שהדילר ממש בכוח מונע מרונלד לזרוק את הקלפים מתחת לערימה ואז הופך אותם בעצמו. יוצא שהוא גם שרף את היד וגם רואים אותה אז מה הקטע?

darkAI

New member
בשני הסרטונים הדילר מטומטם.

בשני לא צריך להסביר למה, אבל בסרטון הראשון - למרות שהמון תגובות שם כותבות כמה שטוביאס שמוק, לדעתי הוא משחק לגיטימי לחלוטין. דה וולף צריך לפתוח את הקלפים שלו ראשון. אז או שיפתח את שניהם או שיזרוק, הבחירה שלו. בכל מקרה, ברגע שהקלפים נגעו בmuck, הם מתים. אך מבחינת החוקים - אם היריב[טוביאס במקרה הזה] מבקש לראות את הקלפים של היריב, הם הופכים שוב לקלפים חיים ויכולים לקחת את הקופה. הבעיה היא שטוביאס לא ביקש לראות את הקלפים והקלפים כן נגעו בmuck מה שהופך אותם לקלפים מתים. הטעות היחידה פה היא של הדילר האידיוט שהחליט להפוך את 2 הקלפים ולחשוף את הקלף השני, מה שגם דה וולף וגם טוביאס לא רצו. לא מבין באיזו זכות בכלל הוא הופך את הקלף ששחקן החליט לא לחשוף. לדעתי, אם הוא כבר חשף אותם אז הקלפים הופכים לחיים אבל מנגד - השחקן החליט לזרוק את הקלפים, כבר הודה שיש לו king high ונגע בmuck, אז אפשר לומר שהם גם ככה "נחשפו" וכעת מתים. שוב - זה עניין בעייתי שלא מוגדר בחוקים, בגלל שזאת טעות של הדילר.

למעלה