שני קצרים - מן טן טן ויום טוב

שני קצרים - מן טן טן ויום טוב

מן טן טן
ראמניה בשוק רוטשילד אלנבי.
קפצתי בצהריים לארוחה מהירה עם חבר טוב שעובד באזור. היה קשה למצוא את המקום כי הוא נמצא ממש בקצה של השוק בחלק החיצוני שלו, עורפית לאלנבי. היה עמוס אבל הם לוקחים שם וטלפון ושולחים אנשים להסתובב, כשמגיע תורם הם מתקשרים. המתנו פחות מעשר דקות.

בתפריט שלושה סוגי ראמנים - עוף, חזיר וטבעוני. לכל אחד ציר מתאים. כולם עולים 48 שקלים.
בנוסף, ישנם שלושה סוגים של גיוזות - עוף, חזיר וצמחוני. 5 יחידות ב 26 ש"ח. לא ניתן לערבב בין הסוגים.

על השולחנות סויה, שמן צ'ילי, צ'ילי יבש, שומשום, חומץ אורז ושום. יש גם קנקנים עם מים קרים שהם ממלאים מחדש במשמחה.

הראמן מצויין, עשיר ועמוק, הוספתי קצת מהתבלנים בעיקר כדי לקבל חריפות. לא מדובר במנה עצומה או בהמון חתיכות בשר אבל בהחלט משביעה. הגיוזות מוצלחות למדי ונהננו גם מהן.


יום טוב
אחרי תקופה ארוכה שבה הם הכינו סנדוויצ'ים במעדניה, פתחו במשפחת יום טוב סנדוויצ'יה בלוינסקי 30, ממש מרחק קצר מהמעדניה. אני והבחור היינו שם בשלישי, יומיים אחרי הפתיחה. בניגוד לסנדוויצ'ים במעדניה, כאן יש תפריט מסודר שמחולק לשלוש קטגוריות (בשר, דגים וגבינות). אכלנו סנדוויץ מכל קטגוריה - בבשר ערבבו לנו בין הכתף לרוסטביף, בדגים הלכנו על ההרינג הכבוש ובגבינות על הצרפתי. הבשרי וההרינג הגיעו בלחמניות מחמצת עם צימוקים שאני מאוד מחבבת והצרפתי הגיע בקרואסון.
כל הסנדוויצ'ים היו טעימים ומשביעים.
יש גם פלטות ברמות מחירים שונות בהתאם לגודל, יין בעשרים ש"ח לכוס, בירה מהחבית ומבחר אלכוהול עשיר ואיכותי. הבחור שאחראי על האלכוהול כרגע עובד על קוקטיילים מעניינים ונראה שהוא יודע מה הוא עושה.
אין ספק שהמשפחה הזו יודעת מה היא עושה ועושה את זה טוב.
 

erezavn

New member
מן טן טן נראה חביב. התמחור ביחס לשאר הראמנים בת"א כרגע סביר.

נראה אם זה יימשך.
 
היינו היום בראמן באלנבי/רוטשילד

לדעתי זה ביי פאר הראמן הכי טעים שאכלתי בארץ. אני לא לגמרי יכול להגיד מה אותנטי ומניח שיש עשרות סוגים של ראמנים לפי איזורים ביפן. זה בהחלט ראמן מאוד חזק בטעמים, בניגוד לגרסא העדינה והמשעממת (עבורי) במקום של יובל בן נריה.
&nbsp
החסרון היחיד הוא שהמקום מאוד קטן וממוקם מחוץ לבניין. כל דקה נפתחת הדלת והטמפרטורה צונחת בפנים.
&nbsp
כן שווה לציין שהמחיר נמוך אבל גם המנה קטנה יותר. מצד שני היא טובה בהרבה לדעתי משתי המתחרות בשווקי האוכל התל אביבים (וגם מאובן קובן) וזה מה שחשוב.
 
גם בעיני מוצלח יותר

מודה שבמיאזקי היחיד שהתחברתי אליו היה האבו ראמן, כלומר ראמן ללא מרק
 
למעלה