שני קצרים - מן טן טן ויום טוב
מן טן טן
ראמניה בשוק רוטשילד אלנבי.
קפצתי בצהריים לארוחה מהירה עם חבר טוב שעובד באזור. היה קשה למצוא את המקום כי הוא נמצא ממש בקצה של השוק בחלק החיצוני שלו, עורפית לאלנבי. היה עמוס אבל הם לוקחים שם וטלפון ושולחים אנשים להסתובב, כשמגיע תורם הם מתקשרים. המתנו פחות מעשר דקות.
בתפריט שלושה סוגי ראמנים - עוף, חזיר וטבעוני. לכל אחד ציר מתאים. כולם עולים 48 שקלים.
בנוסף, ישנם שלושה סוגים של גיוזות - עוף, חזיר וצמחוני. 5 יחידות ב 26 ש"ח. לא ניתן לערבב בין הסוגים.
על השולחנות סויה, שמן צ'ילי, צ'ילי יבש, שומשום, חומץ אורז ושום. יש גם קנקנים עם מים קרים שהם ממלאים מחדש במשמחה.
הראמן מצויין, עשיר ועמוק, הוספתי קצת מהתבלנים בעיקר כדי לקבל חריפות. לא מדובר במנה עצומה או בהמון חתיכות בשר אבל בהחלט משביעה. הגיוזות מוצלחות למדי ונהננו גם מהן.
יום טוב
אחרי תקופה ארוכה שבה הם הכינו סנדוויצ'ים במעדניה, פתחו במשפחת יום טוב סנדוויצ'יה בלוינסקי 30, ממש מרחק קצר מהמעדניה. אני והבחור היינו שם בשלישי, יומיים אחרי הפתיחה. בניגוד לסנדוויצ'ים במעדניה, כאן יש תפריט מסודר שמחולק לשלוש קטגוריות (בשר, דגים וגבינות). אכלנו סנדוויץ מכל קטגוריה - בבשר ערבבו לנו בין הכתף לרוסטביף, בדגים הלכנו על ההרינג הכבוש ובגבינות על הצרפתי. הבשרי וההרינג הגיעו בלחמניות מחמצת עם צימוקים שאני מאוד מחבבת והצרפתי הגיע בקרואסון.
כל הסנדוויצ'ים היו טעימים ומשביעים.
יש גם פלטות ברמות מחירים שונות בהתאם לגודל, יין בעשרים ש"ח לכוס, בירה מהחבית ומבחר אלכוהול עשיר ואיכותי. הבחור שאחראי על האלכוהול כרגע עובד על קוקטיילים מעניינים ונראה שהוא יודע מה הוא עושה.
אין ספק שהמשפחה הזו יודעת מה היא עושה ועושה את זה טוב.
מן טן טן
ראמניה בשוק רוטשילד אלנבי.
קפצתי בצהריים לארוחה מהירה עם חבר טוב שעובד באזור. היה קשה למצוא את המקום כי הוא נמצא ממש בקצה של השוק בחלק החיצוני שלו, עורפית לאלנבי. היה עמוס אבל הם לוקחים שם וטלפון ושולחים אנשים להסתובב, כשמגיע תורם הם מתקשרים. המתנו פחות מעשר דקות.
בתפריט שלושה סוגי ראמנים - עוף, חזיר וטבעוני. לכל אחד ציר מתאים. כולם עולים 48 שקלים.
בנוסף, ישנם שלושה סוגים של גיוזות - עוף, חזיר וצמחוני. 5 יחידות ב 26 ש"ח. לא ניתן לערבב בין הסוגים.
על השולחנות סויה, שמן צ'ילי, צ'ילי יבש, שומשום, חומץ אורז ושום. יש גם קנקנים עם מים קרים שהם ממלאים מחדש במשמחה.
הראמן מצויין, עשיר ועמוק, הוספתי קצת מהתבלנים בעיקר כדי לקבל חריפות. לא מדובר במנה עצומה או בהמון חתיכות בשר אבל בהחלט משביעה. הגיוזות מוצלחות למדי ונהננו גם מהן.
יום טוב
אחרי תקופה ארוכה שבה הם הכינו סנדוויצ'ים במעדניה, פתחו במשפחת יום טוב סנדוויצ'יה בלוינסקי 30, ממש מרחק קצר מהמעדניה. אני והבחור היינו שם בשלישי, יומיים אחרי הפתיחה. בניגוד לסנדוויצ'ים במעדניה, כאן יש תפריט מסודר שמחולק לשלוש קטגוריות (בשר, דגים וגבינות). אכלנו סנדוויץ מכל קטגוריה - בבשר ערבבו לנו בין הכתף לרוסטביף, בדגים הלכנו על ההרינג הכבוש ובגבינות על הצרפתי. הבשרי וההרינג הגיעו בלחמניות מחמצת עם צימוקים שאני מאוד מחבבת והצרפתי הגיע בקרואסון.
כל הסנדוויצ'ים היו טעימים ומשביעים.
יש גם פלטות ברמות מחירים שונות בהתאם לגודל, יין בעשרים ש"ח לכוס, בירה מהחבית ומבחר אלכוהול עשיר ואיכותי. הבחור שאחראי על האלכוהול כרגע עובד על קוקטיילים מעניינים ונראה שהוא יודע מה הוא עושה.
אין ספק שהמשפחה הזו יודעת מה היא עושה ועושה את זה טוב.