שני שאלות מעניינות

mor200602007

New member
שני שאלות מעניינות

שמעתי שגילו שהנורה בעצם יונקת חשוך היא לא באמת מאירה איך זה יכול להיות ועוד שאלה מזה בדיוק חומר אפל ממה הוא מורכב ומה זה אנטי חומר תודה לכל העונים סליחה על השאלות המוזרות קצת אבל זה מעניין אותי

anunimi10

New member
זה כמו שהגדרת קור

לכן נורה לא יכולה לשאוב חושך כי אין דבר כזה חושך. חושך זה לא מהות אלא חסרון של מהות. (ואגב, מכת החושך שהיתה במצרים היתה עשויה מסוג אחר של חושך, שם החושך היה מהות מיוחדת שנקראה "חושך", ולא חסרון של אור) חומר אפל? אשמח על הסבר

אחמס1

New member
במצרים זה היה סוג מיוחד של חושך

זה היה ענן של חומר שמונה-ספיני שעשוי מחלקיקים שנקראים "קתולהואיונים". מכיוון שהחומר הזה מאוד נדיר בכדור הארץ ונמצא רק ביבשת רליה בכמויות מצומצמות, המסקנה הבלתי ניתנת להפרכה היא שמכת חושך היא תוצאה מהתערבות קתולהו בפוליטיקה המצרית, ואין לה שום קשר לדמות המיתולוגית יהוה.

anunimi10

New member
זכותך להתקשקש כרצונך

זו בחירתך ואמונתך, ואני משאיר לך זכות זו גם להבא לאנשים אחרים יש בחירה אחרת ואמונה אחרת שאינם נופלות משלך

אחמס1

New member
כמובן על איש לכבד את אמונתו של רעהו

אבל למה השימוש במילה "להתקשקש" כתיאור הדיבר על העובדות הנכונות שסיפרתי אודות מנהיגנו הדגול והנערץ שליט היקום מעורר הכבוד קתולהו?

אחמס1

New member
...

>> שמעתי שגילו שהנורה בעצם יונקת חשוך היא לא באמת מאירה איך זה יכול להיות לא שמעת את זה ממקור מוסמך אני משער. זה חרטא. אולי התפלספות מאיזשהו סוג. >> מזה בדיוק חומר אפל ממה הוא מורכב עדיין לא יודעים. אחת התיאוריות אומרת שחומר אפל יכול להיות מורכב מסוג מסויים של חלקיקים, שבכדור הארץ לא רואים, שנקרא "שותפים סופרסימטריים". >> ומה זה אנטי חומר זה חלקיקים כמו אלו שמרכיבים את החומר, אבל עם מטען חשמלי הפוך (למעשה כל סט המטענים הפוך). אפשר להגיד - סתם עוד חלקיקים פשוט שלא רואים ביום-יום.

mor200602007

New member
תודה על התשובות

נכון תאורית הM איך הם הגיעו לכך שיש11 מימידים במימד 11 יש אינסוף יקומים אפילו אם הכל תיאורתי על פי איזה נוסחות כאילו מאיפו הם הביאו 7 מימידים אני יש יודע שיש עומק רוחב אורך וזמן ומה עוד הם הוסיפו??? תודה על התשובות המעניינות

אחמס1

New member
לפי מה שידוע לי השיקולים שהביאו לקביעת

המספר הזה של המימדים הם מאוד מסובכים... המימדים הנוספים חוץ מהשלושה המוכרים שהוסיפו הם מימדים "מקופלים". כלומר הם מימדים שחוזרים על עצמם במרחב. זה דומה לכך שהולכים על כדור, אפשר ללכת עד אינסוף אבל בסופו של דבר ה"מרחק" על הכדור הוא משהו סופי שחוזר על עצמו. אז המימדים החדשים, לפי הבנתי (אני לא מתמצא במיתרים או M) הם מהסוג הזה.

mor200602007

New member
עד כמה הרמה מתמתתיקת קשה בפיזקיה זה הדבר היח

היחיד שאני די חושש אני 4 יחדות במתמתיקה ואני גאון בזה יש סיכוי שאפשר לתקבל לפיזקה

אני לא רוצה לבאס אותך...

...אבל הבעיה היא לא להתקבל לפיזיקה, הבעיה היא לשרוד שם. יותר מזה, לא כזה קשה לסיים תואר ראשון, אבל לסיים אותו עם ציונים יפים זה די קשה. וזה לא משנה אם אתה לומד 4 יחידות, ממילא בסמסטר הראשון יש קורס שעושה את החומר של 5 יח' מתמטיקה (ועוד חומר אחר). אם תצליח להדביק בעזרת הקורס הזה את שאר האנשים שלמדו 5 יח', מה טוב. אבל דע לך שאם היה לך קשה ב-4 יח' בתיכון, יהיה לך הרבה יותר קשה בלימודי פיזיקה.

אחמס1

New member
סיכוי יש, אבל כמו שאמר החתול

קשה לשרוד. לדעתי כדאי מאוד שיהיה ידע מתמטי מספיק טוב ברמה של תיכון לפני שנכנסים לסמסטר הראשון. אבל פיזיקה זה לא ללמוד כל היום כמה יפה היקום וכמה מימדים בו. אוכלים שם הרבה... זוועות. וזה עבודה קשה בלי חופשות ובלי תמורה מידית נראית לעין.

למעלה