שני שערים לגן עדן
סיפור קצר

רותי 11

New member
שני שערים לגן עדן
סיפור קצר

איש אחד הלך בדרך ליד קיר גבוה ונוצץ. לידו צעד כלבו האהוב אשר, כך הבין, מת לפני מספר שנים. הוא הבין שהוא ודאי מת בעצמו גם כן.

במשיכת כתפיים הוא התיישב לצד הדרך כשידו מונחת על ראשו של הכלב. מעט בהמשך הדרך הוא ראה שער פנינה יפהפה אשר נצץ באור השמש. ליד השער ניצב איש יפה תואר. כאשר הגיע לשער שאל את האיש לאן מוביל השער. "גן עדן" ענה לו האיש.

הוא שאל אם יוכל להכנס ולקבל מים לשתיה לעצמו ועבור כלבו בגלל שהיום היה חם מאוד. האיש יפה התואר ענה שהוא יכול, אך לכלבים הכניסה אסורה לגן עדן. האיש חייך, ליטף את כלבו ופנה מהשער בכדי להמשיך בדרך.

מעט אחר כך הוא הגיע לשער פשוט ועלוב אשר היה זקוק לתשומת לב רבה. לצד השער עמד איכר, מלוכלך קמעה. שוב שאל האיש לאן מוביל השער, ושוב קיבל תשובה - "גן עדן". אז הוא ביקש מים לו ולכלבו, והאיכר נתן לו בשמחה ספל. לאחר שמילא את הקערה, ושתה מלוא הספל מהמעיין שמאחורי השער הוא שאל את האיכר אם ידוע לו שהשומר בשער הראשון טוען אף הוא שהשער שלו מוביל לגן עדן.

"כן". ענה האיכר, "אך שם הוא הגיהינום". מבולבל קמעה, שאל האיש אם הדבר מדאיג את האיכר. "לא". ענה האיכר כשהוא מלטף את הכלב. "הם עוזרים לנו בכך שהם אוספים אליהם את כל אלו אשר מוכנים להשאיר את חבריהם מאחור".

מהאתר מעיין האור

רותי 11

New member
תיבת העץ
סיפור קצר

איכר אחד הזדקן עד שלא יכול היה לעבוד יותר ולעבד את שדותיו. לפיכך העביר את ימיו בישיבה על המרפסת. בנו, עדיין עובד בחווה, היה מביט בו מפעם לפעם ורואה את אביו יושב שם. "אין בו תועלת יותר", חשב הבן לעצמו, "הוא לא עושה דבר!"

יום אחד הבן היה כל כך מתוסכל עד שבנה תיבת עץ גדולה, גרר אותה על המרפסת ודרש מאביו להיכנס לתוכה. מבלי לומר דבר, טיפס האב לתוך התיבה. לאחר שסגר את המכסה, התחיל הבן לגרור את התיבה אל קצה החווה, שם היה צוק גבוה.

בהגיעו אל קצה הצוק, שמע נקישה חרישית מתוך התיבה. הוא הרים את המכסה. האב, עדיין שוכב בתוך התיבה, הביט בבנו ואמר, "אני יודע שאתה עומד להשליך אותי מראש הצוק, אך לפני שאתה עושה זאת, האם מותר לי להציע משהו?" "מה הדבר?", ענה הבן. "השלך אותי מראש הצוק, אם ברצונך לעשות זאת", אמר האב, "אך שמור על הארגז. ילדייך עשויים להזדקק לו בעתיד".

מעיין האור

רותי 11

New member
שליטה עצמית
סיפור קצר

שליטה עצמית
מאנגלית: נמרוד קדם

יום אחד התחוללה רעידת אדמה שהרעידה את מקדש הזן וחלקים ממנו אפילו קרסו. נזירים רבים היו מבוהלים עד עמקי נשמתם.

כאשר פסקה רעידם האדמה אמר המורה, "כעת הייתה לכם הזדמנות לראות כיצד מתנהג איש זן במצבי משבר. יתכן והבחנתם שלא נתפסתי לבהלה. הייתי מודע למה שמתרחש ומה עלי לעשות. הובלתי אתכם אל המטבח, שהוא החלק החזק ביותר במבנה המקדש. הייתה זו החלטה נבונה היות ואתם יכולים לראות שכולנו שרדנו ללא כל פגע. למרות השליטה העצמית שלי וקור רוחי, הרגשתי מעט מתח אשר יכול להיות שהסקתם כך מהעובדה ששתיתי כוס גדולה של מים, דבר שאינני עושה בתנאים רגילים."

אחד הנזירים חייך אך לא אמר דבר.

"מה מצחיק אותך כל כך?" שאל המורה.

"אלו לא היו מים", ענה הנזיר, "שתית כוס גדולה מלאה רוטב סויה".

מעיין האור

רותי 11

New member
בקשת החכם מאלוהים

יום אחד ביקרו כמה אנשים בביתו של אדם. "היינו רוצים שתלמד אותנו את מה שלמדת בכל השנים הללו", אמר אחד מהם. "אני זקן", ענה האיש.

"זקן וחכם", אמר אחד המבקרים. "בסופו של דבר, תמיד ראינו אותך מתפלל, כל השנים. על מה אתה מדבר עם אלוהים? מה הם הדברים החשובים שעלינו לבקש?" האיש חייך.

"בהתחלה, בער בי להט הנעורים, המאמינים בבלתי-אפשרי. ואז הייתי כורע ברך מול אלוהים ומבקש ממנו שייתן לי כוח לשנות את המין האנושי". "עד מהרה, נוכחתי שמדובר במשימה הנמצאת מעבר לכוחותי. ואז התחלתי לבקש מאלוהים שיעזור לי לשנות את הדברים שסביבי".

"אם כך, אנו יכולים לאשר שחלק גדול מרצונך התמלא", אמר אחד האורחים. "הדוגמה שהצבת השפיעה על אנשים רבים בסביבתך".

"אכן עזרתי לרבים בדוגמה שהצבתי להם. ובכל זאת, ידעתי שאין זו התפילה המושלמת. רק כעת, בסוף ימי חיי, הבנתי מה היה עלי לבקש בהתחלה".
"מה היה עליך לבקש בהתחלה?", שאלו האורחים.

"את הכוח לשנות את עצמי".

מעיין האור

למעלה