שנתה האחרונה של הליגה- המסלול העממי

שנתה האחרונה של הליגה- המסלול העממי

המסלול העממי בהתעמלות מכשירים, אשר נקרא פעם "ליגה" נכנס כעת לשנת פעילותו הרשמית האחרונה.
החל מהשנה הבאה לא תתקיים יותר אליפות המסלול העממי באיגוד ההתעמלות.
במקום זאת תהיה תכנית חדשה, אשר תשלב את שני המסלולים בתחרות אחת.
התכנית עוד לא נבנתה, והוועדה פתוחה לרעיונות.
נושא דרגות הקושי והגילאים יילקח בחשבון.
אולי היצירתיים שכאן בפורום יוכלו לחשוב על רעיונות חדשים לשילוב מתעמלות תחרותיות ומתעמלות שמתעמלות עד 10 שעות שבועיות בתכנית תחרויות אחת?

gymnastica

New member
המסלול העממי

אולי סוף סוף תשכיל הוועדה ותשנה את אופן חלוקת דרגת הקושי והגיל .
כמו שדובר בפורום לפני שבועיים כדאי יהיה לחלק את המתעמלות ע"פ דרגת קושי ללא קשר לגילן כך הבנות המוכשרות יותר תוכלנה להתחרות עם בנות באותה דרגת קושי אפילו אם הן צעירות יותר ואת המדליות יוכלו לחלק ע"פ קבוצות גיל ,לדוגמא 8-10 10-12 ....
רק בדרך כזו התחרות היא אמיתית והגונה לכל המשתתפות וזו השיטה אגב באמריקה ,לגבי אירופה לא בטוחה.בדרך זו נוכל לעודד מתעמלות חדשות להצטרף שתוכלנה להתחרות בבנות באותה רמה ללא קשר לגיל וכך להגדיל את מספר המתעמלות בארץ .

iritengel

New member
סוף הליגה

שלום,
ראשית מעניין אותי לדעת מדוע המסלול העממי מתבטל בשנה הבאה.
שנית, אני רוצה לברר האם יהיה מענה לאותן בנות שמשקיעות ועובדות במלוא הרצינות במסלול העממי - כדי שימשיכו להרגיש שעבודתן חשובה ומוערכת. לדוגמה, בתי בת 14.5, כיתה ט, מתאמנת 12 שעות שבועיות ומתחרה במסלול העממי בדרגה 4, כששנה הבאה היא אמורה לעלות לדרגה 5. היא איחרה כנראה את המועד למסלול התחרותי משום שרק בגיל 12 עברה ממסגרת חוג לאימוני הליגה. אני רואה מסביב שיש לא מעט פרישה של בנות בגיל ההתבגרות מהדרגות הגבוהות וחבל מאוד שכך. הבת שלי מראה גם השנה מוטיבציה ומחויבות גבוהות לאימונים ולמיצוי האישי של היכולות הטובות שלה, והייתי מאוד מקווה שגם בשנה הבאה היא תוכל להמשיך לראות פרי בעמלה. אני אשמח להתעדכן מה תהיה החלופה למסלול העממי ובאיזו מידה היא תיתן מענה מתאים לבנות מוכשרות ורציניות שיכולות להגיע להישגים טובים, למרות שאינן עומדות בדרישות של המסלול התחרותי. אולי אם ייפרצו מחסומי הגיל הנוכחיים, תוכלנה חלק מהבנות להשתלב במסלול התחרותי, למרות גילן הגבוה. סהכ נדמה לי שבעולם יש מגמה של עליה בגיל בענף של התעמלות מכשירים וזה כבר לא מה שהיה פעם.
בברכה, אירית

אמא לה3

New member
ברגשות מעורבים...

אין ספק שזה המהלך הנכון לעשות. אין מספיק מתעמלות תחרותיות כרגע בארץ כדי שנוכל לקיים תחרויות בסיגנון הליגה. לדעתי הנושא ציינו כאן בעבר של תחרות והתקדמות לפי דרגת קושי ולא לפי גילאים היא הדבר הנכון לעשות וזה מתאים לכל הבנות גם אלה שיצטרפו מהליגה, הרי יש בליגה רמה מסויימת ובדרגות הגבוהות של הליגה הרמה לא נמוכה בכלל ויש לבנות האלה כן דרך ויכולת לתת "פייט", ולדעתי בנות ליגה שמתעמלות כ-12 שעות שבועיות יכולות להגיע לרמה תחרותית לא רעה בכלל.
בתור אחת שאימנה קב' ליגה, אני מעט עצובה שהמסלול הנחמד הזה יסגר, הוא נתן לי בעבר מענה נהדר לקב' הבנות שאימנתי ולא היתה באפשרותי לתת להן את מס' שעות האימונים הנדרשים בשביל להתאמן ברמה התחרותית.
באם השינוי והמהלך יצאו לפועל אני מאחלת הצלחה רבה לכל המתעמלות שישרדו את השינוי וימשיכו להתעמל, להנות ולהתקדם.
הדבר המפחיד הוא שהמאמנים של הליגה יסוגו...מקווה שלא, אם הם מוכשרים לאן ליגה, אין ספק שהם יוכלו לעשות את השינוי לתחרותי

gymnastica

New member
דרך חדשה

אכן צדקת שאמרת שישנן מתעמלות מוכשרות בליגה ופלטפורמה כזו של תחרות בין המתעמלות שייתחרו לפי דרגת קושי תוביל ראשית לבנות נוספות להצטרף ואף להפתיע ולהצטרף למסלול התחרותי שגם ככה לוקה במחסור אדיר של מתעמלות ומצד שני תוסיף לאווירה התחרותית הכללית.הייתי מוסיפה גם במהלך התחרויות עמדות נוספות למכירת מוצרים הכשורים להתעמלות כמו סווטשרים עם לוגו של התעמלות גומיות ספרים והשמיים הם הגבול........כל אלו לבטח יוסיפו לאווירת ה"הפנינג "של תחרויות ארציות :)
אוליי אם יגדל מספר המתחרות ,התחרויות יהיו מעניינות יותר עם קהל צופים גדול יותר שלבטח יוסיף אנרגיה לכל המתחרות .
לגבי אותם מאמנים שחוששים מתחרות ואולי יסוגו .......אם מאמנים פוחדים מתחרות עדיף אוליי שישארו בבית ,לא?! רק תחרות טובה גם בין מאמנים תוכל להביא לגילוי של כשרונות חדשים בדיוק כמו מתעמלת מוכשרת ואולי אז אותם מאמנים יוכלו לבנות קבוצות חדשות וראויות שיוכלו להתחרות בענף ובכך להגדיל את מעגל המתעמלות הארציות .
כן יהי רצון !!!!

אמא לה3

New member
לגבי המאמנים..

השרדות או הצטרפות של מאמנים לענף התחרותי מהליגה אינה נובעת מ"פחד" מהתחרותיות, את זה יש במידה שווה גם בתחרויות הליגה, אלא, מהעובדה שיהיה צורך להגדיל בהתאמה את מספר שעות האימונים (כסף), לשפר ציוד באולמות (כסף), משכורות אחרות (כסף) ובנוסף מחויבות ברמה קצת אחרת. זה לא משהו פשוט לעשות את השידרוג לקב' תחרותית. הלוואי וזה יצא לפועל, כבר אמרתי בעבר הלא רחוק שמבחינתי לכל אגודה של ליגה צריך שתהיה גם קב' תחרותית, אם יצליחו לבנות תוכנית ראויה שתשלב בין הליגה לתחרותי זה יהיה מעולה.

gymnastica

New member
מאמנים ואגודות

לא היה בכוונתי לומר שכל קבוצה שקיימת או שתיפתח תהיה עם תוכנית מורחבת כשל הפועל או רעננה .לדעתי אפשרי לשלוח בנות מוכשרות או בנות שרוצות להתעמל באופן מקצועי לאגודות שקיימות כבר אך עם זאת לפתח תוכנית למתעמלות הצעירות יותר שתוכלנה להגיע להישגים וכך למצוא מימונים שונים .אני מאמינה שקבוצה שתגיע להישגים תוכל בקלות יותר להשיג מימון בדיוק כמו כל עסק מתחיל אחר .נכון יהיה לומר שרק המאמנים הטובים ,המשקיעם והמתמידים ביותר יצליחו ולזה בדיוק התכוונתי ,תחרות תוכל להצמיח מאמנים ומתעמלים טובים יותר .רצוי שכל מאמן יסתכל על ההתעמלות כמקצוע לכל דבר ולא כעבודה שולית לשעות אחר הצהריים . המאמנים של האגודות הגדולות משקיעים את כל זמנם ומרצם בעבודה זו ולכן מגיעים לתוצאות אני מאמינה שבתחילת דרכם גם להם לא היו מימונים גדולים אבל כשהגיעו להישגים יכלו לקבל מימונים מגופים שונים ובכך לפתח תוכניות עם מספר שעות רחב יותר .ענף ההתעמלות אינו זוכה להכרה יתרה כמו כדורגל או כדור סל אבל זה אפשרי והדוגמא לכך היא אמריקה קנדה אוסטרליה אנגלייה והרשימה עוד ארוכה ואפילו ישראל בתחום ההתעמלות האומנותית .אולי כדאי גם ללמוד מהדרך שאותן מאמנות נפלאות עשו להתעמלות האומנותית ....מי חשב שאי פעם נגיע להישגים שהם הגיעו ? אם כך אסכם ואומר שרק עם תחרות אמיתית בכל המישורים נוכל לראות הצלחה והכרה בספורט היפיפה הזה !:)

אמא לה3

New member
תשמעי GYMNASTICA

פשוט דייקת במשפט "רצוי שכל מאמן יסתכל על ההתעמלות כמקצוע לכל דבר ולא כעבודה שולית לשעות אחר הצהריים ". הרבה דברים מתחילים ונגמרים כאן.
בעיקר המוטיבציה של המאמנים כי בתחרותי אין יותר מדי כסף למשכורות למאמנים, בעממי יש ולכן עד שלב מסויים זה סבבה לעבוד כמאמנת תחרותי ואז יש משפחה וילדים והוצאות וצריך לחשוב על הפרנסה...

gymnastica

New member
אמא לה3

כל עסק באשר הוא לא יצליח אלא אם יושקע בו שעות של עבודה חזון אמביציה אנרגיה והרשימה עוד ארוכה .נכון שהכסף חשוב והוא פרמטר אך איפה האושר האישי של מאמן אם לא בהצלחת המתעמלות ולמה אם כן ענף ההתעמלות האומנותית משגשג ומגיע להכרה ? האם שם מאמנות הרוויחו שם יותר ?. לא !!!!! ברור שלא !אבל עכשיו כשהענף הגיע להכרה ובנות רבות מצטרפות מדיי שנה הם קוצרים את הפירות ומצליחים להרוויח .אף אחד לא ישרוד אם הוא לא יהיה מספיק טוב נקודה ולא מדובר פה "בסבבה" להעביר את הזמן עד שיש משפחה ילדים אלא הירתמות דבקות ואמונה בדיוק כשם שהמתעמלות עושות ! אני רוצה להאמין שאם המתעמלות מוכנות להתעמל כל יום ומוותרות על חברים, טיולים משפחתיים וארועים כדאי מאוד שהמאמן יראה את אותה מסירות גם אם הדבר על חשבון משפחה לפעמים .

הנושא הכספי סבוך יותר

אין מדובר רק בשכר של המאמנות.
אולם התעמלות ראוי עולה המון כסף, הקמה ותחזוקה שוטפת. הרבה יותר מאולם התעמלות אומנותית.
כמו-כן, גם שעות אולם עולות הרבה כסף. בהתעמלות מכשירים יש צורך ביותר מאמנים פר קבוצה (לפחות מאמן על כל מכשיר) בניגוד לאומנותית.
רוב המאמנים, בייחוד של התחרותי, אינם עובדים באופן פרטי, אלא תחת אגודה. קבוצת התעמלות תחרותית אינה מכניסה כסף לאגודה, אלא רק בקושי מכסה את ההוצאות.
על כן רוב האגודות חייבות לקיים גם חוגים עממיים כדי להתקיים ולפרנס. חוגים עממיים תופסים שעות אולם על חשבון אימוני נבחרת.
זה על רגל אחת הסבר לבעייה הכלכלית של קיום קבוצה תחרותית.
ישנן מאמנות שמוכנות לאמן תחרותי 30-40 שעות שבועיות כפי שנדרש, בשכר לא גבוה, אך אין אגודה שתאפשר זאת. חזון יכול להיות למאמן ספציפי, אך בד"כ לא לגופים או אגודות.

iritengel

New member
הכל באוויר..

מי יקבע בסופו של דבר מה יעלה בגורלן של הבנות במסלול העממי? נזרקו כאן כמה דעות, כיוונים ומשאלות - הכל טוב ויפה, אבל מה באמת יקרה החל מהשנה הבאה ומי מייצג את הבנות הללו שלא ייפגעו מהשינוי וייפלטו מההתעמלות? הייתי שמחה לשמוע גם את קולה של נועה חורש. הבת שלי מתאמנת במכבי צפון - אגודה שמאמנת בנות בשני מסלולים מקבילים - ליגה ותחרותי. אגב, מנקודת מבטי, הכפילות הזאת לא תמיד דווקא לטובה. יש נטייה לפעמים להשקיע יותר במתעמלות התחרותיות, ומאידך - הבנות בתחרותי נוטות יותר מדי לסגת למסלול הליגה - שהוא נחשב פחות תובעני ויותר כיפי. והאמת, אותן בנות שירדו מהתחרותי לליגה, בסופו של דבר, חלקן לא באמת מצאו את עצמן כי הן לא הצליחו לווסת את רמת ההשקעה, והפסיקו להשקיע כמעט לגמרי. כתוצאה מכך, הישגיהן הידרדרו והן פרשו. אני כאן כאמא למתעמלת שהתאמנה בעבר בחוגים ולא קיבלה הכוונה איך לממש את עצמה יותר. כך הגיעה למסגרת הליגה כאמור בגיל מאוחר, ולכן לא שולבה במסלול התחרותי. אבל, היא נערה בכיתה ט', בת 14.5, שמתאמנת 12 שעות בשבוע בדרגה 4, מאוד ברצינות ובכישרון, ואני מודאגת מה יהיו פני השינוי ואיך היא תמצא את מקומה מחדש. יש הרבה פרישה בגילאים שלה מהתעמלות, והמחויבות שלה - לא ענין מובן מאליו. בקיצור, יש לי כאמא אינטרס מאוד חזק לתמוך בצמיחה של בתי ולדאוג שהיא תוכל למצות את כישוריה (הילדה מתבגרת יפה ואני בטוחה שההשקעה בהתעמלות תורמת לכך יותר ממה שהפייסבוק היה תורם :)
תודה, אירית

עדין לא ידוע

הפעם לא מדובר בחוסר שקיפות. אף אחד לא מסתיר כאן כלום.
הוועדה המקצועית טרם התכנסה כדי לגבש את התכנית.
כמובן שהקו המנחה הוא לשמר את כל המתעמלות במערכת.

Tammie

New member
כמה שאלות...

הרעיון הוא שהתחרות תהיה במקביל אבל במתכונת מעט שונה? או שפשוט יהיו קטגוריות שונות. למשל בדרגה ה תהיה חלוקת מדליות במסלול התחרותי ובמסלול העממי?

מבחינת כמות בנות זה נראה לי בהחלט הגיוני, חבל לעשות שתי תחרויות במקביל כשאין מספיק מתחרים.
השאלה היא האם כל התחרויות של הליגה יעברו לאותן תחרויות של התחרותי? אני לא מכירה באופן מאוד פרטני את צורת האימון בליגה, אבל למיטב הבנתי כרגע יש רק תחרות ארצית אחת ושאר התחרויות הן במסגרות מצומצמות יותר, שמתארגנות בין קבוצות באופן פרטי ולא ע"י האיגוד. אשמח לקבל תיקונים אם אני טועה :)

ושאלה אחרונה- האם המטרה היא ליצור תוכנית חדשה, או על בסיס התוכנית הקיימת במסלול התחרותי ליצור התאמה למסלול העממי?

רצוי ומצוי

המצב הרצוי שאליו רוצים להגיע הוא תחרות אחת לכל המתעמלות, ולא תחרויות במקביל.
המצב המצוי, להערכתי ולהערכת גורמים אחרים בוועדה, אשר מבוססת על ניסיון מהעבר שבו נעשה ניסיון לשלב את שני המסלולים, הוא שקבוצות ליגה רבות לא ישתפו פעולה עם המהלך, לא יגיעו לתחרויות הייעודיות, ובמקום זאת יקיימו תחרויות עצמאיות משלהם, לפי התכנית שלהם. אין מה לעשות כנגד מגמה כזו. ההנחה היא שיהיו כמה קבוצות שכן יעשו את השינוי, ויהיו כאלה שיתנגדו ו"ירדו למחתרת".

למעלה