שנתיים וחודש מובטל - המשך

• פותח הנושא elib1
  • פורסם בתאריך

elib1

New member
שנתיים וחודש מובטל - המשך

כבר כמעט 128 ראיונות ב - QA אני מאוד מודה לאנשים שכתבו לי באתר בינתיים הספקתי להיות בעוד 10 ראיונות ( הראיון ה 128 ) לתפקיד בדיקות תוכנה. בכולם התשובה שקיבלתי הייתה שלילית. אחרי 10 שנים בתוכנה וידע רב שנצבר - כל מה שאני מקבל זה שלילי. נכון שיש ביקוש לאנשי QA אבל למרות הביקוש שיש , QA נחשב למשהו שצריך לעשות אותו , אבל לא אוהבים לשלם עבור כסף. כשאני מציג את עצמי בראיון עבודה , אני מציג גם את היכולות שלי ב QA וגם את הידע הרב שנצבר בתחום פיתוח תוכנה וראו איזה פלא: ככל שיש לי יותר ידע וניסיון - כך התשובות שאני מקבל הן שליליות, כנראה פוחדים להעסיק אנשי QA בעלי ידע רב בתוכנה. מנהלי QA פוחדים להעסיק אדם בעל ידע רב , כי אז הוא עלול לברוח לו. בחלק מן החברות שבהן הייתי - מנהל ה QA קרא לי את השאלות מתוך דף שניתן לו על ידי מנהלת משאבי אנוש. אחרי שאתה יוצא מן הראיון - הוא כבר לא זוכר/ת מי אתה בכלל. חשוב לדעת ********** ראיון ראשון שנערך עלי ידי מנהלת משאבי אנוש = ביזבוז זמן מנהלת כח אדם - צריכה להראות לבוסים שלה שהיא עובדת. מכאן תסיקו גם אתם מסקנה. *********************** חשוב לציין : אני אדם מעשי , אני רוצה לעבוד , ולא להתחיל לספר סיפורים אני יכול לעשות הרבה דברים בתחום ה QA , וגם ללמוד דברים חדשים. ************************************************************* עד היום אותם חברות שהייתי בראיון ממשיכות לחפש , גם אחרי חצי שנה מיום שהייתי בראיון כלומר אותם חברות ימשיכו לחפש לראיין , ולחפש - אבל הם לא ימצאו. בינתיים יום טוב. אמשיך לכתוב ולעדכן אתכם.

בלי שום כוונה להעליב,

ובלי שאני מכירה אותך, אני יכולה להגיד לך שאם את אותה התוקפנות שעולה מההודעות שלך רואים גם בראיונות העבודה, אני לא מתפלאת שאתה מקבל כ"כ הרבה תשובות שליליות

הדר76

New member
וכי איך אפשר אחרת?

איך אפשר להמשיך לגשת לעוד ראיון ועוד ראיון, כשצריך שוב לחזור על עצמך ושוב לספר את כל קורות חייך מ-א' ועד ת' ועדיין להישאר סבלני? כמה אפשר להמשיך ככה בלי להתעצבן?

galh

New member
חייבים לנסות להמשיך...

כן. צריך לספוג את הזלזול, חוסר ההתחשבות וכמובן, עם חיוך תוך כדי זה. מה עדיף? לשבת כמו אחד מהמובטלים שמראים מידי פעם בטלוויזיה, לבכות שקשה ולצפות שמישהו ידאג לך? מישהו אמר לי שכ- 15 אלף איש איבדו את מקום עבודתם ב- 2002. בחישוב ממש גס זה יוצא כחצי מילארד שקל בשנה במיסים שיכלו להגיע למדינה. אבל מה שמעניין את ההסתדרות, הכנסת והממשלה, זה לדאוג בגלל "שחיקת השכר" של המגזר הציבורי. אז מאחר ואף אחד לא מתכוון לעזור לי (או לכל אחד במגזר הפרטי), אני משפץ שוב ושוב את קורות החיים שלי, מתלבש יפה, מגיע בזמן לראיון ומנסה לעשות רושם מבטיח על המראיין. כמובן, עם חיוך על הפנים.

galh

New member
כמות מרשימה של ראיונות...

אולי תנסה להתאים את קורות החיים שלך ואת מה שאתה מספר בראיון לדרישות של המשרה (כולל להסתיר ידע ויכולות?). ראיון עם מנהל/ת כח אדם הוא לא בזבוז זמן לארגון. בדרך כלל זה אדם עם יכולת להתרשם ממך כבנאדם שאותו אמורים לשלב בארגון. אם אתה תראה לו כבנאדם בעייתי, כזה שמזלזל באדם שבמולו בגלל שהוא לא מתכנת או איש QA, היא או הוא בהחלט יכולים להניח שאתה תתייחס ככה לראש הצוות שלך "שלא מבין כלום" או לאנשי הצוות שלך "אוסף של מטומטמים שלא יודעים חצי ממה אני יודע".

Company

New member
חברי היקר...

הבעת תסכול ותראה מי בא לעזור לך.....אנשי כ"א. איתך בסבלך ארז. ולכם אנשי כ"א - אני סולח, וזאת מכיוון שמימכם לא עבדתם/הוצאתם מוצר תחת ידכם.

galh

New member
חברים יש רק באגד.

קראתי קודם את ההודעה שכתבת בתגובה לשרשור שפתח המשתמט ודי הופתעתי לגלות שבעוד שאתה מבקש להתייחס אליו יפה אתה מביע זלזול באנשי כח האדם (משאבי אנוש אם מנסים להיות "פוליטיקלי קורט"). אנשי משאבי אנוש כן עובדים בניגוד למה שאתה חושב. הם דואגים לכך שלך שכמתכנת יהיה מישהו שיטפל בך ויאפשר לך לעבוד בפיתוח המוצר, הם דואגים לכך שאנשי הצוות שלך יתאימו לחברה ולאנשי הצוות שאיתם אתה הולך לעבוד ובדרך כלל מאפשרים לך גישה להנהלת החברה. עוד מעט תגיד שגם אנשי השיווק והמכירות לא עובדים?! פיתוח המוצר זה רק חלק קטן מהצלחת החברה! גילוי נאות: אני לא איש משאבי אנוש, אני מתכנת.

למעלה