שנת אבל

שנת אבל

שלום,

למיטב הבנתי, בשנת אבל על הורה יש להימנע מהשתתפות בשמחות, למעט מקרים חריגים. האם מסיבת זבד בת שאינה כוללת מוזיקה רועשת וריקודים נחשבת לשמחה בהיבט זה? כשביננו - באירועים כאלו לרוב אנשים מגיעים, מברכים במזל טוב, אוכלים ו-זהו...

תשובה שמצאתי

http://www.din.org.il/2011/02/07/סעודת-זבד-הבת-בשנת-אבל/
&nbsp
שלום רב!
לאשתי ולי נולדה בשעה טובה בת, אשתי נמצאת בשנת אבל על מות אביה, ואנו מעוניינים לעשות סעודת הודיה להולדת ביתנו ולכך שהלידה עברה בשלום.
בכוונתינו להזמין מספר מצומצם של אורחים ובחרנו לשם כך מקום פשוט, ללא קישוטים וללא מוסיקה או אורות מיוחדים.
שאלתי היא האם יש מניעה לקיים סעודה כזו? האם יש מניעה מהאחיות של אשתי להשתתף בסעודה כזו?האם סעודה זה נחשבת סעודת מצווה?
&nbsp
ובמידה ולא האם ניתן להוסף לסעודה זו מעבר לדברי התורה שיאמרו שם בכל מקרה משהו נוסף בכדי להפוך אותה לסעודת מצווה .
בתודה ובברכה מראש
&nbsp
אבי א.
&nbsp
תשובה:
סעודה זו כשעושים זאת לשם הודיה להקב"ה ואומרים דברי תורה הסעודה נחשבת לסעודת מצוה.
&nbsp
אפשרי לבני המשפחה להשתתף בסעודה זו, אולם עליהם לשמש את הסועדים דהיינו להגיש דברי מאכל וכד', מלבד היולדת שאינה חייבת לשמש את הסועדים.

אבל לא נראה לי שהתשובה רלוונטית למקרה שלי, כי לא מדובר באירוע שלי וגם לא באירוע של המשפחה שלי - מדובר בחברה שמקיימת אירוע להולדת בתה, היא חילונית לחלוטין כך שרוב הסיכויים שדברי תורה לא יאמרו שם.
&nbsp
אני חושבת שניתן יותר להקביל את האירוע הזה לארוחה במסעדה שנעשה למטרה מסוימת (לשמח את החברה). מהתשובה שמצאת אני תוהה אם גם זה דבר שאסור, מרגיש לי מעט מוגזם.

למעלה