שנת בדק

שנת בדק

אשמח לקבל המלצות לביצוע ביקורת שנת בדק. האם ניתן לדרוש תיקונים קוסמטיים גם בשלב זה ? (קירות עם טפטופי צבע מזעזעים, מעקה מדרגות מעץ בגימור פגום וכד´) האם סימן של חלודה ברובה ברצפת אמבטיה מחייב בדיקה של הקבלן (למרות שהוא טוען שהצנרת מ PVC והחתול מביא חלודה ??????? ) האם סימן רטיבות בתקרה ישן (הרטיבות הופיעה בקיץ, נמשכה שבועיים והפסיקה) בבית מתחת לחדר אמבטיה מחייבת פתיחה של חדר האמבטיה ? האם יש להשלים חיפוי קיר חיצוני ? (על פי הגרמושקא יש חיפוי אבן בקיר חיצוני, בפועל - אין ) ובכלל אם יש לכם המלצות אחרות ? מקווה שלא עייפתי אתכם בשאלות, אבל אני לא רוצה לטעות....

ERA victory

New member
מומל. 2 דברים לקחת שמאי טוב ו.או

לקחת חברה שמתמחה בנושאים אלו כגון ליקויי בניה וטיפול הנושא המשפטי עד לתיקון הליקויים אבל תתיעצי עם שמאי בכל מקרה אל תזניחי את הנושא ראובן

ניתן לדרוש הכל

זו אחת ההזדמנויות לדרוש, מכסימום הקבלן יסרב!!! לפי הרשימה שלך, אני בהחלט מצטרף להמלצתו של ראובן להשקיע קצת כסף ולקחת בעל מקצוע שיבדוק את הדירה ויכין דו"ח מפורט. כשיהיה דו"ח תוכלי להחליט מה לעשות איתו. לטעמי עדיף להסתדר עם הקבלן (לפעמים להתפשר קצת) מאשר לרוץ לבתי המשפט. אבל אם זה לא מסתדר - כשיש דו"ח האופציה תמיד פתוחה.

בודק חיצוני

כרגע, אני עדיין נגד בודק חיצוני. אמנם יש לנו "קייס" (החניה נמוכה ב 20-30 ס"מ מהרשום בגרמושקא כך שבאם נרצה בעתיד להוסיף שער חשמלי, לא נוכל להכניס לחניה רכב בגובה של גיפ למשל, ויש עוד מספר לא קטן של פגמים), אבל אני מסתפקת לעת עתה בלרשום הכל ולהציג בבדק (אגב, את עניין החניה כבר העלנו במסמך המסירה) ולא מעוניינת בדו"ח מפורט. קיבלתי לפני כחודש דוח כזה שבוצע בדירה וההערות שם נראו כ - "לחפש את הקבלן", ואני עדיין לא שם. היו שם הערות כגון - "חסר מנגנון ידני לתריס חשמלי". נכון - החוק דורש, אבל לא ראיתי בית אחד שיש בו, ואני לא חושבת שרובנו היינו רוצים לראות מנגנון כזה אצלנו בסלון. בכל מקרה, כיוון שהבדק ביום שישי, כבר מאוחר לבודק חיצוני בכל מקרה, אבל עד כמה שידוע לי, גם אם אני אחליט בעוד כשנה, אני אוכל להזמין בודק חיצוני ולתבוע, כך שאני אחכה ואראה מה הם יגידו בבדק. תודה לכם על העיצות.

בדודק מקצועי לא בהכרח קשור לתביעה

אני לא בטוח שזה כבר מאוחר, בודק מקצועי יכול לסייע לך רבות בזיהוי הליקויים ובהמלצות לגבי השאלות שהעלת כאן, את תחליטי מה קטנוני בשלב זה ומה את רוצה שהקבלן יתקן. החסכון שלך כעת עלול לגרום לך הוצאות ועוגמת נפש בעתיד. שיהיה לך בדק מוצלח !!!

למעלה