שנת הכרזה של מכשיר ועדכונים - האם זה באמת קריטי?

tackos

New member
שלום אני בוחן אופציה לטלפונים ניידים של סמסונג שהשנת הכרזה שלהם היא ישנה, למשל גלקסי אס 10 שייצא ב- 2019.
הסיבה זה שילוב של המחיר הנמוך עם זה שתכלס הטלפון נותן מענה שאין בדגמים החדשים, כגון שקע אוזניות, כרטיס זכרון חיצוני, מסך קטן..
הבעיה שאם הטלפון ישן אז אני מניח שהוא לא מקבל עדכונים.. האם זה באמת כזה קריטי? חוץ מזה אולי גם הסוללה או רכיבים אחרים כבר "שחוקים" יותר?
אשמח לדעתכם

SHERME

Well-known member
שלום אני בוחן אופציה לטלפונים ניידים של סמסונג שהשנת הכרזה שלהם היא ישנה, למשל גלקסי אס 10 שייצא ב- 2019.
הסיבה זה שילוב של המחיר הנמוך עם זה שתכלס הטלפון נותן מענה שאין בדגמים החדשים, כגון שקע אוזניות, כרטיס זכרון חיצוני, מסך קטן..
הבעיה שאם הטלפון ישן אז אני מניח שהוא לא מקבל עדכונים.. האם זה באמת כזה קריטי? חוץ מזה אולי גם הסוללה או רכיבים אחרים כבר "שחוקים" יותר?
אשמח לדעתכם
אני מניח שמדובר בסמסונג S10E שנמכר בשוק במחירים של 700 עד 900 שקל
יש לציין שהשוק ממש מוצף בדגם הזה בשנה האחרונה
מדובר על טלפנים מוחדשים עם סוללות חדשות יציאות וכניסות חדשות מסכים חדשים מקשים חדשים סלוטים חדשים פלעט קבלים חדשים
מכיוון שיש ביקוש גדול בעולם לדגם הזה סמסונג עדיין מוכרת/מפיצה בעולם חלקי חילוף לדגם הזה
בגלל כל הנ"ל הטלפון קיבל לפנים משורת הדין עדכון אחרון ביוני 2024 שכלול בתוכו עדכון לאנדרואיד 12 ופאצ' אבטחה מותאם לחודש יוני 2024
מהתאריך הנ"ל המכשיר לא יקבל יותר עדכונים של אנדרואיד ואבטחה למעט עידכוני חירום אם יש בעייה גדולה מאוד של אבטחה

מומלץ לא לרכוש מכשיר משומש אלא א-ך ו-ר-ק טלפון מוחדש עם אחריות של חצי שנה עד שנה ובתנאי שמדובר בחנות ידועה ואמינה

אני מכיר שני אנשים שרכשו אותו בזמן האחרון מוחדש עם אחריות לשנה והם מרוצים מאוד ממנו
הטלפון נראה ממש חדש חיצונית והם אפילו קיבלו מטען וקייס מסיליקון באריזה

נערך לאחרונה ב:

em28

Well-known member
בהנחה שאתה מדבר על מכשיר משומש תקין, כי איפה תשיג מכשיר כזה חדש....
בעיות אפשריות מבחינת חומרה: סוללה בת 5, שחיקה של שקעים וכפתורים פיזיים, שריטות במסך/מצלמה/גוף
בעיות אפשריות מבחינת תוכנה: חושב שקיבל אנדרואיד 10 או 11 יתכנו אפליקציות שלא נתמכות, חולשות אבטחה שלא תוקנו

tackos

New member
תודה רבה!
אני מדבר גם על 10e וגם על הרגיל שלפחות לפי האתר ZAP עדיין ניתן לרכוש מחנויות..

SHERME

Well-known member
תודה רבה!
אני מדבר גם על 10e וגם על הרגיל שלפחות לפי האתר ZAP עדיין ניתן לרכוש מחנויות..
הS10 וה+S10 הרגילים לא כ"כ נמכרים ולכן לא מומלץ לרכוש אותם, מה גם שהם טיפה יקרים ביחס לתמורה, ואני לא סגור על חלפים מקוריים במקרה הצורך וגם אם יש אחריות, במיוחד המסכים שמתחתיהם יש חיישן טביעת אצבעות ובמקרה של תקלה זה יוצר בלגן עצום
לא מומלץ

כרגע בשנתיים האחרונות הדגם S10E דגם 128/6 נמכר כמעט בכל חנות בגלל הביקוש הגדול לדגם הזה
לא ממש צריכים את זאפ בקשר אליו

מדובר בטלפון עם מסך קטן יחסית 5.8 ברזולוציה ++FHD ומסך מסוג D.AMOLED
מעבד של מכשיר דגל אקסינוס 9820 4G
מודם LTE CAT 14
NFC
סלוט לMSD
IP68
חיישן טביעת אצבעות בצד ימין של הטלפון
שקע 3.5 מ"מ לאוזניות
סוללה קטנה 3100MAH
משקל קל 140 גרם
שיחות בדור 4 voLTE
שיחות בWIFI דיירקט באזורים עם קליטה סלולארית חלשה
שני רמקולים סטריאו
WIFI 6
B.T 5.0
טעינה 15W
טעינה אלחוטית 15W
מחיר עממי
חלקי חילוף בשפע רב
אחריות לשנה
בערכת המכשיר מקבלים מטען ואוזנית AKG מקוריים
יש מקומות שמקבלים בערכה גם קייס מסיליקון

נערך לאחרונה ב:
הS10 וה+S10 הרגילים לא כ"כ נמכרים ולכן לא מומלץ לרכוש אותם, מה גם שהם טיפה יקרים ביחס לתמורה, ואני לא סגור על חלפים מקוריים במקרה הצורך וגם אם יש אחריות, במיוחד המסכים שמתחתיהם יש חיישן טביעת אצבעות ובמקרה של תקלה זה יוצר בלגן עצום
לא מומלץ

כרגע בשנתיים האחרונות הדגם S10E דגם 128/6 נמכר כמעט בכל חנות בגלל הביקוש הגדול לדגם הזה
לא ממש צריכים את זאפ בקשר אליו

מדובר בטלפון עם מסך קטן יחסית 5.8 ברזולוציה ++FHD ומסך מסוג D.AMOLED
מעבד של מכשיר דגל אקסינוס 9820 4G
מודם LTE CAT 14
NFC
סלוט לMSD
IP68
חיישן טביעת אצבעות בצד ימין של הטלפון
שקע 3.5 מ"מ לאוזניות
סוללה קטנה 3100MAH
משקל קל 140 גרם
שיחות בדור 4 voLTE
שיחות בWIFI דיירקט באזורים עם קליטה סלולארית חלשה
שני רמקולים סטריאו
WIFI 6
B.T 5.0
טעינה 15W
טעינה אלחוטית 15W
מחיר עממי
חלקי חילוף בשפע רב
אחריות לשנה
בערכת המכשיר מקבלים מטען ואוזנית AKG מקוריים
יש מקומות שמקבלים בערכה גם קייס מסיליקון
רוכשים/צרכנים של הטלפון הזה מצהירים שבגלל הסוללה הקטנה שלו צריך להטעין את הטלפון בין פעמיים לשלוש ביום..

רוב הזמן נח

Well-known member
עידכוני מערכת זה שטויות ואפילו יכול לגרום לנזקים. גם בחלונות זה שטויות. יש לי לפחות 15 שנים ניסיון במחשב בשביל לקבוע את זה.

SHERME

Well-known member
עידכוני מערכת זה שטויות ואפילו יכול לגרום לנזקים. גם בחלונות זה שטויות. יש לי לפחות 15 שנים ניסיון במחשב בשביל לקבוע את זה.
הפסקת לקבל עדכוני אבטחה בRN10S ?!
אנדרואיד אני מניח שהפסקת ממזמן לקבל

SHERME

Well-known member
11S

הוא רושם לי כבר שנה שיש עדכונים. אבל אני לא מתקין אותם.
לא מבין מה הקטע שלך
המכשיר ממילא לא יחזיק עוד הרבה זמן
תתקין הכל
הדבר החשוב ביותר זה פאצ'י האבטחה שמותאמים לתקן את הבעיות הידועות לשיאומי מבחינת הדגם RN11S
אני מבטיח לך שאחרי שתעדכן הכל כולל קבלת הממשק החדש HYPER OS 2.0
אתה תהיה מרוצה עד הגג

רוב הזמן נח

Well-known member
לא מבין מה הקטע שלך
תתקין הכל
הדבר החשוב ביותר זה פאצ'י האבטחה שמותאמים לתקן את הבעיות הידועות לשיאומי מבחינת הדגם RN11S
אתה תהיה מרוצה עד הגג
למה שלא יחזיק?

רוב הזמן נח

Well-known member
לא מבין מה הקטע שלך
תתקין הכל
אתה תהיה מרוצה עד הגג
אני חייב להיות מחובר לאינטרנט בשביל להשתמש במכשיר טלפון סלולרי? לא!
אז תחשוב שאין לי אינטרנט. אין אינטרנט, אי אפשר להוריד עידכונים.

סוף הסיפור. :cool:

SHERME

Well-known member
אני חייב להיות מחובר לאינטרנט בשביל להשתמש במכשיר טלפון סלולרי? לא!
אז תחשוב שאין לי אינטרנט. אין אינטרנט, אי אפשר להוריד עידכונים.

סוף הסיפור. :cool:
יש גם WIFI בעולם
בלי אינטרנט אין וואטסאפ אין GMAIL אין טלגרם אין שום אפליקציה של חדשות/כלכלה שתעבוד כמו שצריך
הטלפון שלך ממילא בקרוב יגיע לסיום חייו עניין של בלאי חמצון חומרים הטלפון מראש נועד להחזיק כ3 שנים וקצת
אז לקראת סוף חייו תחשוב פעם אחת מחוץ לקופסה ותעדכן את כל מה שממתין יותר משנה שצריך ותעדכן אותנו איך הממשק החדש של שיאומי HYPER OS 2.0

השקת RN11S פברואר 2022

נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member
יש גם WIFI בעולם
בלי אינטרנט אין וואטסאפ אין GMAIL אין טלגרם אין שום אפליקציה של חדשות/כלכלה שתעבוד כמו שצריך
הטלפון שלך ממילא בקרוב יגיע לסיום חייו עניין של בלאי חמצון חומרים הטלפון מראש נועד להחזיק כ3 שנים וקצת
אז לקראת סוף חייו תחשוב פעם אחת מחוץ לקופסה ותעדכן את כל מה שממתין יותר משנה שצריך ותעדכן אותנו איך הממשק החדש של שיאומי HYPER OS 2.0

השקת RN11S פברואר 2022
כדאי לשיאומי שהוא יחזיק יותר.

הטלפון הבא שלי כבר לא יהיה מהם.

רוב הזמן נח

Well-known member
יש גם WIFI בעולם

השקת RN11S פברואר 2022
ההתלהבות שלי מעדכוני ממשק נגמרה בערך בתאריך שיצא SP3 ל- חלונות XP. בקרוב אצלך גם, אני מקווה.

רוב הזמן נח

Well-known member
יש גם WIFI בעולם
יש אינטרנט במחשב. טלגרם מתקינים בסלולרי ואז עוברים להשתמש דרך המחשב.
גם בסלולרי כשאני כבר משתמש אני לא משתמש באפליקציות בשביל חדשות ואינטרנט. אני גולש עם פיירפוקס.

לוייםLEVIM

Well-known member
יש אינטרנט במחשב. טלגרם מתקינים בסלולרי ואז עוברים להשתמש דרך המחשב.
גם בסלולרי כשאני כבר משתמש אני לא משתמש באפליקציות בשביל חדשות ואינטרנט. אני גולש עם פיירפוקס.
לא ממש מבין את החשיבה שלך.
יש לך טלפון סלולארי עם מסלול שיחות + 200 ג'יגה גלישה לפחות - תנצל את החבילה.
פשוט תהנה !!!
תגלוש בכרום תגלוש בMI BROWSER.
תגלוש בטלגרם/וואטסאפ/GMAIL/יוטיוב/פייסבוק-מסאנג'ר.
יש היום מלאן סוגי אפליקציות.

לא כל היום אתה ליד מחשב..................

רוב הזמן נח

Well-known member
לא ממש מבין את החשיבה שלך.
יש לך טלפון סלולארי עם מסלול שיחות + 200 ג'יגה גלישה לפחות - תנצל את החבילה.
פשוט תהנה !!!
תגלוש בכרום תגלוש בMI BROWSER.
תגלוש בטלגרם/וואטסאפ/GMAIL/יוטיוב/פייסבוק-מסאנג'ר.
יש היום מלאן סוגי אפליקציות.

לא כל היום אתה ליד מחשב..................
איך אתה יודע איזה מסלול / חבילה יש לי בסלולרי?
ואיך אתה יודע שאני לא כל היום ליד המחשב?

למעלה